logo-white

Reiselivsradioen på RadioRiksOslo uke 25 – 2023

Turistknutepunktet Dombås i Dovre kommune har mye å by på, Apollo med ananea – et nytt hotellbrand for greske forhold, det er sommer og høysesong for skademeldinger på reiseforsikringen og stadig flere drukningsulykker i sommerferien – hva vil Sjøfartsdirektoratet gjøre for å snu denne triste utviklingen ? Det er stikkordene for denne ukens utgave av Reiselivsradioen på RadioRiksOslo.

Speedbåt - Ulsnes - Byfjorden - Stavanger
Speedbåt i Byfjorden utenfor Stavanger (foto: ©otoerres)

Rolf Forsdahls UkeTema: – Forsikringsselskapene går inn i høysesong for skader under reiseforsikringen. Og for svindelforsøk knyttet til denne. Er terskelen for å «lure seg til litt ekstra» i en skademelding lavere enn for andre straffbare handlinger?

Astrid Elisabeth Skomakerstuen, ordfører i Dovre: Dovre kommune og turistknutepunktet Dombås har mye å by på, og sommeråpne butikker i turistsesongen. Hvilke er dine beste anbefalinger til besøkende i kommunen, ordfører Astrid?

Trine Strømme, vår Hellas-ekspert: – Apollo og DER Touristik introduserer ananea – et nytt hotellbrand tilpasset livsstilssegmentet”. Det første hotellet åpner på øya Kos i sommer. Apollo omtaler koneptet som et møte mellom “tilbakelent glamour og gresk gjestfrihet”. Hvordan ser du på dette, Trine?

Sjøfartsdirektoratet: – Vi har ingen flere å miste”. 34 personer omkom ved bruk av fritidsbåt i 2022. Sjøfartsdirektoratet så en dramatisk økning av “fall-til-sjø”-ulykker. Det var flere unge som omkom. Av de 34 som omkom brukte under halvparten flytevest. Nesten halvparten av ulykkene var rusrelaterte og godt voksne menn var overrepresentert. Hva vil Sjøfartsdirektoratet gjøre for å få bukt med utviklingen – og hva kan hver enkelt av oss gjøre for å bidra til å snu denne utviklingen og gi oss alle en best mulig båtsommer?

Programledere er Trine Strømme og Knut Jeppsson som også er ansvarlig redaktør og utgiver.

Reiselivsradioen sendes på FM 101.1 i Oslo-området og er tilgjengelig over hele verden på www.RadioRiksOslo.no og Soundcloud.com.

Sendetider:

  • Torsdag: kl. 12.00
  • Fredag: kl. 18.00 (reprise)

Tidligere nyheter og artikler om Reiselivsradioen på RadioRiksOslo finner du HER og HER

Snekke - Sol - Sommer - Båtrliv - Engøy - Stavanger - Norge
God gammeldags norsk båtsommer (foto: ©otoerres)
Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

Fra jernbanestasjonen i Sóller går den rundt fem kilometer lange trikkelinjen til Port de Sóller (Fotokilder: fundaciomallorcaturisme.net/related.dk)

Reis langs Mallorcas gamle jernbane

(Foto: WFB - Melanka Helms Jacobs)

Cykelbyen Bremen med førsteklasses event i efteråret

Mocktail (Foto: Viking Line)

Tequila och spritz trendar på Östersjön – Paloma är sommarens favoritdrink

SAS fraktet 2.3 millioner i mai

Norwegian - Boeing 737-800 - Alicante-Elche Airport

Norwegian starter Riga – Alicante