Med det nye året like om hjørnet er jakten på reisemål til vårens helgetur i gang. Hvis du er en av de som prioriterer matopplevelser og nye smaksinntrykk på utenlandsreiser, har du hele 113 gode grunner til å kikke nærmere på Flandern – den nordlige delen av Belgia.
Michelin Guide 2019 har utpekt ikke mindre enn 93 Michelin-restauranter med til sammen 113 stjerner i Flandern. Hver helg kan du fly tur-retur til Brüssel med Brussels Airlines for 1359 NOK — inkludert et ubegrenset antall med togreiser i området.
Les også: Kulinarisk ferietur for kun 1359 NOK
Michelin Guide 2019 har gitt stjerner til 139 restauranter i Belgia og Luxembourg. Av disse ligger hele 93 i Flandern, som utgjør den nordlige delen av Belgia.
Nettsidene til Michelinguiden for Belgia finner du HER
I Flandern har kjærligheten til mat og god smak gått i arv i generasjoner,og den kulinariske arven holdes i live den dag i dag – fortolket av en ny generasjon av unge, kreative «kjøkkenrebeller» som puster nytt liv i tradisjonene.
Og nettopp det menes å være grunnen til at regionen er en av områdene iverden med flest Michelin-stjerner i forhold til antallet innbyggere.
Les også: Fem opplevelser du må få med deg på matreisen
Brüssel og Antwerpen ligger på topp med henholdsvis 16 og 12 Michelin-restauranter, men det er også verdt å legge turen innom regionens øvrige byer.
I middelalderbyen Brügge, som CNN i starten av desember utpekte som en av Europas 17 beste destinasjoner, er det flere Michelin-restauranter enn i hele Danmark – bare for å gi et eksempel.
Les også: Kulinariske Flandern: Regionen med flest Michelin-stjerner per innbygger (mai 2016)
Det beste spisestedet i 2019-utgaven av den anerkjente restaurantguiden er restauranten Hof Van Cleve i byen Kruishoutem i det østlige Flandern.
Her har kokken Peter Goossens’ personlige og gjennomgående tråd i alle retter sikret restauranten tre stjerner.
Nettsidene til Hof van Cleve finner du HER
I utkanten av hovedstaden Brüssel har La Paix denne gangen fått sin andre stjerne og er nå en av de i alt 18 restaurantene med to stjerner i Flandern og Brussel.
Michelinguiden ga i år en spesiell utmerkelse til den tostjerners og familieeide Comme chez soi, som har ligget i Brüssel siden 1926. Restauranten fikk sin første stjerne i 1953 og drives nå av fjerde generasjon.
Nettsiden til Comme chez soi finner du HER
Av nye navn på den kulinariske stjernehimmelen kan nevnes den kun 23-årige Philippe Heylen, som har fått en Michelin-stjerne på sin restaurant EED i Leuven.
Nettsiden til EDD i Leuven finner du HER
De to Antwerpen-restaurantene Nathan og FRANQ har også begge nettopp fått sin første stjerne.
Nettsidene til Nathan finner du HER
Gourmet på lavbudsjett
Foruten de 93 Michelin-restaurantene har ytterligere 179 restauranter i Flandern fått en Bib Gourmand, som gis til restauranter som serverer tre retter for under 37 EUR og har fokus på sesongens råvarer. Og i den anerkjente matguiden GaultMillau finner du mer enn 1200 belgiske restauranter.
Nett og Facebooksidene til GaultMillau finner du HER og HER
Les også: Gourmet på lavbudsjett i Flandern
Dersom du ønsker å spise god mat til gode priser, kan du også sjekke Bistronomie-guiden, som samler de beste «no-nonsense»-restaurantene i Belgia.
Nett og Facebooksidene til Bistronomie-guiden finner du HER og HER
Turistnettsidene til Flandern finner du HER — Les flere nyheter om Flandern HER