logo-white

Norsk interesse for å bli lord eller lady av Glencoe i Skottland

Highland Titles, et unikt bevaringsselskap i Skottland, har lansert en norsk versjon av sitt nettsted. De har også ansatt en lokal medarbeider for håndtere en stadig økende interesse blant det norske folk.

Highland Titles Nature Reserve i Glencoe Wood - Highland Titles Nature Reserve i Glencoe Wood
Highland Titles Nature Reserve i Glencoe Wood (pressebilde: highlandtitles.com)

Highland Titles selger “suvenir”-jordstykker som gaver. De minste jordstykkene er på 30cm x 30cm og koster under kr 350. Samtidig kan man bli Lord eller Lady av Glencoe, da tittelen automatisk følger med ved bestilling.

Med en snittscore på 9.6/10 og nesten 8.000 anmeldelser på det uavhengige nettstedet Trustpilot, er dette en svært populær gave å gi.

Overskuddet fra å selge jordstykkene brukes til å forvalte landet som et naturreservat, som nå offisielt har blitt en 4-stjerners turistattraksjon. Over 8.000 jordeiere besøkte naturreservatet i 2018, og innen årets slutt forventer Highland Titles å ha tatt imot nærmere 10.000 besøkende i 2019.

– Flesteparten av besøkende på reservatet er fra utlandet, sier Stewart Borland som er daglig leder ved Highland Titles.

– Det er mange som kommer hele veien fra USA, Canada og Australia, der flere har skotsk opprinnelse, men i det siste har det også vært mange på besøk fra Norge”.

Statistikken publisert av Visit Scotland bekrefter trenden og viser at Norge er på 7. plass når det kommer til nasjonene som besøker Skottland årlig. I 2017 tok landet imot på besøk om lag 120.000 nordmenn. 

– For jordeiere er det viktig å få se det bevaringsarbeidet som foregår hos oss. Vi har gjort mye gjennom årene, fra å plante trær, blomster og hekker til å ta inn bikuber, bygge habitatbokser for flaggermus og fugler, samt lage et kunstig innsjø og fylle den med fisk, sier Borland.

– I fjor kom det en fotograf fra National Geographic til naturreservatet for å se villkattungene som vi hadde tatt hånd om. I 2019 har hovedfokuset vårt ligget på å skape et fristed for pinnsvin som dessverre har blitt en truet art. Selvfølgelig ville ikke noe av dette ha vært mulig uten støtte fra våre lords og ladies, avslutter den daglige lederen. 

Zlata Tickoo fra Oslo er med på å promotere Highland Titles i Norge. Hun sier at:

– Hele konseptet er utrolig spennende og er en fantastisk gave å gi bort. Vi ser frem til en travel jul i år!”

Flere nyheter om Skottland finner du HER

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

KLM - Embraer 190 - Billund

Passasjernedgang og fraktøkning i Billund lufthavn

(Foto: ©Clément Louineau)

Jeans-merke med eget boutiquehotell på St Martin

Havila Capella - Kystruten Bergen - Kirkenes - Cartagena - November 2021

Havila Kystruten styrker ledelsen

Alpine Craft Festial i Hochkönig, SalzburgerLand (Foto: Hochkoenig Tourismus)

Gastronomi på hög nivå i skidparadiset SalzburgerLand

- Rentebærende kredittkortgjeld utgjør nå 42,9 mrd. og har steget jevnt de siste månedene. Dette gir grunn til bekymring siden dette er kreditter med en veldig høy rente, sier Svein Ove Karstensen daglig leder i Norsk Gjeldsinformasjon (Foto: Shutterstock)

Rentebærende kredittkortgjeld har økt med 0.7 milliarder