logo-white

Romantikken pleies best langt hjemmefra!

Hele 59 prosent av oss har større reiselyst enn før pandemien. Det viser en ny reiselivsundersøkelse fra YouGov. Etter mye tid hjemme er vi sultne på ferie og opplevelser, og gjerne langt hjemmefra. Av drømmeferier kommer Karibia på topp, etterfulgt av Australia og Florida. Som ferieform kommer rundreiser og pakketurer på delt førsteplass, etterfulgt av cruise. Og hele 50 prosent av parene svarer at ferie må til for å få fart på romantikken igjen.

Cruise - Hawaii - NCL - Norwegian Cruise Line
I følge en fersk undersøkelse drømmer vi om å reise langt av sted etter to år med pandemi. Her fra Stillehavet, utenfor Hawaii med Norwegian Cruise Line. (Bildekilde: NCL.com)

I undersøkelsen, utført av YouGov for Norwegian Cruise Line, svarer 59 prosent at de har behov for nye opplevelser med partneren etter å ha vært lenge hjemme. Og på spørsmålet om ´drømmedestinasjoner om budsjett ikke er en faktor´ er svaret nesten så langt unna hjemmet og Norge som mulig. 

Her svarer nemlig 24 prosent Karibia fulgt av Australia (23%) og Florida (20%). På fjerdeplass kommer Hellas, og på 5. og 6. plass Japan og Stillehavsøyer som Cookøyene ogTahiti. 

Men mange savner også Middelhavet, og her er Hellas en klar vinner med sine 19%. 

Nordmenns drømmedestinasjoner – Topp 5

1. Karibia

2. Australia

3. Florida, USA

4. Hellas

5. Japan

Jo flere opplevelser i ferien jo bedre

Og vi vil gjerne krysse av for flere «bucket-list-destinasjoner» i løpet av en og samme ferie. For mer enn hver tredje nordmann vil nemlig på rundreise (37%) viser undersøkelsen. Rundreiser ligger på topp som ferieform sammen med pakketur/chartertur etterfulgt av cruise på en solid tredjeplass (34%). 

Favorittferien – Topp 5 

1. Rundreise

2. Pakketur/charter

3. Cruise

4. Bilferie i egen bil

5. Hytteferie

Vi savner romantikk etter år med «hjemmekos»

Behovet for å komme seg ut og vekk fra hverdagen er stort viser undersøkelsen. I undersøkelsen svarer hele 59 prosent at de etter restriksjoner og ekstra mange timer hjemme trenger nye opplevelser med partneren.

Og halvparten av norske par (50%) mener at ferie er det som skal til for å få fart på romantikken igjen etter år med hjemmekos. Ønsket om litt luksus og komfort – for å skjemme oss bort litt – er også høyt vider undersøkelsen. Her svarer 47 prosent av parene at de i mye større grad enn før trenger å skjemme seg bort med ´det lille ekstra´.

Evighetsbasseng - Norwegian Prima - Cruiseskip - NCL
Etter to år med pandemi ønsker vi å unne oss det lille ekstra, og cruise kommer på en solid tredjeplass som ferien vi nå ønsker oss. Her fra “evighetsbassenget” om bord på det nye skipet Norwegian Prima. (Bildekilde: NCL.com)

Dette er viktig i ferien

Etter to år med reiserestriksjoner foretrekker 37 prosent av oss rundreisen som ferieform viser undersøkelsen. Samtidig er både mat og drikke (48%) samt været (45%) viktig i ferien. Og dette kombinert med ønsket om ekstra kos, er kanskje en av årsakene til at cruise som ferieform kommer på en solid tredjeplass som foretrukken ferieform. Og dermed slår både bilferie (22%), hytta (18%) og interrail (9%). 

– Nordmenn har de siste to årene først og fremst vært på ferie i eget land og i Norden. Nå er de sultne på nye opplevelser, og reiselysten er på full fart tilbake. Det er selvfølgelig ekstra hyggelig for oss å se at cruise kom så høyt opp på listen som 3. plass over nordmenns foretrukne ferieform, sier Kevin Bubolz, Managing Director Europe i Norwegian Cruise Line.

Sterk trend med flere generasjoner sammen på tur 

Undersøkelsen viser også at 19 prosent ønsker å reise flere generasjoner på tur sammen. Nå skal tapt tid tas igjen svarer 31 prosent. Videre viser undersøkelsen at 55 prosent mener at en ferie på tvers av flere generasjoner styrker samholdet i familien, og skaper unike minner sammen med barnebarna (37%). 

– Vi opplever ofte at familier på tvers av flere generasjoner er på ferie med oss. Cruise er en ferieform som byr på opplevelser og aktiviteter for både liten og stor. En avslappende måte å oppleve verden på. Om bord hos oss har vi «Freestyle Cruising» – som betyr ferie uten faste måltidstider og kleskode. Undersøkelsen viser at norske familier vil ha tid og opplevelser sammen på tvers av generasjonene, og om bord med oss kan de yngste få spenning i vann skliene mens mor slapper av i spa og farfar er på utflukt, sier Kevin Bubolz.

NCL har cruise over hele verden, og med de nye skipene i Prima Class – Norwegian Prima og Norwgian Viva – tar rederiet opplevelser, service og design til nye høyder.

Norwegian Prima lanseres i august i år, og om bord vil det være en lang rekke nyheter som man aldri har vært sett maken til før. Skipet får blant annet verdens raskeste fritt fallende vannsklie og største gocart-banen til sjøs. I tillegg kommer evighetsbassenger, store uteområder og 35 serveringssteder.

Søsterskipet Norwegian Viva starter sine seilinger i Middelhavet i juni 2023, og skal deretter seile i Karibia.

Fakta om undersøkelsen

Undersøkelsen er utført av YouGov i perioden 11. til 15. mars 2022. Totalt ble 1021 intervjuer gjennomført i aldersgruppen 18-65 år.

Nordmenns drømmedestinasjoner – Topp 5 

1. Karibia (24%)

2. Australia (23%)

3. Florida, USA (20%)

4. Hellas (19%)

5. Japan (17%)

Favorittferien – Topp 5 

1. Rundreise (37%)

2. Pakketur/charter (37%)

3. Cruise (34%)

4. Bilferie i egen bil (22%)

5. Hytteferie (18%)

Flere artikler og nyheter om NCL – Norwegian Cruise Line finner du HER

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

Avinor Oslo lufthavn (foto: ©otoerres)

Flystreik avverget – Fellesforbundet og NHO Luftfart enige om ny overenskomst

(Foto: TUI)

Prisras på restplasser til «Syden»

Fra innspillingen av Bodkin i fiskeværet Union Hall. Fra venstre:  Robyn Cara som spiller Emmy Sizergh, Siobhán Cullen som  Dove og Will Forte som Gilbert Power. Bildet er fra episode 102 (Foto: Enda Bowe/Netflix ©)

Ny Netflix-serie etterforsker et mysterium i irsk kystby

(Foto: @LUCID/Visit Flandern)

Kulinarisk guide til Antwerpen

(Foto: Wyoming Office of Tourism)

Bli en del av Dutton-familiens cowboyliv i den populære serien Yellowstone