logo-white

Forleng sommeren med et cruise i Middelhavet: Cruiseekspertens fem personlige favoritter

Mens sommeren på våre breddegrader langsomt begynner å synge på det siste verset, vil det være varmt og solrikt i Middelhavsområdet i noen måneder til. Og hvis du vil forlenge sommeren og samtidig utforske nye kulturer og lokale kulinariske spesialiteter i mer enn ett land, er et cruise i Middelhavet et godt valg. Her deler Håvard Sveen, som er norsk salgsansvarlig for Celebrity Cruises, sine personlige favorittdestinasjoner i Middelhavet.

Behagelige dager ombord i Celebrity Egde (foto: celebrity cruises/related.dk)

Hvis du allerede savner sommerferien – eller føler deg litt snytt for varme kvelder, sol og is som smelter nedover håndleddene – er det nærliggende å se mot Middelhavet i månedene som kommer.

Her varer det varme været gjerne inn i oktober og november, noe som gjør det lett å forlenge sommerfølelsen.

Cruiseselskapet Celebrity Cruises, som har spesialisert seg på flytende resorthoteller med fokus på godt design og deilige matopplevelser, har flere ulike cruise i Middelhavet – der du får oppleve flere ulike byer og land på samme ferie.

– Enten du elsker kunst, historie, kulturarv eller mat, finner du det ved Middelhavet. Og når du reiser på cruise, våkner du hver dag til en ny fascinerende by som bare venter på å bli utforsket – samtidig som du slipper unna med å pakke ut kofferten én gang og kan nyte all slags underholdning og matopplevelser om bord. Du får det beste fra alle verdener, understreker Håvard Sveen, som er Key Account Manager for Celebrity Cruises i Norge.

Her deler Håvard Sveen sine fem personlige yndlingsdestinasjoner i Middelhavet:

1. Sevilla

Tapas, som i dag er en hit over hele verden, har sitt opphav i den andalusiske byen Sevilla, som av samme grunn er blitt kjent som Spanias tapashovedstad. Her kan du derfor utfordre og tilfredsstille smaksløkene på ikke mindre enn 3000 tapasbarer – blant annet den 300 år gamle Rinconcillo, som er byens eldste. Sevilla er også kjent for sin flamencodans, som regnes som en av byens viktigste kulturskatter. På museet Museo del Baile Flamenco får du ikke bare et innblikk i flamencoens historie, men du får også se noen av byens beste flamencoshow.

Sevilla er hovedstaden i Andalusia – den sydligste av regionene i Spania (foto: celebrity cruises/related.dk)

2. Malta

  Middelhavsøya Malta er av den anerkjente reiseguiden Lonely Planet blitt kåret til et av de beste stedene å besøke i 2023. Her finner du i tillegg til den UNESCO-anerkjente hovedstaden Valletta også sjarmerende, fargerike fiskevær samt muligheter for dykking og snorkling. Du kan også ta en kajakktur langs kysten eller vandre på den koselige øya Gozo.

  Fra Malta (foto: celebrity cruises/related.dk)

  3. Istanbul

   Med sin beliggenhet både på det europeiske og det asiatiske kontinentet er Istanbul på mange måter en blanding av to verdener. Her kan du oppleve det pulserende livet i den fargerike Grand Bazaar, hvor du for eksempel kan handle tyrkiske tepper, keramikk og smykker. Mange tar også turen innom byens moskeer, slik som Den blå moskeen, som er interessante både for sin unike arkitektur og flere århundrer lange historie.

   Istanbul ligger i både Europa og Asia (foto: celebrity cruises/related.dk)

   4. Porto

    Porto er verdenskjent for portvinene som dyrkes i Douro-dalen. Og i de historiske portvinshusene sør for elven kan du smake på den lokale spesialiteten. Du kan også dra på en seiltur i de lokale Rabelo-trebåtene, som har blitt brukt i århundrer til å frakte den søte drikken. Som en av Europas eldste byer er Porto også kjent for sin gotiske arkitektur, som blant annet er karakteristisk for byens katedral.

    Porto ligger ved elven Douro i det nordlige Portugal (foto: celebrity cruises/related.dk)

    5. Roma

     Roma er Middelhavets evige klassiker. I tillegg til de klassiske severdighetene som Colosseum, Trevifontenen og Peterskirken kan du også utforske den hippe bydelen Ostiense, som med sin gatekunst nærmest er et friluftsmuseum. Matelskere bør også dra til den sjarmerende bydelen Trastevere og smake seg gjennom de mange forskjellige italienske delikatessene der – for eksempel på en guidet gatematomvisning.

     Roma – “Den evige Stad” (foto: celebrity cruises/related.dk)

     Praktisk informasjon

     Celebrity Cruises seiler i Middelhavet til slutten av november. Skipene Celebrity Apex, Celebrity Reflection, Celebrity Infinity, Celebrity Ascent og Celebrity Equinox drar alle innom Malta. Roma kan oppleves på cruise med skipene Celebrity Edge, Celebrity Reflection, Celebrity Constellation og Celebrity Beyond, mens sistnevnte også seiler til Istanbul. Både Porto og Sevilla kan besøkes med Celebrity Infinity.

     Les mer om Celebrity Cruises HER

     Flere nyheter og artikler om Celebrity Cruises finner du HER

     Facebook
     Twitter
     LinkedIn

     Kategorier

     Stikkord

     Relaterte Innlegg

     Kommentarer

     Ent innlegg

     Emirates Boeing 777-300ER på Oslo lufthavn Gardermoen (foto: ©otoerres)

     Historisk ørkenstorm påvirker flytrafikken i Dubai

     (Foto: TUI)

     Salget av fleksible reiser til sol og bad går i taket

     Kostnadsexplosion för skadereparationer i Norge

     Golf - Mallorca - Balearene - Spania

     Spill golf hele året på Mallorca

     Frilager er en utstyrssentral som har alt til turen. Du som privatperson, skole, lag eller organisasjon kan leie kano, telt, fiskeutstyr, turutstyr, kajakk, skiutstyr, skøyter og mye mer (Foto: Marius Dalseg)

     Enklere å låne utstyr til friluftsliv