logo-white

Slik feires St. Patricksdagen over hele verden

Irenes nasjonaldag – St. Patricksdagen – er med tiden blitt en verdensomspennende festival som hvert år feires over hele verden i dagene rundt 17. mars. Her hylles irsk kulturarv blant annet med parader, musikk, dans og fest. I år faller den irske nasjonaldagen på en fredag, og også i Oslo står det feiring og farger på programmet.

St. Patricks day-paraden i Cork, Irland (Foto: Darragh Kane)

Den irske nasjonaldagen, St. Patricksdagen, feires også i år med fest og sang over hele kloden 17. mars. I Norge markeres dagen blant annet med en hel uke med feiring i Oslo.

Allerede fra søndag den 12. kan du være med når den irske musikeren Dermot Kennedy spiller konsert på Sentrum Scene. På tirsdagen er det komedie med den irske standup-komikeren Dylan Moran på Sentrum Scene, samt forhåndsvisning av den nye irske filmen An Cailín Ciúin (A Quet Girl) på Vika kino.

På selve St. Patricksdagen er det blant annet en spesiell St. Patricksmesse i St. Olavs katedral samt irsk musikk, sang og dans på den irske puben Paddy’s Irish Pub. Lørdag er det parade fra Jernbanetorget kl. 12 med påfølgende feiring på Grand Hotel fra kl. 14-17. Uken avsluttes med irsk musikk og dans ved Gamle Raadhus fra kl. 15.

Den grønne nasjonaldagen feires selvfølgelig også over hele Irland. I Dublin begynner festlighetene 16. mars og varer til den 19. Her kan du for eksempel oppleve den spektakulære paraden gjennom bygatene den 17. eller besøke festivalområdet ved National Museum of Ireland i sentrum av Dublin, hvor det vil være ulike konserter, danseforestillinger og skuespill.

Les mer om festivalen HER og om Irland HER

Flere relaterte nyheter og artikler finner du HER og HER

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

(Fotokilde: C Mauritius)

Michelinfestival på Mauritius

Två miljoner har rest med Viking Glory som kryssar från Stockholm till Åland och Åbo varje kväll (Foto: Viking Line)

Två miljoner har rest med Viking Glory

Familie på sommerferie i syden (Bildekilde: Ticket)

Hit reiser vi i sommer – de mest populære reisemålene

(Illustrasjon:  PES-Architects Ltd)

Strawberry etablerer seg i Åbo, Finland

KLM - Embraer 190 - Billund

Passasjernedgang og fraktøkning i Billund lufthavn