logo-white

Unik havrekjeks fra Trøndelag hedret i Berlin

– Å bruke eget korn i eget bakeri gir en helt spesiell kvalitet og dette er virkelig et produkt å være stolt av, sa landbruks- og matminister Geir Pollestad da han delte ut Spesialitetsmerket for lokalmat i særklasse til «Havrekjeks» fra Røra bakeri, under åpningen av Internationale Grüne Woche i Berlin.

Landbruks- og matminister Geir Pollestad tildelte Spesialitetsmerket til Røra bakeri under åpningen av Internationale Grüne Woche. (IGW) i Berlin. F.v. Daglig leder i Røra bakeri Frode Nergaard, landbruks- og matminister Geir Pollestad og adm. dir. i Stiftelsen Norsk Mat Nina Sundqvist (Foto: Stiftelsen Norsk Mat)

Landbruks- og matminister Geir Pollestad delte ut plakett og diplom som det synlige beviset på at Havrekjeks fra Røra bakeri nå er en del av Spesialitet, merkeordningen for lokalmat i særklasse.  

Under åpningen sa Pollestad: 

– Røra bakeri representerer det beste av norsk lokalmattradisjon og innovasjon. Lokal havre, ristet og malt på egen mølle har en lang tradisjon på Inderøy. Det å ta familietradisjonen videre og utvikle nye produkter står det respekt av».

Spesialitet er anerkjennelse av kvalitet 

Frode Nergaard, daglig leder i Røra bakeri, mottok utmerkelsen. Han la vekt på at Spesialitet er et merke som anerkjenner kvalitet:   

– Vi er veldig bevisste på å levere produkter som er i øvre sjikt hva angår kvalitet. Dette ser vi anerkjennes gjennom Spesialitetsmerket, og forbrukere begynner å bli bevisste på dette kvalitetsstemplet. Derfor er dette en bekreftelse for oss, og noe vi kan vise til overfor kundene våre, sier Nergaard og legger til:  

– Kjeksen er helt uten tilsetningsstoffer og med norske råvarer (foruten sukker). Blant råvarene finner vi ristet havremel som er med på å gi en ekstra fyldig smak til kjeksen, og dette melet er laget av gårdens egen havre og malt på mølla som også hører til på gården.  

Lokalmat og reiseliv 

Nina Sundqvist, administrerende direktør i Stiftelsen Norsk Mat, understreket betydningen av lokalmat for reiselivet:  

– Lokalmat og -drikke er hjørnesteiner i det norske reiselivet. Det er avgjørende at vi presenterer vår rike matarv og matkultur på internasjonale arenaer som IGW. Uten våre unike mat- og drikkevarer ville det norske reiselivstilbudet vært mye mindre attraktivt og da trenger vi spydspisser som merkeordningen Spesialitet.

Uavhengig fagjury 

Den uavhengige matfaglige juryen roste Havrekjeks for sin “distinkte søtlige, nøtteaktige smak og sitt rustikke, gylne utseende – en kjeks som virkelig skiller seg ut i sin kategori.” 

Fagjuryen, ledet av Harald Osa, foretar en omfattende vurdering av kvalitet og smak for å avgjøre hvilke produkter som skal anerkjennes. Kun produkter som er produsert i Norge, med lokale og norske råvarer og basert på lokale oppskrifter, og som er de fremste i sin kategori, blir tildelt Spesialitet.  

Grüne Woche`s nettsider finner du HER

Les også: Norsk reinkjøtt profileres på Grüne Woche i Berlin – Utstillere fra Nord-Norge og Trøndelag viser fram det beste av Norge i Berlin (november 2023)

Les flere nyheter og artikler om Grüne Woche HER

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

1,9 millioner nordmenn skal til utlandet i sommer (Fotokilde. Fremtind)

Dyrtid: Forsikringen dekker ikke kalde reiseføtter

(AI-generert illustrasjon)

Hvordan luftfotografering revolusjonerer kunst og design

(kilde: travelmarket.dk)

Prisfald på flybilletter til oversøiske rejsemål

(Fotokilde: BWH Hotels)

Velkommen til mathotellet i Steinkjer

(Foto: Eva Darron på Unsplash)

Slik finansierer du reisene dine ved å spille nettpoker