logo-white

SAS fraktet 27 millioner i 2015

Totalt 27 millioner fløy med SAS i kalenderåret 2015. Det er godt en million flere enn hos erkerivalen Norwegian. – Våra kommersiella satsningar ger resultat, vilket avspeglas i en kundnöjdhet som är bland de högsta vi någonsin haft, sier SAS-sjef Rickard Gustafson.

SAS holdt i 2015 stillingen som storebror i Norden foran Norwegian og Finnair. I desember 2015 fløy rundt 1.9 millioner med selskapet, hvilket er 2.1 prosent flere enn samme måned året før. Kabinfaktoren falt imidlertid med 3.1 p.p. til 68.2 prosent. Målt i RPK økte trafikken med 7,9 prosent og kapasiteten ASK med 12.7 prosent, derav fallet i kabinfaktor.

Det interkontinentale rutene økte med 15 prosent og det var en positiv utvikling på Europarutene, spesielt til og fra Sverige

– Trafikväxten i december är positiv och ska sättas i relation till vårt utökade interkontinentala erbjudande och mer säsongstrafik i Europa. Våra kommersiella satsningar ger resultat, vilket avspeglas i en kundnöjdhet som är bland de högsta vi någonsin haft. Det inspirerar oss att jobba vidare med ytterligare förbättringar samtidigt som vi med ökad intensitet fortsätter att effektivisera verksamheten, sier SAS-sjef Rickard Gustafson.

Den preliminært valutajusterte yielden^ og PASK* var i december 9 og respektive 13 prosent lavere enn året før. Den planlagte kapasitetsøkningen på 10-12 prosent i vinterprogrammet 2015/16 resulterer i lengre gjennomsnittlig flydistanse hvilket gir en lavere enhetsinntekt og enhetskostnad.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

The Fjords DA har motteke fleire prisar for sine tre innovative fartøy i Vision-klassen. To av desse går på Nærøyfjorden, medan det tredje fartøyet opererer i Oslofjorden. Selskapet har i tillegg aktivitet med fleire båtar i Geiranger og Hardanger (Foto: Sverre Hjørnevik)

Norway’s Best Group blir eineeigar i The Fjords

(Foto: VisitTampaBay/ Rob Harris)

Gratis i Tampa Bay

(Foto: Ministry of Heritage and Tourism Sultanate of Oman)

St. Regis åpner hotell i Muscat

(fotokilder: fundaciomallorcaturisme.net/related.dk)

Lær mer om lokal keramikk på Mallorca

Se utover store deler av Norge fra Gaustatoppen på 17. mai! (Foto: Guro Skaara)

Anbefalte turer for fridager og nasjonaldagen