logo-white

Sju episke sykkelturer på Kanariøyene

Det er ikke tilfeldig at det norske sykkellaget UNO-X er på treningsleir på Gran Canaria i disse dager. I likhet med flere av Kanariøyene er dette en øy som byr på optimale treningsforhold kombinert med flotte omgivelser. Her er sykkelproffenes ruteforslag til deg som vil oppleve sju Kanariøyer fra sykkelsetet.

Syklister på Kanariøyene (Foto: Coen van de Broek/Canary Islands Tourism)

Om du er glad i trening på sykkelsetet er Kanariøyene et godt egnet reisemål året igjennom. Her finner du kupert og utfordrende terreng med flotte omgivelser, og ikke minst et klima godt tilpasset trening året rundt.

Her gir vi deg det beste av hva Kanariøyene kan tilby fra sykkelsetet.

1. Gran Canaria, eventyrlig sykling gjennom et mikrokontinent

Puerto de las Nieves – Altos de Gáldar – Tejeda – Pico de las Nieves – Las Palmas de Gran Canaria

 • Lengde: 135km 
 • Beregnet tid: 7 timer
 • Høyeste punkt: 1.861 moh.
 • Høydeøkning: 3.485m

Dette er en tur med store kontraster i natur og terreng, der man begynner i fiskelandsbyen Puerto de las Nieves og avslutter i hovedstaden. På én dag vil du oppleve fantastiske strender og skogkledde topper, men varm godt opp.

Utfordringen starter umiddelbart med 32 km progressiv stigning, kun avbrutt av en 4 km lang nedoverbakke. Ved Altos de Gáldar kan du hvile bena, før du tar fatt på neste topp som er Mirador de Pinos de Gáldar. Nyt panoramautsikten før du sykler ned til den idylliske landsbyen Tejeda, som ligger omringet av mandeltrær i skyggen av Roque Nublo. Så går du løs på turens høyeste punkt, Pico de las Nieves, også kjent som det mest krevende fjellpasset i Europa. Forvent et 10 km segment med 1585 effektive høydemeter og bakker med stigningsprosent på inntil 23 %.

Etter denne bragden kan du nyte turen nedover mot Las Palmas de Gran Canaria, der du blant annet vil passere øyas eldste by, Telde.

2. Tenerife – syklistenes fetisj

Los Cristianos – Guía de Isora – Icod de los Vinos – La Orotava – La Laguna – Parque Rural de Anaga – Santa Cruz de Tenerife

 • Lengde: 150km 
 • Beregnet tid: 7 timer
 • Høyeste punkt: 1.143 moh.
 • Høydeøkning: 3.459m

Profesjonelle syklister elsker Tenerife på grunn av sitt varierte terreng og ekstreme høyde, en forutsetning for effektiv trening. Turen starter i Los Cristianos på sørkysten, og med den brusende Atlanteren på din venstreside, vil terrenget sakte men sikkert utfordre deg. Fra Guía de Isora tar du fatt på proffenes etappe. Etter bare fem kilometer kommer du til Chío, som er et obligatorisk stopp for verdensmester Annemiek Van Vleuten.

Deretter bærer det opp til Icod de los Vinos, hvor teknisk utfordrende oppover- og nedoverbakker vil kreve full konsentrasjon. Neste høydepunkt er den vakre byen La Laguna, som er beskyttet av UNESCO. Her samler du krefter før siste stigning opp til naturreservatet Anaga. Skarpe fjelltopper og dype raviner preger landskapet, og det betyr 30 km med opptil 12 % stigning. Hold ut! Når du kommer til El Baladero, kan du slappe av og la tyngdekraften frakte deg den siste delen av denne episke turen ned til hovedstaden Santa Cruz de Tenerife.

3. Lanzarote – gjennom vulkansk månelandskap

Playa Blanca – Yaiza – Parque Nacional de Timanfaya – La Santa – Caleta de Famara – Teguise – Órzola

 • Lengde: 113km 
 • Beregnet tid: 5 timer og 45 minutter
 • Høyeste punkt: 569 moh.
 • Høydeøkning: 2.038m

Lava er kjennetegnet til øya Lanzarote, og kontrasten mellom svart natur og kritthvite hus er like dramatisk som denne sykkelruta, som begynner i sør og slutter i nord.

Start rolig med å sykle gjennom saltpannene ved Janubio, som er Kanariøyenes største. Ved Yaiza kan du ta en avstikker til ostebyen Uga og vindalen La Geria, før du fortsetter mot nasjonalparken Timanfaya. Her befinner du deg i et spektakulært, vulkansk månelandskap. Videre går turen nedover i ca. 20 minutter før du er tilbake ved kysten i La Santa.

Den neste etappen går til Teguise, og er dagens mest krevende: Forvent 25 km med oppoverbakker som har en stigning på opptil 9 %. Denne etappen tar ca. 1,5 time. På det høyeste punktet, Haría, har du perfekt utsikt til La Graciosa, som er den minste av Kanariøyene. Avslutt med en deilig, 11 km nedoverbakke før du ender opp i Órzola. Premien er en fantastisk solnedgang.

