logo-white

Produserer mellom 12 og 15 millioner sushibiter midt i tjukkeste Oslo

Verdens mest kjente nordmann er trygg, fast og fin i kroppen, og kan gjerne spises rå. Vi snakker ikke om Arne Hjeltnes eller Henning Beltestad, men om laksen.

Laksen er verdens mest kjente nordmann!

Hver dag spises det 14 millioner måltider norsk laks rundt om i verden. Hvert 10. minutt, hver dag, hele året, ruller en trailer fullastet av laks over norskegrensen. I 2014 eksporterte Norge 1,15 millioner tonn laks, for nesten 44 milliarder kroner. Det er den høyeste lakseeksporten noensinne. Laksen er populær av flere grunner, både i private kjøkken og blant gourmetkokker: Den smaker godt, den er anvendelig, og den er økonomisk. Store deler av fisken kan utnyttes. Den globale helsetrenden gjør også at mange er blitt oppmerksomme på laksens helsefremmende egenskaper.

Effektive proteiner

1,15 kilo fôr gir én kilo laks. Laks er det husdyret som utnytter fôret mest effektivt — mer enn dobbelt så effektivt som gris og fjørfe. Det er blant annet fordi laks har samme kroppstemperatur som vannet, og ikke bruker energi på å holde kroppen varm.

Lerøy Sjømathuset i Oslo

– Sjømathuset som vi åpnet i Oslo i 2014, er et av Europas mest moderne og komplette anlegg for fersk distribusjon av sjømat. Sjømathuset leverer ferdigpakket sjømat til hele landet og er fiskegrossist for butikker i østlandsområdet. Dette gjør at alle butikker som ikke har fiskedisk kan levere fersk fisk ut til alle forbrukere i hele Norge.

Hvorfor satses det på sushi?

– Sushitrenden er sterk i hele Europa og etterspørselen har også økt kraftig i Norge. Sjømathuset er den største investeringen for oss så langt og vi har fortsatt en del å gå på. På Sjømathuset har vi en kapasitet på bortimot 30 millioner biter sushibiter i året som er dobbelt av det som produseres i dag.

Fremtidens Bensinstasjonmat

– Vår plan er å ekspandere. Det er kanskje ikke aktuelt for oss å starte sushiproduksjon i Japan, men i fremtiden håper vi at vi kan tilby sushi på bensinstasjoner på lik linje som hot-dogs.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

Øyas minste bodega: Agustín Cabrera León lager prisvinnende røde- og hvite viner. Det er hardt arbeid, men veldig gøy! sier han (Foto: Canary Islands Tourism)

Vinruter skal bli Kanariøyenes nye turistattraksjon

(Bildkälla: FREEDOMtravel)

Stort intresse för cityguider – dessa läses mest på FREEDOMtravel

(Foto: Qatar Airways Cargo)

Qatar Airways Cargo hever standarden for dyretransporter

Plakat fra 1970-tallet (foto: hennig-olsen.no)

Hennig-Olsen Is feirer 100 år med kremen av iskrem

(Fotokilde: AVIAREPS)

AVIAREPS feirer 30-årsjubileum