logo-white

Skjulte sommeropplevelser på Balearene

Balearene byr på, i I tillegg til de velkjente attraksjonene, også på mange mindre kjente – men like herlige opplevelser i sommerferien. Her noen tips om de mindre kjente sommeropplevelsene på Mallorca, Menorca, Ibiza og Formentera.

Cap de Barbaria - Fyr - Formentera - Balearene - Spania
Fyret Cap de Barbaria ligger helt syd på Formentera (Foto: ATB)

San Antonio-regionen på Ibiza

Den steinete vestkysten av San Antonio-regionen byr på noen av Ibizas skjulte skatter. Her er både skog, deilige strender og gode muligheter for fotturer. For eksempel kan du besøke den bortgjemte stranden Ses Balandres, som til fots kun kan nås ved å klatre på en trestige på fjellveggen som omgir stranden. Fortsetter du videre nedover kysten, kan du også gå på oppdagelsesferd i Na Coloms-grotten. Turen til grotten er utfordrende, og man må både klatre og svømme for å nå den, men det er verdt all innsatsen når man kommer til lysningen mellom fjellveggene.

Utforsk Menorcas kystlinje

Mye av kystlinjen nord for Menorcas hovedstad Mahón er ubebodd og kan kun nås til fots eller med båt. Området består blant annet av S’Albufera des Grau naturpark, som er en del av et UNESCO-beskyttet biosfærereservat. Det mangfoldige økosystemet omfatter blant annet en lagune, myrområder, strender, sanddynesystemer, skog og små holmer, hvor både flere ørnearter og egyptisk gribb ofte er å se.

S'Albufera des Grau - Naturpark - Balearene - Spania
S’Albufera des Grau naturpark på Menorca (Foto: AETIB/Related.dk)

Du kan også vandre til byen Es Grau, som har små såkalte chiringuitos (små strandkiosker) langs kysten som selger kald drikke og enkel, lokal mat. Her kan du også leie kajakker eller stå-padlebrett og padle ut til den ubebodde øya Illa d’en Colom eller utforske en av de skjulte strendene langs kysten.

Siden 1. april 2021 har det også vært mulig å oppleve grotten «Cova de S’Aigu», som ligger i Cala Blanca-området. Den underjordiske grotten har en innsjø, og arkeologer har blant annet funnet inskripsjoner fra perioden da britene okkuperte Menorca på 1700-tallet.

Mallorcas nordlige del Llevant

Den nordlige delen av Mallorca kalles Llevant, og området sammenlignes ofte med det skotske høylandet på grunn av dets vidåpne vidder, fjell og klipper. Med vårbygene som får plantene til å springe opp, er sommeren en perfekt tid for å utforske denne delen av øya. I området ligger også en naturpark som er et vernet område fylt med palmer, furutrær og enger.

Llevant - Halvøy - Naturreservat - Mallorca - Balearene
Llevant på Mallorca (Foto: AETIB/Related.dk)

I parken kan man vandre til dramatiske utsiktspunkter og deretter gå ned og svømme i skjulte viker fra små strender. Naturparken byr også på et rikt dyreliv med ørn og vandrefalk, som kan sees på de åpne slettene. Hvis du er heldig, kan du også få øye på landskilpadder og pinnsvin, som ofte søker tilflukt i tette skoger og kratt.

Fyr og naturreservat på Formentera

Den minste av de fire Balearene, Formentera, har mye å tilby foruten vakre strender og krystallklart vann. For eksempel fyret Cap de Barbaria, som ligger på det sørligste punktet på øya. Den lange, rette veien til fyret krysser et nesten måneaktig landskap. Til høyre for fyret ligger Sa Cova Foradada, en underjordisk grotte med en liten stige som fører ned i en stor, mørk hule. Går du gjennom grotten, kommer du ut til fjellveggen og en fantastisk utsikt over Middelhavet.

Platja de Llevant - Formentera - Balearene - Spania
Stranden Platja de Llevant på Formentera (Foto: Jaume Capellà)

En annen opplevelse du ikke bør gå glipp av, er et besøk til naturreservatet Can Marroig. Utforsk reservatets skogsstier og steinete strender, inkludert Punta de Sa Pedrera, som er et eldgammelt steinbrudd med tidevannsbassenger, grotter og vakre fjellformasjoner. Det er også morsomt å snorkle i bassengene. Reservatet har også et besøkssenter og en piknik- og grillplass i skogen.

Besøk også Es Caló, som er en koselig fiskerlandsby med en liten havn omgitt av tradisjonelle fiskehytter. Gå langs strandpromenadene som beskytter sanddynene, og finn et rolig sted å ta en svømmetur i det turkise vannet.

Les mer om Balearene på øygruppens turistnettsider HER – Les flere nyheter og artikler om Balearene HER

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

(billede: seafoodfestival.dk)

Danmarks nye restaurantfestival: Seafood Festival er en hyldest til fisk og skaldyr

Vulkanflyvning over Island  (Foto: Icelandair)

Kuldereiser har kommet for å bli – Norge og Island på topp

Prince Gallery Tokyo Kioicho i Tokyo (Fotokilde: JNTO)

Stjerneregn fra Forbes Travel Guide i Japan

TUI har gått inn som hovedsponsor for maratonen på Mallorca fra og med 2024 og inntil 2026. Synes du 42 km blir litt for langt, kan du velge å løpe halvmaraton eller 9 km i stedet (Foto: TUI)

Løp maraton på et av sommerens mest populære reisemål

(Foto: Alabama Travel)

Vintog til Alabamas Toscana