logo-white

Seks grunner til å besøke de amerikanske sørstatene

De amerikanske sørstatene bugner av fantastiske naturopplevelser og fascinerende kultur. Enten du drømmer om fargerike festivaler, raske hester eller vidstrakte prærier, finner du det her. Her er seks opplevelser du bør unne deg på din neste roadtrip i USA. Eller hva sier du til et 150 år gammelt hesteveddeløp, et naturområde med diamanter, en ravgul foss og et hemmelig sted å se ildfluer danse?

Her finner du seks gode grunner til å besøke de amerikanske sørstatene (Foto bildestsrøm: Chris Granger / travelsouth.visittheusa.com/related.dk)

Fargerik vårfestival i Louisiana

Louisiana er kjent som en av USAs festligste stater – blant annet takket være den årlige Mardi Gras-festivalen, som i år feires 13. februar. Da fylles gatene med festlige parader, der folk er kledd i fargerike kostymer og danser til livlig musikk. Publikum blir med på feiringen ved å kaste skinnende perlekjeder for å vise raushet. Det er også kjæledyrparader i flere byer. Mardi Gras feires over hele Louisiana, men den største og mest ikoniske paraden holdes i New Orleans‘ franske kvarter.

Les mer om Mardi Gras HER

Mardi Gras-paraden i New Orleans (fotokilder: louisianatravel.com/related.dk)

150-årsjubileum for berømt hesteveddeløp

I tillegg til musikk – spesielt bluegrass – er Kentucky verdenskjent for hestene sine. Mange av verdens beste veddeløpshester er født og oppdrettet i Kentucky. Selve delstaten har også en rik tradisjon for hesteveddeløp. I år feirer faktisk det ikoniske hesteveddeløpet Kentucky Derby 150-årsjubileum – 4 mai for å være nøyaktig. Derfor er det spesielle arrangementer på travbanen helt frem til sommeren. På Kentucky Derby Museum kan du lære mer om hesteveddeløpets historie og rollen det har spilt for delstaten over tid.

Les mer om Kentucky Derby HER

Hesteveddeløpet Kentucky Derby i byen Louisville feirer sitt 150-årsjubileum i 2024 (foto: kentuckytourism.com/related.dk)

Diamantjakt i Arkansas

I naturområdet Crater of Diamonds State Park i delstaten Arkansas kan du gå på jakt etter diamanter og edelstener i et vulkansk krater – og som et av de eneste stedene i verden får du beholde det du finner. Det anbefales å starte i parkens besøkssenter, hvor du kan lære mer om de forskjellige steinene og hvordan du kan få øye på dem. Siden området åpnet som «State Park» i 1972, er det blitt funnet over 35 000 diamanter der. Gruveutstyr kan leies i parken.

Les mer om Crater of Diamonds State Park HER

Crater of Diamonds State Park i Arkansas (Foto: travelsouth.visittheusa.com/related.dk)

Hemmelig nasjonalpark med ildfluer i Sør-Carolina

Congaree National Park i Sør-Carolina er en godt bevart hemmelighet. Parken er en av de minst besøkte nasjonalparkene i USA, noe som med tanke på naturen der kan virke uforståelig. Her finner du den største løvskogen i de sørøstlige delstatene, med ti forskjellige turstier og gode muligheter for både fiske og kajakkpadling. I mai er parken ekstra magisk når ildfluene titter ut og nesten synkroniserer lysene sine i en magisk dans mens de flyr rundt.

Les mer om Sør-Carolina HER

Ildfluene i Congaree National Park, Sør-Carolina (fotokilder: discoversouthcarolina.com/related.dk)

Foss med ravfarget vann i Vest-Virginia

Den vakre fossen Blackwater Falls er et av de mest fotograferte stedene i Vest-Virginia. Fossen er 17 meter høy og har fått navnet sitt på grunn av den ravaktige fargen på vannet, som kommer fra skarntydegran og rødgrannåler. I naturområdet til Blackwater Falls State Park er det flere forskjellige utsiktsplattformer hvor du kan nyte fossen fra forskjellige vinkler.

Les mer om Blackwater Falls State Park HER

Fossefallet Blackwater Falls i Vest-Virginia (bilde: wvtourism.com/related.dk)

Fugletitting og kanopadling i Alabama

Naturskjønne Alabama er sannsynligvis allerede på fugleentusiasters «bucket list». Delstaten er kjent for sin varierte natur, som er hjemsted for flere fuglearter. Her er det også gode muligheter for å dra på fisketur – for eksempel i kano. I Little River Canyon National Preserve venter vakre fossefall, mens det i Bankhead National Forest er et enormt nettverk av stier og gode campingmuligheter. Du kan også besøke Mobil Tensaw Delta. Det er det flere våtmarker her med både sumper, elver, innsjøer og bekker – for eksempel Bartram Canoe Trail, hvor du kan dra på kanoturer som varer i flere dager.

Les mer om Alabama HER

Naturopplevelser i Bankhead National Forest, Alabama (Foto: Chris Granger/Alabama Travel)

Flere reisetips, nyheter og artikler om det sørøstlige USA finner du HER og HER

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

(Foto: Alabama Travel)

Vintog til Alabamas Toscana

(bildekilde: ticket)

En usikker verdenssituasjon styrer valg av reisemål

(Fotokilde: Amadeus)

Syv trender som vil løfte forretningsreisene i 2024

(fotokilde: BZ)

En guide til en bekymringsfri reise med baby

(Foto: Øystein Løwer Avinor)

Passasjertala vaks kraftig utanlands, men gjekk tilbake innanlands i mars