logo-white

Fare for flyplasstreik fra den 21. juni

Det kan bli streik blant de bakkeansatte på norske flyplasser fra tirsdag den 21. juli. Årsaken er at hele 85 prosent stemte ned forhandlingsresultatet mellom Fellesforbundet og NHO Luftfart. Meklingen starter mandag 20. juni med frist til midnatt samme dag.

SAS Boeing 737 på Stavanger lufthavn, Sola (foto: ©otoerres)

Det er fare for streik blant bakkepersonalet på norske flyplasser fra og med arbeidstidens begynnelse tirsdag 21. juni. Det ble klart etter at et flertall blant de ansatte organisert i Fellesforbundet vrakte forhandligsresultat i en uravstemning torsdag 2. juni. Her sa hele 85 prosent sa nei og bare 15 prosent ja til den Flyoverenskomsten som NHO Luftfart og Fellesforbundet var blitt enige om den 28. april.

Forhandlingsleder Dag-Einar Sivertsen i Fellesforbundet tar resultatet til etteretning:

– Her er medlemmenes tilbakemelding entydig. Det tror jeg også arbeidsgiver legger merke til. Vi er klar til å fortsette lønnsoppgjøret med NHO Luftfart hos Riksmekleren, sier Sivertsen i en pressemelding.

Forrhandlingene hos Riksmekleren startet mandag 20. juni med frist til midnatt samme dag. Før meklingen vil det også meldes plassfratredelse, altså hvilke medlemmer som blir tatt ut i streik hvis man ikke får et meklingsresultat.

Flyoverenskomsten er en tariffavtale som omfatter bakkemannskap som flyteknikere, mekanikere, stuere, sjåfører, rengjøringspersonell og ellers personell knyttet til lasting og lossing, ekspedisjon med mer.
Fellesforbundet har i underkant av 1700 stemmeberettigede medlemmer på Flyoverenskomsten.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

Audun Pettersen - Bransjedirektør - Reise - Virke

Virke reisepuls: Hytta i Norge er mest populær i påsken

Søndag 26. marts genåbnede den direkte forbindelse til Bruxelles med Brussels Airlines fra Billund Lufthavn (Foto: Billund Airport)

Billund har igen direkte flyrute til EU’s hovedstad

12 hoteller klare til å åpne i Red Sea Project – Saudi Arabia

(fotokilder: visitrasalkhaimah.com/related.dk)

Fem turstier i naturskjønne RAK

(Foto: Visit Estonia)

Tre spesielle overnattingssteder i Estland