logo-white

Sett seil med Belfast Maritime Festival

Fra 9. til 10. september er Belfast vertskap for Belfast Maritime Festival. Festivalen feirer byens sjøfartshistorie med et tettpakket program og ønsker blant annet en rekke flotte skip velkommen til havneområdene Queen’s Quay og Abercorn Basin. Her kan gjester hoppe om bord for å møte besetningen og oppleve livet til sjøs.

Foran Titanic Belfast (pressebilde: tourismireland.com/related.dk)

Man kan også prøve egne krefter ved å heise og trimme seil og styre båten ombord på skipet Brian Boru, mens skipet SailAbility tilbyr gjester seilturer under festivalen. Langs Maritime Mile – en strekning som passerer flere steder spesielt knyttet til Belfasts maritime historie – kan man oppleve lokale musikere og gatekunstnere. Langs Maritime Mile finnes det også en rekke skulpturer, inkludert den interaktive lyd- og lekeopplevelsen SoundYard.

Titanic Slipways, hvor det legendariske skipet ble bygget, finnes det en såkalt Science Street-sone. Her kan man oppleve en rekke aktiviteter og forestillinger som setter fokus på temaer som navigasjon, marinbiologi, skipsdesign, klimaendringer, biologisk mangfold og bevaring av kystområder.

Besøkende til Belfast på andre tider av året vil også finne massevis av maritime opplevelser rundt om i byen. Du har blant annet det prisbelønnede interaktive museet Titanic Belfast, som tar for seg skipets tragiske historie. Museet ble ferdig med en større renovering tidligere i år, med nye gjenstander og fire nye gallerier, som kommer i tillegg til de allerede eksisterende utstillingene.

Man kan også gå om bord på SS Nomadic, som ligger fortøyd ved siden av Titanic Belfast, og lære med om noen av de passasjerene som SS Nomadic fraktet ut til Titanic. Maritime Mile er også hjemsted for HMS Caroline, det eneste gjenlevende krigsskipet fra Jyllandslaget i 1916. Skipet fungerer i dag som et flytende museum om livet på et krigsskip for mer enn 100 år siden.

Les mer om Belfast Maritime Festival HER

Flere reisetips og artikler om Irland finner du HER

Les mer om Belfast HER, om Nord-Irland HER og om Irland HER

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

Vidsynexpressen i Hafjell (Foto: Martin Vinje / Alpinco)

Vidsynexpressen i Hafjell offisielt åpnet

(foto: celebrity cruises/related.dk)

Celebrity Xcel kommer i 2025

Spåtind Fjellhotell gjenåpnes til hundeløpet MUSH Synnfjell 2024 (Fotokilder: Spåtind Fjellhotel/CIC Hospitality)

Spåtind Fjellhotell åpner til MUSH 5. januar

Widerøes Q400NG på Stavanger lufthavn Sola (arkivfoto: ©otoerres)

LO: Norsk luftfart trenger norske eiere

(Foto: Montana Office of Tourism)

Med tog gjennom amerikanske fjellstater