logo-white

Den 69. utgaven av Emancipation Festival – Frigivelsesfestivalen

Med stor glede ble den årlige BVI Emancipation Festival feiret mellom 28. juli og 11. august på De britiske jomfruøyene (BVI). 

Paraden under BVI Emancipation Festival (Foto: BVI Tourism)

BVI Emancipation Festival feirer avskaffelsen av slaveriet i det britiske imperiet 1. august 1834. Den årlige festivalen samler lokalbefolkningen og besøkende fra hele verden for å feire og hedre BVIs historie, arv, tradisjoner og kultur. 

Festivalprogrammet bød på en rekke aktiviteter der BVI stolt presenterte sin kultur og historie. Det inkluderte en spektakulær blanding av lokal musikk, konkurranser, en matmesse, gospel, gatefester og parader. 

Fra paraden (Foto: BVI Tourism)

Høydepunktet under festivalen var den største og mest omtalte paraden, som fant sted mandag 7. august. Under paraden kledde deltakerne seg i fargerike kostymer og danset igjennom gatene i Road Town (på Tortola), hovedstaden på De britiske jomfruøyene.

Dette året inkluderte paraden en nyhet som skapte begeistring hos tilskuerne, nærmere bestemt en skulptur av en hval i naturlig størrelse. Denne paradedeltakeren er utformet av Beyond the Reef, en ideell organisasjon som prøver å øke bevisstheten rundt verdien av marine ressurser og fremmer bevaring av disse. Publikum og dommere ble så imponerte at hvalen vant prisen for beste paradeflåte. 

Hvalen under paraden (Foto: BVI Tourism)

I år kunne reisende komme seg mer effektivt og praktisk til festlighetene med de nylig opprettede daglige flyvningene med American Airlines mellom Miami og T.B. Lettsome internasjonale lufthavn (Beef Island, British Virgin Islands). Dette tillot reisende å nyte en smidig tretimers flytur mellom Miami og De britiske jomfruøyene. Dette nye tilbudet var tilgjengelig frem til 14. august, men forventes å gjenopptas i november. 

Med den økte flykapasiteten blir det nå enklere for reisende å delta på festivaler, kulturarrangementer og andre spennende aktiviteter som tilbys hvert år på De britiske jomfruøyene. Men det blir også lettere å oppdage BVIs vakre strender, krystallklare vann og avslappende atmosfære som tiltrekker rundt 350 000 turister til øyene hvert år. 

Les mer om Emancipation Festival HER og om BVI – British Virgin Islands HER

Les også: Stadig enklere å komme til British Virgin Islands! (april 2023) – Britiske Jomfruøer på Forbes Travel Top List 2023 (desember 2022)

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

(Foto: Singapore Airlines)

Singapore Airlines leverer rekordhøyt nettoresultat

(Foto: Markus Gjengaar)

Citybox lanserer innsjekkingsterminaler sammen med teknologiselskapet Heisenbug

(Kilde bildestrøm: Hotels.com)

Den ultimate K-beauty opplevelsen i Seoul: Hotels.com lister de beste spa-hotellene for strålende hud

(Foto: Royal Caribbean)

Royal Caribbean presenterer sitt nye cruiseprogram

Danmarkshallen summede af liv og glæde weekenden lang (Foto: MCH/Lars Møller)

Forrygende feriefest fortsatte i Herning