4. Fuerteventura på langs

Morro Jable – Costa Calma – Pájara – Betancuria – Tefía – Parque Natural de las Dunas de Corralejo

 • Lengde: 137km 
 • Beregnet tid: 6 timer
 • Høyeste punkt: 586 moh.
 • Høydeøkning: 2.017m

Fuerteventura er skapt for nytelse med milevis med myk puddersand og turkist hav. Denne turen byr ikke på like intense høydemeter som de andre øyene, men er ikke helt uten utfordringer av den grunn. Start i sør i fiskelandsbyen Morro Jable, og nyt ferden langsmed kysten gjennom nasjonalparken La Jandia. Etter Costa Calma endrer terrenget seg, og merk deg at det ikke finnes butikker eller andre servicetilbud før du kommer til Pájara.

Neste stopp er Betancuria, som regnes som en av Spanias vakreste landsbyer. På vei hit må du sykle en stigning på over 600 m, som belønnes med en påfølgende nedoverbakke mot den vakre Santa Inés-dalen. Etter Tefía går turen tilbake til kysten og følger nasjonalparken Corralejos langsmed silkemyke sanddyner. Er du smart, legger du inn en dukkert på veien!

Famlietur med sykkel på øya La Graciosa som ligger nær Lanzarote (Foto: Canary Island Tourism)

5. La Palma – ikke for amatører

Santa Cruz de la Palma – Roque de los Muchachos – Santo Domingo – Tazacorte – Los Canarios – Santa Cruz de la Palma

 • Lengde: 154km 
 • Beregnet tid: 7,5 timer
 • Høyeste punkt: 2.312 moh.
 • Høydeøkning: 3.909m

Denne turen er ikke for pyser ettersom den starter intenst: 32 km med en høydeøkning på 2400m. Stedvis har den en stigningsprosent på 16%, noe som vil sette både kondis og teknikk på prøve.

Høydepunkt:

Roque de los Muchacos – trekk pusten og nyt utsikten over La Caldera de Taburiente, som er et enormt krater omgitt av fjelltopper.

Santo Domingo – billedskjønn kystlandsby med en kjent vindmølle.

Tazacorte – svarte sandstrender.

Los Canarios – nyt synet av Teneguíavulkanen.

6. La Gomera – oppleve hele øya på en dag

San Sebastián de La Gomera – Hermigua – Agulo – Parque Nacional de Garajonay – Arure – Alto del Garajonay – San Sebastián de La Gomera

 • Lengde: 98km 
 • Beregnet tid: 5,5 timer
 • Høyeste punkt: 1.363 moh.
 • Høydeøkning: 2.763m

Start i San Sebastian i hjertet av øya, og kjenn på en behagelig, gradvis stigning til Las Poyatas. Se hvordan landskapet går fra karrig til frodig når du kommer til Hermiguadalen. Videre kan du føle på lungefest i cirka 30 minutter i bakker med 16% stigning før du kommer til den idylliske landsbyen Agulo, også kalt La Gomeras sukkertøy. Her vil utsikten over Atlanteren ta pusten fra deg – hvis du fortsatt har pust igjen.

Neste høydepunkt er nasjonalparken Garajonay, som er UNESCO-vernet. Herfra venter en svak nedoverbakke på 800 meter før du kommer til øyas berømte laurbærskog. Nå kan du begynne å glede deg til Arure-fossen der du bør samle krefter til oppoverbakkene mot Alto del Garajonay som er dagens høyeste punkt på 1300 m. Sug inn utsikten, og om du vil stoppe for noe å spise, så er restauranten ved siden av utsiktspunktet Degollada de Peraza siste mulighet før du avslutter turen tilbake i hovedstaden.

7. El Hierro – øya med sjel

Puerto de la Estaca – Villa de Valverde – Frontera – Isora – Timijiraque – Puerto de la Estaca

 • Lengde: 103km 
 • Beregnet tid: 6 timer
 • Høyeste punkt: 1.341 moh.
 • Høydeøkning: 3.113m

Denne rundturen starter og slutter i Puerto de la Estaca, og er intensiv fra første til siste tråkk. Forvent vulkansk landskap, frodig natur og svimlende utsikt over Atlanteren ved hver sving. Turen starter rolig med en 8 km etappe til øyas hovedstad Valverde. Heretter passerer du de to landsbyene El Mocanal og Garazcoa, hvor det er lurt å dehydrere. Neste mulige stopp 32 km senere, i Tigaday.

På sykkeltur ved Arenas Blancas på vestsiden av El Hierro (Foto: Canary Islands Tourism)

Neste etappe er øyas største utfordring: Forvent hårnålssvinger i 12% skråning. Turen går videre forbi de ikoniske, vindblåste einertrær på øyas vestligste punkt, før du tar fatt på en seig stigning som varer i 2,5 time før du når Isora. Her lader du batteriene og fyller på med energi. Avslutt med åtte km bratt nedoverbakke forbi den nærmest øde Timijiraque-stranden. Derfra er det bare fire km tilbake til startpunktet.

Les mer om Kanariøyene HER

Flere nyheter og artikler om Kanariøyene finner du HER

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

(Foto: Qatar Airways)

Hamad International Airport kåret til “Verdens Beste Flyplass” under Skytrax World Airport Awards 2024

(Bilde/illustrasjon: apollo reiser)

Apollo lanserer nye reiser til «Destinasjon Ukjent»

Radisson Hotel & Conference Centre Oslo Airport har 52 moderne og fleksible møterom (Foto: Radisson Hotel Group)

Erfaren hotelldirektør vender tilbake til Oslo Lufthavn Gardermoen

Røst lufthavn (Foto: Øystein Løwer/Avinor)

Daniel Østensen ny lufthavnsjef for Røst og Værøy