logo-white

UNESCO utvider biosfære-arealet i Spania

UNESCO har utpekt elleve nye biosfærereservater i ni land, derav to i Spania: El Hierro på Kanariøyene og Sierra del Rincón i Madrid.

El Hierro - Kanariøyene - Spania - Unesco
El Hierro ligger helt sørvest på Kanariøyene og er med sine 268 kvadratkilometer den nest minste blant i åtte hovedøyene (Fotokilde: Tourspain)

Disse avgjørelsene ble tatt under det XXXIV koordineringsmøtet av UNESCO i Paris. Nærmere bestemt ble det besluttet å utvide El Hierros biosfærereservat, denne gang det marine området, slik at det totale arealet nå har økt til 58 598,60 hektar. Med beliggenhet i den biogeografiske regionen Macaronesia, har Unesco vurdert at El Hierro, med sine 11 000 innbyggere, har vært i stand til å være selvforsynt med energi siden 2014 med et blandet system for elektrisitetsproduksjon basert på vind- og vannkraft.

Komiteen har i tillegg besluttet å utvide Sierra del Rincón biosfærereservat i Madrid med 2,5%, slik at dette nå er oppe i et areal på 16 091,70 hektar. Dette reservatet inkluderer i sin helhet hele området Madarcos og utvidelsen garanterer vern av et område rikt på biologisk mangfold, spesielt på ornitologisk dyreliv, tilknyttet en verdifull kulturarv. UNESCO håper at denne utvidelsen kan bidra til å forsterke innsatsen for å fremme den sosioøkonomiske utviklingen i regionen, spesielt innenfor bærekraftig turisme.

Flere nyheter, artikler og reisetips om Spania finner du HER – og om UNESCOs verdensarvliste HER

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

Bådliv i det græske øhav (foto: ©otoerres)

Reiselivsavisa på RadioRiksOslo uke 40 – 2022

Boeing 737-8 - MAX - Flyr Norway - 2022

Nesten 200.000 Flyr-passasjerer i september

SAS Airbus A 330 (otoerres)

SAS Reaches Agreements to Amend the Terms of Existing Aircraft and Equipment Lease Agreements

MS Nordnorge - Hurtigruten - Hjørundfjorden - Sunnmøre - Møre og Romsdal

Hurtigruten Norge ber staten om å sikre støtte til grønn skipsfart

Penger - Valuta - Illustrasjon - Pexels-pixabay)

Gode råd om lån på dagen