logo-white

Kineserne har kjøpt Radisson

Kinesiske HNA Group har kjøpt Carlson Hotels som er moderselskapet til Radissonhotellene. Handelen omfatter 1400 hoteller i 115 land.

Radissonhotellene er blitt “kinesiske”, melder danske Standby.dk. HNA Tourism Group som er en del av HNA-konsernet har kjøpt Carlson Hotels som blant annet driver hotellkjedene Radisson, Park Plaza og Country Inns & Suites. Handelen omfatter 1400 hoteller i 115 land. Kjøpesummen er ikke oppgitt, men ifølge Bloomberg News hadde Carlson Hotels tidligere i år en markedsverdi på rundt 15 milliarder U.S. dollars.

HNA, som blant annet eier flyselskapet Hainan Airlines,  har tidligere kjøpt franske Club Mediterranee, mens et annet kinesisk selskap har overtatt velkjente Waldorf Astoria i New York.

Kineserne er virkelig på “kjøpern” nå om dagen. Så langt i år skal de ifølge Thomson Reuters ha kjøpt utenlandske selskaper for nærmere 800 milliarder kroner (NOK).

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

(Fotokilde: Norwegian Air Shuttle)

Norwegian tilbyr 19 millioner sommerseter

(Foto: Royal Caribbean)

Lukseriøse Royal Beach Club på Bahamas tar form

Besøkstallene eksploderer: Nordiske turister elsker Japan

Fra 6. mai er det ikke lenger tillatt å kjøre elbil i kollektivfeltene i Oslo og Akershus. Forbudet gjelder hele døgnet uavhengig av om det er passasjerer i bilen eller ikke. (Bilde/Illustrasjon: Statens vegvesen)

Oslo og Akershus: Fra 6. mai er det forbudt å kjøre elbil i kollektivfeltet

(Foto: Daniel Breece / Westsweden)

Nye sykkelruter i Sveriges beste graveldestinasjon