logo-white

Qatar Airways Group rapporterer sterk finansiell halvårsprestasjon for 2023/2024

Qatar Airways Groups nettoresultat, EBITDA, passasjerinntekter, punktlighet og belastningsfaktorer viser alle sterk vekst.

Qatar Airways - Boeing B 787 Dreamliner
Qatar Airways Boeing 787 Dreamliner (Foto: Qatar Airways)

Qatar Airways Group rapporterer om en sterk finansiell prestasjon for første halvdel av 2023/2024. Året hittil har vært preget av ambisiøs, men bærekraftig vekst i nettverket som vil levere langsiktig økonomisk verdi til Qatar, mange globale partnere samt destinasjonsland. Tilbakevendingen til tjeneste for flertallet av flyselskapets A350-flåte er nesten fullført og har bidratt til en total økning på 18% i tilgjengelige setekilometer (ASK) sammenlignet med samme periode i fjor.

Qatar Airways Group rapporterte et nettoresultat på QAR 3,736 milliarder (USD 1,026 milliarder) for første halvår av regnskapsåret 2023/2024, noe som representerer en økning på 113,8% sammenlignet med samme periode i fjor, 2022/2023. Gruppens totale inntekter for første halvår av regnskapsåret 2023/2024 økte til QAR 40,126 milliarder (USD 11,019 milliarder), en økning på 7,4% sammenlignet med samme periode i fjor, 2022/2023. Passasjerinntektene økte med 28,5% det siste året med økte belastningsfaktorer på 83,3%, noe som genererte høyere avkastning på 3,6%.

Qsuite Quad for busineesreisende (Bildekilde: Qatar Airways)

Qatar Airways’ totale antall passasjerer for de første seks månedene frem til september 2023 økte til 19,078 millioner, noe som representerer en økning på 22,5% sammenlignet med samme periode i fjor. En viktig komponent for den kommersielle suksessen til virksomheten har blitt levert gjennom innovative partnerskap innenfor oneworld og gjennom andre globale strategiske allianser i Australasia, Europa og spesielt Kina.

Flåteutvidelse og lojalitetsprogrammer er avgjørende for veksten, og Qatar Airways Group har omtrent 150 fly på bestilling for å imøtekomme den økende etterspørselen etter passasjer- og frakttrafikk. Operasjonell effektivitet, innovasjonsprogrammer og ansattes utvikling har også bidratt til disse resultatene.

akbar al baker - qatar Airways
Akbar Al Baker har ledet Qatar Airways siden 1997 – DVS i nesten 27 år. Søndag den 5. november går han av og overlater sjefsjobben til Engr. Badr Mohammed Al-Meer (Foto: Qatar Airways)

Det er en rekke motvinder som konfronterer gruppen resten av året, inkludert geopolitiske spenninger i ulike deler av verden. Dette kan påvirke etterspørselen etter flyreiser, samt potensielt skape operasjonelle
begrensninger. Kostnaden for drivstoff forblir den største bekymringen.

Valutakursfluktuasjoner som følge av en styrket amerikansk dollar har påvirket prestasjonen til nå. En bred variasjon av operasjonelle tiltak har økt punktligheten til de høyeste nivåene som er erfart de siste årene, noe som er et vitnesbyrd om lederteamets samarbeidsinnsats. Ledelsen forventer å opprettholde den sterke prestasjonen til tross for motvindene i andre halvdel av 2023-2024.

Konsernsjef for Qatar Airways Group, Hans Excellence Herr Akbar Al Baker, sa:

– Qatar Airways Group er en unik virksomhet som fortsetter å yte på høyeste nivå innen luftfartsindustrien. Fotball-VM i Qatar 2022™ skapte en svært solid base å bygge på for Qatars ambisjon om å vokse som en ledende turistdestinasjon i Midtøsten, en som fokuserer på forfining, kultur, verdi og kundeservice, og dermed være en familieorientert destinasjon. De foreløpige resultatene i år indikerer at gruppen beveger seg mot enda et svært sterkt år, som bygger på over 2,750 milliarder US$ kumulative overskudd fra de to foregående årene.”

Stavanger lufthavn Sola - Qatar Airways - A 330 frakter
Qatar Airways Airbus A 330 fraktfly på Stavanger lufthavn Sola (Ill.foto: ©otoerres)

Konsernets EBITDA-margin på 26,9% for de første seks månedene av regnskapsåret 2023/2024 forbedret seg sammenlignet med samme periode i fjor, 2022/2023, med 4,9 prosentpoeng til QAR 10,779 milliarder (USD 2,960 milliarder). EBITDA var høyere enn samme periode i fjor, 2022/2023, med QAR 2,641 millioner (USD 0,725 millioner).

I begynnelsen av mars annonserte Qatar Airways en rekke nye ruter, inkludert Chittagong, Juba, Kinshasa, Lyon, Medan, Toulouse og Trabzon, hvorav de fleste tjenestene har startet opp til dato. Det blir også gjenopptakelse av tidligere ruter til 11 destinasjoner: Beijing, Birmingham, Buenos Aires, Casablanca, Davao, Marrakesh, Nice, Osaka, Phnom Penh, Ras Al-Khaimah og Tokyo Haneda. Opptil 10 nye destinasjoner er også blitt identifisert for 2024.

Flere nyheter om Qatar Airways finner du HER

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

(Foto: Singapore Airlines)

Singapore Airlines leverer rekordhøyt nettoresultat

(Foto: Markus Gjengaar)

Citybox lanserer innsjekkingsterminaler sammen med teknologiselskapet Heisenbug

(Kilde bildestrøm: Hotels.com)

Den ultimate K-beauty opplevelsen i Seoul: Hotels.com lister de beste spa-hotellene for strålende hud

(Foto: Royal Caribbean)

Royal Caribbean presenterer sitt nye cruiseprogram

Danmarkshallen summede af liv og glæde weekenden lang (Foto: MCH/Lars Møller)

Forrygende feriefest fortsatte i Herning