logo-white

Tre turer gjennom Tramuntana-fjellenes vakre natur

Tramuntana-fjellene på Mallorca står på UNESCOs verdensarvliste og er et paradis for naturelskere. Her er det fullt av vakre naturopplevelser – og takket være øyas klima og varme temperaturer kan du gå på oppdagelsesferd i fjellet hele året. Med et område på 63 084 hektar og over 1000 meter høye topper har fjellene blitt et av de mest besøkte stedene på Mallorca. Her tipser vi om tre severdige turer i de vakre fjellene.

Togkupe - Sollertoget - Mallorca - Spania
Fra en reise med Sollertoget mellom Palma og Soller (Fotokilder: fundaciomallorcaturisme.net/related.dk)

Med tog fra Palma til Sóller

En populær måte å komme seg til Tramuntana-fjellene på er med tog fra Palma til Sóller. Turen, som foregår i sjarmerende togvogner i tre, går gjennom tunneler, viadukter og over vakre broer. Herfra kan du nyte naturskjønn utsikt over skog og klipper mens du ruller gjennom landskapet.

Når du ankommer Sóller, kan du ta en spasertur gjennom byens historiske sentrum, hvor ikoniske bygninger som kirken Sant Bartomeu og Bank of Sóller kan sees. På jernbanestasjonen i Sóller kan du også se utstillinger av kjente kunstnere som Joan Miró og Picasso.

Les mer om Sóller HER og om Sóllertoget HER

Puig Major - Tramuntanafjellene - Mallorcas høyeste punkt - 1445 moh -
“Veiskilt” på 1445 meter høye Puig Major i Sierra Tramuntana – Mallorcas høyeste fjell (fotokilder: fundaciomallorcaturisme.net/related.dk)

Piedra en Seco-ruten

Piedra en Seco-ruten, også kjent som GR 221, er en 271 kilometer lang rute fra Andratx til Pollença. Ruten er delt inn i åtte ulike etapper, og på slutten av hver etappe er det et fristed hvor du kan overnatte. Ruten er svært populær blant erfarne turgåere, og langs ruta passerer du historiske monumenter og lokal arkitektur – alt mens du nyter de majestetiske fjellene og den storslåtte naturen.

Les mer om Piedra en Seco-ruten HER

Litteratur fra Valldemossa til Pollença

Tramuntana-fjellene har over tid tiltrukket seg flere kjente forfattere, og på veien fra Valldemossa til Pollença kan besøkende oppleve øya gjennom ulike forfattere og deres fortellinger.

Man kan blant annet følge i fotsporene til forfatteren George Sand (som kjent et pseudonym for den franske forfatteren Amantine-Lucile-Aurore Dupin) i boken «En vinter på Mallorca» fra 1842. Historien beskriver Sand sine opplevelser med lokalbefolkningen og fjellandskapet. Og når du ankommer Valldemossa, kan du til og med se fengselscellen der Sands og ektemannen Frédéric Chopin satt.

Les mer om Valldemossa HER

Frédéric Chopin - Byste - Valldemossa-klosteret - Mallorca - Spania
Byste av den polske komponisten Frédéric Chopin foran Valldemossa-klosteret hvis historie går tilbake til 1200 tallet (Fotokilder: fundaciomallorcaturisme.net/related.dk)

På veien fra Valldemossa til Pollença ligger også den sjarmerende lille landsbyen Deià, der den kjente britiske forfatteren Robert Graces bodde til sin død i 1929. I dag er huset hans forvandlet til et museum hvor besøkende kan få et innblikk i Graces forfatterskap og liv i Tramuntana-fjellene.

Les mer om Deiá HER

Pollença på nordspissen av Mallorca har også en lang tradisjon for å feire litteratur, og hvert år arrangeres det flere priser og arrangementer med fokus på forfatterskap og litteratur, slik som Prix Formentor og Converses de Formentor.

Les mer om Pollença HER

Les mer om Mallorca HER og HER 

Flere relaterte nyheter og artikler finner du HER

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

Geir Anker Olsen - Hotelldirektør - Scandic - Hederspris 2022

Fikk hedersprisen etter 52 år i hotellbransjen

Norsk bygdevei - NAF - Statsbudsjettet -2023

NAF: Høyere bompenger, lavere veibudsjetter

SAS - City Jet - CRJ 900 - take of fra Sola

SAS fraktet nesten to millioner i september

Castillo de Santa Barbara er navnet på festningen som troner over Alicante på den nesten 170 meter høye Benacantilklippen . (foto: ©otoerres)

Norwegian starter direkteruter til Malaga og Alicante fra Haugesund

Wilhelm Tham - Turistbåt - Gøta Kanal - Sverige

Rekordsäsong för kryssningar på Göta kanal