logo-white

Rijeka i Kroatia: Europeisk kulturhovedstad i 2020

Den kroatiske byen Rijeka, som for de fleste nordmenn nok er en relativt ukjent havneby, er blitt valgt til europeisk kulturhovedstad i 2020. I løpet av det kommende året vil det derfor være en lang rekke arrangementer, der de besøkende får muligheter for å oppleve byens unike kultur og historie. Byen har dessuten også en rekke spennende severdigheter, som kan oppleves året rundt.

Rijeka - Kroatia - Havneby - Balkan -
Rijeka har knapt 130.000 innbyggere og har en historie som går tibake til Romertiden (bildekilder: damir kvajo/ croatia.hr/related.dk)

Rijeka er Kroatias tredje største by, den ligger i Kvarner-regionen – og har en imponerende utsikt over Adriaterhavet. Den er en av Kroatias mest interessante byer for musikk- og kunstinteresserte, og byens kunstnere, restauranter og barer gir byen en helt spesiell stemning.

Les mer om Rijeka HER og om kulturhovedstadsåret 2020 HER

En av Rijekas “must-see” attraksjoner er et utendørs marked, som lokker med lokale delikatesser, friske grønnsaker, frukt og blomster.

Rijeka - Kroatia - Havneby - Balkan -
Trsat Castle med Rijeka i bakgrunnen. (Bildekilder: ivo biocina/ croatia.hr/related.dk)

Blant andre severdigheter, kan nevnes det pastellgule rådhustårnet fra 1600-tallet, samt det “skjeve tårn”, som heller 40 cm og har eksistert siden middelalderen.

Rijekas hovedgate, Korzo, ligger i hjertet av byen og byr på en lang rekke butikker, restauranter og caféer. Korzo ligger parallelt med strandpromenaden.

Rijeka - Kroatia - Havneby - Balkan -
Rijeka ligger ved Adriaterhavet – rundt 13 mil fra Kroatias hovedstad Zagreb. Til storbyer som München, Wien og Budapest er det vel 50 mil. (Bildekilder: ivo biocina/ croatia.hr/related.dk)

Trsat Castle ligger like utenfor Rijeka og er et fascinerende og imponerende historisk monument. Den strategisk beliggende Trsat-borgen har eksistert siden 1200-tallet og er i dag en populær severdighet, sammen med den romersk-katolske kirken Our Lady of Trsat.

Kirken er blitt rekonstruert flere ganger opp gjennom tiden, og kirkens kloster er et skattkammer for historieinteresserte.

Her finner man bl.a. en gotisk statue av Our Lady of Trsat fra 1500-tallet. Slottet er tilgjengelig for besøkende, som fritt kan utforske dets vakttårn, korridorer og terrasser, eller nyte en kopp kaffe i restauranten med utsikt over kysten.

Flere saker om Kroatia og om europeiske kulturhovedsteder finner du HER og HER

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

Oslo lufthavns lounge på utland har gjennomgått omfattende oppussing (Foto:  Avinor)

Oslo lufthavns lounge på utland pusset opp

Hannover: Slott Herrenhausen med Herrenhausen hager, "Großer Garten" med fotene (Foto: ©HMTG / Hars Gerhardts)

Hannover – en by av superlativer

(Foto: Spanias Turistkontor)

På jakt etter et unikt venue i verdens mest ettertraktede møtedestinasjon?

World of Volvo åpnet dørene søndag den 14. april 2024 (Foto: World of Volvo)

Gøteborg ønsker velkommen til nye World of Volvo

(Foto: Johner)

Sikkerhet på hjul: Lovpålagt forsikring for elsparkesykler