logo-white

Aktive ferier og lokal gastronomi i Calvià

Calvià kommune i den sørvestlige delen av Mallorca ligger mellom fjellkjedene Tramuntana og Na Burguesa og er kjent for sine mange gode strender og feriebyer. Men her er det også gode muligheter for å utforske Mallorcas naturskjønne landskap fra en rekke sykkel- og turveier, eller prøve lokale spesialiteter og mallorkanske retter på de lokale markedene.

Feriebyen Santa Ponsa ligger i Calvià – rundt 20 kilometer sørvest for Palma de Mallorca. Til Magaluf og Palma Nova er det rundt 5-7 kilometer (Fotokilder: fundaciomallorcaturisme.net/related.dk)

Sykling med stigninger

Med sin beliggenhet nær Tramuntana-fjellene har Calvià et stort utvalg av gode sykkelruter. Du kan for eksempel sykle den 54 kilometer lange ruten fra Santa Ponsa via bratte stigninger til Galilea og Coll de Tors i 880 meters høyde. Deler av traseen er omkranset av tett skog, noe som gir skygge og gjør turen triveligere i sommervarmen.

Fottur til Finca Galatzó

Finca Galatzó er en stor eiendom omgitt av frodig natur i sentrum av Calvià. I tillegg til å være et interessant historisk sted ligger eiendommen også i et område med en rekke turstier. Til sammen er det 34 kilometer med turstier fordelt på fire ruter som alle går forbi eiendommen. Finca Galatzó har også en stor botanisk hage og en godt bevart oljemølle som er verdt et besøk.

Calviàs historie

I tillegg til Finca Galatzó finnes det også en rekke andre monumenter i kommunen som er verdt et besøk hvis du er interessert i historie. Vi kan blant annet nevne kirken San Juan Bautista, bygget i 1248, og Desembarco-korset, som minnes 700-årsjubileet for kong Jaume I sin erobring av Mallorca. Du kan også oppleve Qüanats akvedukter, som stammer fra arabisk kultur og fortsatt er i bruk i dag.

Mallorkansk gastronomi på lokale markeder

I Calvià er det flere markeder hvor du kan smake på lokale spesialiteter og retter fra det mallorkanske kjøkken. Av kommunens markeder kan vi nevne Calvià-markedet, som finner sted hver mandag, Peguera-markedet hver tirsdag og Son Ferrer-markedet hver fredag.

Et paradis for fuglekikkere

Calvià er et opplagt reisemål for fugleelskere, siden kommunen huser en stor del av Middelhavets fuglearter. Er du heldig kan du se ørner og flamingoer. Det er flere turveier i kommunen som er laget spesielt for fugletitting, blant annet en kystrute fra Toro til Portal Vells på Mallorcas sørvestspiss. De beste tidene for fugletitting er våren og høsten.

Les mer om Mallorca HER  – Flere artikler om Mallorca finner du HER

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

(Foto: Apollo Reiser)

Apollo lanserer reiser til Gambia

(Foto: Davy Byrnes/Dublin City)

Utforsk Dublin i fotsporene til Leopold Bloom under årets Bloomsday Festival

(Foto: Visit Maldives)

Maldivene – en pioner innen bærekraftig turisme

(Foto: RundtomiN)

Åpent skip med Havila Pollux i Stavanger

F.v. Bård Espeland, Head of fleet sales i Harald A. Møller AS, Jørn E. Skjeldrum, Fleet and Insurance Director i Hertz Norge, Trygve Simonsen Adm. dir. i Hertz Norge, og Ulf Tore Hekneby Adm. dir. i Harald A. Møller AS (Bildekilde: Hertz)

Hertz akselerer elbilsatsingen i Norge