logo-white

Apollo og DER Touristik introduserer ananea – et nytt hotellbrand tilpasset livsstilssegmentet

Tilbakelent glamour møtte gresk gjestfrihet da det det første hotellet åpner dørene på øya Kos tidligere i sommer.

Fra ananea Kos, som åpnet dørene den 1. juni (Bildekilde: Apollo)

Navnet ananea kommer fra det greske ordet ananeosis, som betyr fornyelse. Visjonen bak hotellet er derfor ikke overraskende å skape et sted der gjestene kan revitalisere seg selv i lekre omgivelser, hvor gresk gjestfrihet forenes med førsteklasses komfort.

– Hotellet springer ut fra gresk tradisjon og de 74 rommene og suitene, restaurantene og barene er designet med ett mål: å skape en følelse av harmoni og samhold. Samtidsarkitektur og enkel sjarm preger hele hotellet, hvor lokale elementer fra øya Kos innsvøpes i form av naturmaterialer, dufter og interiør. Her prioriteres velvære fremfor overfladisk glans, og den personlige services vektlegges sterkere enn alt annet, sier Beatriz Rivera, som er kommunikasjonssjef i Apollo.

ananea Kos ligger bare 50 meter fra den kjente Tigaki-stranden (Bildekilde: Apollo)

En hyllest til Hellas

ananeas hyllest til Hellas og middelhavets letthet og eleganse kommer tydelig frem gjennom arkitekturen, interiørdesignet og gastronomien. Her innsvøpes minimalistiske former i naturlige materialer som bomull og lin, mens dristige veggmalerier spesialdesignet av kunstneren Cacao Rocks fra Athen pryder hotellets vegger.

På hotellets to restauranter serveres lokale og økologiske produkter, og det tette samarbeidet med lokale gårder gir en unik variasjon av retter signert av hovedkokkene Sanakis Antonis og Praxithea Semilari. Her tilberedes tradisjonelle greske ingredienser som trøfler, aubergine, blekksprut, fetaost og urter med en moderne vri for å skape en unik kulinarisk opplevelse, og i baren serveres både lokale viner og lekre coctails.

– På ananea skal man ikke bare dufte og smake at man er i Hellas, men også føle det – og fellesskapet er en viktig del av det. For grekerne er måltidene dagens høydepunkt fordi det handler like mye om kvalitetstid som mat. I restaurantene er det derfor blant annet lagt opp til lange fellesbord som inviterer til samtaler og nye vennskap, forklarer Rivera.

Oppdag Kos

At det første ananea-hotellet åpner dørene på Kos er langt i fra tilfeldig. Omkranset av de fineste strendene i Dodekanesene, beskyttet av mektige klipper og velsignet med frodige daler, er Kos en øy med endeløse skatter – og det ultimate reisemålet for både livsnytere og oppdagere. Selv om øya er velutviklet og god kjent blant turistene, omringes du av et stykke historie hvor enn du går – og det skaper en uslåelig atmosfære. Selv i Kos by, den livlige hovedstaden, er gamle greske ruiner spredt over alt, og den mektige middelalderfestningen våker fortsatt over havnen. 

ananea Kos åpnet 1. juni 2023 og ligger rundt 50 meter fra den kjente Tigaki-stranden.

Flere nyheter om Apollo finner du HER

ananea Kos (Bildekilde: Apollo)

Det nye hotellbrandet ananea ble utviklet av DER Touristik Hotel Division i samarbeid med et team av konsulenter innen premium livsstilssegmentet. Remo Masala fra Vision Alphabet ledet den konseptuelle utviklingen i tett samarbeid med Georg Schmickler, CEO Hotel Division i DER Touristik Group. Det nye ananea-merket støtter DER Touristik Group Hotel Divisions strategi om høy kvalitet og en stadig mer individuell hotellopplevelse, og det er planlagt flere ananea-hoteller i de kommende årene. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

Vidsynexpressen i Hafjell (Foto: Martin Vinje / Alpinco)

Vidsynexpressen i Hafjell offisielt åpnet

(foto: celebrity cruises/related.dk)

Celebrity Xcel kommer i 2025

Spåtind Fjellhotell gjenåpnes til hundeløpet MUSH Synnfjell 2024 (Fotokilder: Spåtind Fjellhotel/CIC Hospitality)

Spåtind Fjellhotell åpner til MUSH 5. januar

Widerøes Q400NG på Stavanger lufthavn Sola (arkivfoto: ©otoerres)

LO: Norsk luftfart trenger norske eiere

(Foto: Montana Office of Tourism)

Med tog gjennom amerikanske fjellstater