logo-white

Belgisk sjokolade feires i Brüssel

Fra 2. til 4. mars kan du bli bedre kjent med tradisjonsrik belgisk sjokolade i Brüssel når den årlige sjokolademessen Salon du Chocolat arrangeres for femte gang. På programmet står blant annet interessante workshops, lærerike foredrag og et unikt sjokolade-moteshow. Samtidig kan man prøve en av de hotteste sjokoladetrendene for tiden – kombinasjonen av øl og sjokolade – og man får anledning til å møte noen av Belgias største stjerneskudd på sjokoladefronten.

Chocolate fashion show - Salon du Chocolat - Brüssel - Flandern
Chocolate fashion show under Salon du Chocolat i Brüssel (Photo credit: Visit Flanders)

I 1912 ble den første fylte sjokoladebiten (praline) laget i Brussel, og i dag er Belgia kjent som et sjokoladeland over hele verden. Det feires fra 2. til 4. mars i Brussel, når den årlige sjokolademessen Salon du Chocolat går av stabelen for femte gang. Her kan sjokoladeelskere i alle aldre møte mer enn 130 sjokolademakere, dessertkokker og kakaoeksperter.

Nettsidene til Salon du chocolat finner du HER

Få utløp for sjokoladekunstneren i deg

På messen kan besøkende med en sjokoladekunstner i magen få lekre oppskrifter, tips og triks fra utstillerne under presentasjonene som finner sted hver time. Samtidig får man mulighet til å lage delikatesser i ulike workshops, og man kan bli bedre kjent med sjokoladens og kakaoens verden når sjokoladeelskere og -eksperter holder lærerike foredrag.

På messen kan man også oppleve de mange stadiene kakaoen må gjennom for å bli til sjokolade.

Hver dag klokken 17 kan du dessuten overvære et spektakulært sjokolade-moteshow, der sjokolademakere og klesdesignere har gått sammen om å lage unike plagg av sjokolade. For eksempel står det verdenskjente italienske motehuset Valentino bak en av årets kreasjoner.

Nytt av året er mulighet for å lære mer om hvordan man best kombinerer ulike typer øl og sjokolade – en av sjokoladeverdenenes hotteste trender for tiden. Videre kan du i «Young Talents»-området møte noen av Belgias unge stjerneskudd på sjokoladefronten.

Praktisk informasjon

Salon du Chocolat arrangeres fra 2. til 4. mars 2018 i Brussel. Messen har åpent mellom 10 og 19 fredag og lørdag samt 10 til 18 på søndag. Billettprisen er EUR 8 på fredagen og EUR 10 på hhv. lørdag og søndag. For barn opptil 12 år er prisen EUR 5.

Les mer om Salon du Chocolat HER og HER – Les flere redaksjonelle artikler om Flandern HER Turistnettsidene til Flandern finner du HER 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

(Fotokilde: Emirates Airline)

Emirates investerer i grønnere luftfart med midler fra eget bærekraftsfond

Kim Kallåk-Ertsås blir ny hotelldirektør ved Clarion Collection Hotel Atlantic i Sandefjord fra 1. juni (Fototkilder: Clarion/Strawberry)

Lokal hotelier hentes til Clarion Collection Hotel Atlantic i Sandefjord

(fotokilde: africa tours / pexels)

Book en drømmeferie til Namibia: En eksotisk rejsedestination, du sent vil glemme

(Fotokilde: Air France KLM)

Air France og KLM: Lojalitetsprogrammet Flying Blue, lanserer en unik statusmatch i Norge

– Lefkas er en av Hellas mest uberørte øyer. Til tross for at øya er lett tilgjengelig med bilferje fra fastlandet, er det ennå ikke så mange turister som har oppdaget denne perlen, sier kommunikasjonssjef i TUI Norge, Anne Mørk-Løwengreen (Foto: TUI)

To nye greske perler tilgjengelige med TUI