logo-white

Streik skaper telefonstorm hos reiseforsikringsselskapene

Den pågående streiken blant flyteknikerne, samt mulige streiker blant pilotene i SAS og de flyplassansatte, har ført til telefonstorm hos Europeiske Reiseforsikring. Kundene spør hva reiseforsikringen dekker.

Streik skaper utfordringer for de reisende. Usikre kunder tar kontakt med forsikringsselskapet (foto: ©otoerres)

Natt til lørdag ble 31 flyteknikere tatt ut i streik, og mandag den 20. fulgte ytterligere 75 etter.

Streiken påvirker flere flyselskaper. Det får fortvilte reisende til å ta kontakt med Norges største reiseforsikringsselskap, Europeiske Reiseforsikring, som er en del av If.

– Inngangen til årets sommerferie preges av passtrøbbel, flyplasskaos, kansellerte fly, ombookede fly og hetebølge. Som om ikke det var nok blir det streik blant flyteknikerne, og en mulig streik blant piloter i deler av SAS-systemet. Da sier det seg selv at kundene ringer, sier Andreas Handeland, kommunikasjonsdirektør i Europeiske Reiseforsikring og If.

Andreas Bibow Handeland - kommunikasjonsrådgiver - Europeiske Reiseforsikring
Andreas Handeland, kommunikasjonsdirektør i If Europeiske Reiseforsikring (Foto: If/Europeiske)

Han forteller at det koker på linjene, og at mange spør om hvilke rettigheter de har og hva forsikringen dekker, men at det naturlig nok ikke meldes inn mange skadesaker på dette.

– En forsikring dekker ikke streik. Det er ikke fordi vi ikke ønsker å hjelpe til, men fordi vi ikke skal blande oss inn i en arbeidskonflikt. Jeg tror de fleste skjønner at det hadde blitt helt feil, sier Handeland.

– Fordi dette ikke dekkes av forsikringen får vi ikke mange innmeldte saker. Det er flyselskapenes eget ansvar å booke deg om eller refundere pengene – selv om grunnen til kanselleringen er streik, sier han.

Selv om det er mange ekstraordinære faktorer som påvirker de reisende akkurat nå, som streik, flyplasskaos, passtrøbbel og kanselleringer, viser skadestatistikken at vi er på vei tilbake mot mer normale tilstander etter to år med pandemi.

– Akkurat nå er det avbestillinger, bagasjeforsinkelse og sykdom og skader på reise de fleste innmeldte sakene dreier seg om, sier Andreas Handeland i Europeiske Reiseforsikring og If.

Les også: Flyteknikerne i streik Fare for flyplasstreik fra den 21. juni Streikefare – SAS sine piloter har levert plassoppsigelse

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

Bådliv i det græske øhav (foto: ©otoerres)

Reiselivsavisa på RadioRiksOslo uke 40 – 2022

Boeing 737-8 - MAX - Flyr Norway - 2022

Nesten 200.000 Flyr-passasjerer i september

SAS Airbus A 330 (otoerres)

SAS Reaches Agreements to Amend the Terms of Existing Aircraft and Equipment Lease Agreements

MS Nordnorge - Hurtigruten - Hjørundfjorden - Sunnmøre - Møre og Romsdal

Hurtigruten Norge ber staten om å sikre støtte til grønn skipsfart

Penger - Valuta - Illustrasjon - Pexels-pixabay)

Gode råd om lån på dagen