logo-white

Én av fem skal på vinterferie

De neste ukene skal mange nordmenn legge skiene i skiboksen eller pakke kofferten for å reise til varmere strøk. 

VINTERFERIE: I uke åtte og ni er det vinterferie, og mange håper å få seg en fin skitur. Bildet er fra Hardangervidda (Foto: Getty Images – Davor Lovincic)

– Én av fem nordmenn planlegger å ha vinterferie. Dette er på tilsvarende nivå som tidligere år, sier bransjedirektør for reiseliv, Audun Pettersen, i Hovedorganisasjonen Virke.  

Blant nordmenn som planlegger vinterferie vil to av tre tilbringe vinterferien i Norge og da er det skidestinasjonene i Innlandet, Buskerud og Telemark som er reisemålet. Det viser undersøkelsen Reisepuls, som er gjennomført av Opinion for Virke. 

Kortreist ferie

Vinterferien i Norge er ofte kortreist, ved at man tilbringer den i den samme landsdelen som man er bosatt i, og da er det ski- og hyttekos med familie og venner som gjelder, fortsetter Pettersen 

Resultatene viser at de som tilbringer vinterferien i Norge fremhever formål som samvær med familie og venner, samt det å utøve aktiviteter som ski eller fotturer.  

– Flere av skidestinasjonen melder om svært gode snøforhold og rekordstort besøkstall i bakkene. Det lover godt for en lang og god skisesong med godt besøk, sier Pettersen.  

Spania og Thailand populært

Nesten fire av ti av de som skal ha vinterferie planlegger å reise til utlandet. Da er reisemål som Spania, Thailand, Frankrike, Storbritannia eller Sverige populære.  

Reisearrangørene melder om sterk vekst i bestillinger fra solhungrige nordmenn i vinter, men at det fortsatt er mulig å komme seg til sol og varme i vinterferien.  

Undersøkelsen viser at de som tilbringer vinterferien i utlandet prioriterer formål med ferien som samvær med familie og venner, rekreasjon, soling og bading, det å nyte mat, drikke og restaurantopplevelser samt oppleve nye steder. 

Fakta om undersøkelsen:  

  • Tallene er hentet fra Virke Reisepuls – en undersøkelse om nordmenns planer for ferie i 2024. 
  • Forbrukerundersøkelsen er gjennomført av Opinion på vegne av Virke i november og desember 2023.
  • Resultatene er basert på et befolkningsrepresentativt utvalg for den norske befolkningen over 18 år. 
  • Det er totalt 2 000 respondenter som har deltatt i undersøkelsen og resultatene er vektet på geografi, kjønn og alder.   


Les også: Nordmenn vil bruke mer penger på ferie

Flere relaterte nyheter finner du HER og HER

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

KLM - Embraer 190 - Billund

Passasjernedgang og fraktøkning i Billund lufthavn

(Foto: ©Clément Louineau)

Jeans-merke med eget boutiquehotell på St Martin

Havila Capella - Kystruten Bergen - Kirkenes - Cartagena - November 2021

Havila Kystruten styrker ledelsen

Alpine Craft Festial i Hochkönig, SalzburgerLand (Foto: Hochkoenig Tourismus)

Gastronomi på hög nivå i skidparadiset SalzburgerLand

- Rentebærende kredittkortgjeld utgjør nå 42,9 mrd. og har steget jevnt de siste månedene. Dette gir grunn til bekymring siden dette er kreditter med en veldig høy rente, sier Svein Ove Karstensen daglig leder i Norsk Gjeldsinformasjon (Foto: Shutterstock)

Rentebærende kredittkortgjeld har økt med 0.7 milliarder