logo-white

Trysil forventer en rekordsommer – flere store sommernyheter

Kristi Himmelfartsdag startet sykkelsesongen i Trysil igjen, og dermed er deres mest populære sommeraktivitet i gang. I fjor hadde de en økning i antall sykkeldager på 20 prosent, sammenlignet med 2020. I år forventes det ytterlig vekst når de endelig kan ta imot internasjonale gjester. I tillegg lanseres flere store nyheter på fjelldestinasjonen i sommer.

Utflukt - Terrengsykkelfestival - Trysil - Hedmark - Innlandet
I år blir terrengsykkelfestivalen Utflukt arrangert på normalt vis med opptil 1000 deltakere og tettpakket program med guidede turer, underholdning og god stemning. (Foto: Martin I. Dalen/Utflukt)

Det er drøye fire uker siden Trysil avsluttet vintersesongen, som ble god til tross for koronarestriksjoner på starten av sesongen. De siste ukene har de rigget om vinterdestinasjonen, og er nå klare for det de mener vil bli tidenes sommer. Ifølge undersøkelser fra Visit Norway blir det Norges-ferie for syv av ti nordmenn også i år.

SkiStar meldte allerede i slutten av april at bookingtallene foran sommeren var gode.

– De siste ukene har vi fått nesten daglige forespørsler fra folk som har lurt på om sykkelstiene våre har åpnet. Nå er vi endelig i gang og kan ønske gjester tilbake til våre 30 kilometer med bygde sykkelstier i Gullia, forteller Ida Dyreng, daglig leder i Destinasjon Trysil.

MissPiggy - Sykkelsti - Trysil - Innlandet - Hedmark
97 prosent av gjestene i Trysil sier de er fornøyde med sykkelstiene og 99 prosent vil tilbake til Trysil. (Foto: Jonas Sjögren/Trysil)

Har investert over 30 millioner de siste åtte årene

Med målsetning om å bygge en mer bærekraftig helårsdestinasjon, satset Trysil for fullt på tilrettelagt stisykling i 2014. Siden da har sommertrafikken økt med 113 prosent (i antall kommersielle gjestedøgn frem til 2021). I sommer skal de investere ytterligere ti millioner i sykkelproduktet, som vil gi enda flere unike sommeropplevelser for Norges største stisykkeldestinasjon.

– I takt med veksten må vi også utvikle tilbudet til våre sommergjester, sier Dyreng.

– Vi er veldig glade for at vi i SkiStar Trysil kan investerer i to nye flytstier, og med det tredobler det heisbaserte sykkeltilbudet. De nye flytstiene skal etter planen stå klare i starten av juli. I tillegg dobler vi sykkelkapasiteten på den sommeråpne heisen, forteller Gudrun Sanaker Lohne, destinasjonssjef i SkiStar Trysil.

Klatrepark - Trysil - Hedmark - Innlandet
Klatreparken åpnet i fjor sommer og har blitt veldig populær. Allerede i år utvidet parken med en nye klatreløype, samt enda flere opptreningsbaner. (Foto: Jacob Gjerluff/Trysil)

Trysils andre store aktivitetshotell, Radisson Blu Mountain Resort & Recidences skal for første gang i historien ha sommeråpent i år. Her kommer det i løpet av sommeren et utendørs treningsanlegg. Dette er også en del av SkiStars helårssatsing, som ser et stort potensial i takt med den økende etterspørselen etter aktive ferie også på sommeren.

Flere sommeraktiviteter i Trysil

Ringvirkningene av sykkelutviklingen i Trysil er store. Den har ikke bare gitt flere innbyggere og arbeidsplasser i Trysil. Sykkelsuksessen har også ført til at flere sommeraktiviteter i Trysil utvikles for hvert år.

– Vår hjertesak innen bærekraft er helse og aktivitet. Vi ønsker å tilrettelegge slik at flere kommer seg ut i naturen, da dette gir mange positive helseeffekter. Vi traff skikkelig med familievennlige sykkelstier. Og så er det veldig gøy at selv om 80 prosent av gjestene våre kommer til Trysil med familien for å sykle, så gjør de også andre aktiviteter når de her. Klatring, rafting og golf er populært, forteller Dyreng.

– Det har ført til at aktivitetsbedrifter stadig utvider tilbudet. I år blir det blant annet en ny løype i klatreparken Høyt & Lavt og Trysilfjellet golfbane utvidere sitt minigolftibudet.

Familierafting - Vannsport - Trysil - Hedmark - Innlandet
– I Trysil er det lett å komme seg ut for å leke og området er et eldorado for utendørsaktiviteter, forteller turistsjef Ida Dyreng i Trysil. Her fra familierafting. (Foto: Jonas Sjögren/Trysil)

I tillegg til aktiviteter blir det endelig en ordentlig arrangementssommer i Trysil.

– Vi starter sesongen med sykkelarrangementet, Let´s go, lørdag 28. mai, som byr på familieshow med Thoris Supergutt, gratis sykkelkurs, demosykler og mye mer. Så ruller det på flere store og små arrangement i sommer og i høst. Vi gleder oss til og endelig få gjennomføre en normalsommer, med åpne landegrenser og masse aktiviteter i Trysil, sier Dyreng.

Noen høydepunkter:

  • Norwegian Pumptrack Series Trysil, 4. juni
  • Terrengsykkelfestivalen Utflukt, 16. til 19. juni
  • Trysil Bike Festival, 16. til 26. juni
  • B-RAGE Invitational, 2. til 4. september
  • Trysilrypa, Norges største fjellmarsj- og løp for kvinner, 8. til 11. september

Flere nyheter og artikler om Trysil finner du HER

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

(Foto: Qatar Airways)

Hamad International Airport kåret til “Verdens Beste Flyplass” under Skytrax World Airport Awards 2024

(Bilde/illustrasjon: apollo reiser)

Apollo lanserer nye reiser til «Destinasjon Ukjent»

Radisson Hotel & Conference Centre Oslo Airport har 52 moderne og fleksible møterom (Foto: Radisson Hotel Group)

Erfaren hotelldirektør vender tilbake til Oslo Lufthavn Gardermoen

Røst lufthavn (Foto: Øystein Løwer/Avinor)

Daniel Østensen ny lufthavnsjef for Røst og Værøy