logo-white

2014 gav passagerrekord i Københavns Lufthavn

Med en vækst på 6,5 procent i passagertallet — svarende til 1.560.063 rejsende — rundede Københavns Lufthavn 25,6 mio. passagerer i 2014, og satte dermed passagerrekord for fjerde år i træk. December bød på en vækst på 3,0 procent.

København - Kastrup  (otoerres)
København – Kastrup (otoerres)

25.627.093 landede det totale passagertal på i Københavns Lufthavn i 2014, og dermed satte lufthavnen ikke alene passagerrekord, men havde også for første gang flere end 25 mio. passagerer på ét år.

– Specielt udenrigstrafikken trak væksten året igennem, og dermed styrker vi fortsat vores position som internationalt knudepunkt. Et faktum, der i særdeleshed bliver understøttet af, at vi samlet set havde en vækst på 8,0 procent på vores 27 interkontinentale ruter i 2014, siger Thomas Woldbye, adm. direktør, Københavns Lufthavne A/S.

Positionen som vigtigt nordeuropæisk trafikknudepunkt blev endvidere styrket af, at transfertrafikken steg 12,6 procent i hele 2014 — og 2,3 procent i december. Stigningen i transfertrafikken var størst på de vigtige feeder-ruter fra Stockholm, Oslo og Bergen.

Udenrigstrafikken steg med 6,8 procent for året, og med 3,7 procent i december. Indenrigstrafikken steg med 2,3 procent for året, mens den dog pga. lavere kapacitet på ruterne til Aalborg, Billund og Karup faldt med 4,0 procent i årets sidste måned.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

(Bilde: SAS – Scandinavian Airline)

SAS blir med i SkyTeam

Cadiz ligger ved Atlanterhavet - sydvest i Andalusia, rundt 120 kilometer syd for regionhovedstaden Sevilla. Nærmeste flyplass ligger i Jerez, 40 kilometer lengre nord (Fotokilde: Ticket)

Få en forsmak på sommeren uten trengsel – her finner du de autentiske spanske perlene

Kvitnes Gård ligger i Vesterålen   (Foto: Eivind H. Natvig/Institute)

Har millioner – leter etter reiselivets beste nyskapingsprosjekter

(Foto: Apollo Sports/Surfakademin)

Apollo Sports inngår samarbeid med Surfakademin

MS Maud, her ved Senja,  skifter i høst navn til MS Midnatsol og det tradisjonsrike navnet blir igjen å se langs kysten fra november i år (Foto: Tommy Simonsen / Hurtigruten)

Tradisjonsrike MS Midnatsol tilbake langs kysten fra november