logo-white

Renessansepalass gjenåpnes i Mechelen

Hof van Busleyden-museet i den sjarmerende historiske byen Mechelen gjenåpnes i 2024 etter flere måneder med restaurering. Både den ytre fasaden, den permanente utstillingen og museumshagene er blitt restaurert. Museet ligger i et gammelt palass fra 1500-tallet. Her kan du lære mer om Mechelens historie og utvikling.

Hof van Busleyden-museet ligger i Mechelen, en by som ligger mellom Brüssel (30 km) og Antwerpen (27 km) i det nordlige Belgia. Til Amsterdam er det 183 kilometer, og vil du kjøre bil fra Hirtshals er strekningen på 1090 kilometer (Foto: © Stef Kaynen)

I forbindelse med gjenåpningen kan du oppleve de burgundiske ridderne i utstillingen «Knights of the Golden Fleece: a Brilliant Myth Unravelled». Her fortelles historien om ridderne som samlet seg i Mechelen i 1491.

Du kan for eksempel se et unikt våpenskjold fra 1400-tallet. Dette er første gang de 29 våpenskjoldene vises sammen etter restaureringen. Utstillingen belyser også politiske intriger og opprettelsen av en av Europas tidligste politiske allianser, som noen mener var forløperen til det som i dag er EU.

Les mer om Hof van Busleyden-museet HER, om Mechelen HER og om Flandern HER

Les flere artikler om Flandern HER og  HER

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

(billede: seafoodfestival.dk)

Danmarks nye restaurantfestival: Seafood Festival er en hyldest til fisk og skaldyr

Vulkanflyvning over Island  (Foto: Icelandair)

Kuldereiser har kommet for å bli – Norge og Island på topp

Prince Gallery Tokyo Kioicho i Tokyo (Fotokilde: JNTO)

Stjerneregn fra Forbes Travel Guide i Japan

TUI har gått inn som hovedsponsor for maratonen på Mallorca fra og med 2024 og inntil 2026. Synes du 42 km blir litt for langt, kan du velge å løpe halvmaraton eller 9 km i stedet (Foto: TUI)

Løp maraton på et av sommerens mest populære reisemål

(Foto: Alabama Travel)

Vintog til Alabamas Toscana