logo-white

Visste du at kostymene i Netflix- serien Bridgerton er laget i Madrid? Eller at deler av The Crown er spilt inn i Malaga?

Dette og mye mer kan du lære om i guiden Netflix nylig har laget i samarbeid med Spanias Turistinstitutt, Turespaña.  “Spain Travel Guide” tar utgangspunkt i serier som vises på Netflix og som enten er spanske, spilt inn i Spania eller samarbeider med spanske leverandører på et eller annet nivå. 

Spain Travel Guide - Netflix - April 2022
Spain Travel Guide (foto: spaintravelguide)

Via disse fortellingene får man utvidet kunnskap om spesifikke sekvenser eller produkter i seriene og dermed et unikt innblikk i mangfoldet Spania har å by på. Når det kommer til kostymene i Bridgerton, er 200 av de 7000 kostymene som ble laget til seriens første sesong, produsert av Peris Costume i Madrid. Og i fjerde sesong av The Crown, når prinsen og prinsessen av Wales besøker Australia, har de faktisk ikke reist lengre enn til Malaga og dens kjente shoppinggate, Marqués de Larios, hvor innspillingen fant sted.

Shoppinggaten Marqués de Larios i Malaga ©otoerres)

En annet fun- fact vi kan lese mer om i guiden er at noen av sjakkbrettene som i 2019 ble brukt i innspillingen av den populære serien Queen´s Gambit er blitt produsert i den lille katalanske byen La Garriga av det familiedrevne verkstedet Rechapados Ferrer.

Veksten i audiovisuelle produksjoner i Spania har brakt folk fra hele verden nærmere landets kultur, arv og rikdom. Gode historier er en fin måte å reise på, og dette er utgangspunktet i “Spain Travel Guide“.

Guiden dekker landets 17 fylker og de to autonome afrikanske byene gjennom rike historier og fargerrike hovedpersoner. Gjennom innblikk i deres fortellinger får vi presentert et land fullt av kontraster mellom byene og landlige miljøer, hvor kultur, gastronomi, historisk arv, mote, natur eller sport presenteres som overraskende alternativer for de som ønsker å utforske landet på en annerledes måte. 

Disse korte fortellingene skal sammen skape essensen av Spania. Nysgjerrig? HER kan du lese mer. 

Flere relaterte artikler, nyheter og reisetips kan du lese HER, HER, HER og HER

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

Flere svensker handler i Norge (Fotokilde: AffiliJet)

Nå drar svenskene til Norge for å kjøpe billigere mat

Air Premia er et lite og forholdsvis nytt flyselskap Det ble stiftet i 2917 og har en flåte bestående av tre Boeing 787-9 Dreamliner. Rutenettet omfatter destinasjoner som Frankfurt, Tokyo, Singapore, Jeju, Bangkok, Ankara, Newark, Los Angeles, Ho Chi Minh City, samt Gimpo og Incheon i Sør-Koreas hovedstad Seoul. Til sommeren kommer også Oslo med på rutekartet (Foto: Air Premia)

Ny direkteflyrute Norge – Sør-Korea

(Bildestrøm: Hotels.com)

Horoskopenes hoteller: Hotels.com viser hvor du bør bo basert på stjernetegnene dine

(bildekilde: ticket.no)

Vårens weekendbyer utenfor topplisten

Københavns lufthavn, Kastrup  (foto: ©otoerres)

Igen rekordbillige flybilletter fra København – Prisfald på +60%