logo-white

Qatar Airways Group blir det offisielle flyselskapet og fraktflypartneren til MotoGP™

Qatar Airways tar førsteplassen og starter sitt treårige partnerskap som den offisielle flyselskapspartneren til MotoGP, mens Qatar Airways Cargo blir den offisielle fraktflypartneren. Det langsiktige partnerskapet bygger på suksessen fra den første Grand Prix som ble sponset av Qatar Airways i 2023, og den siste utgaven som fant sted 8 –10 mars 2024.

Fra presentasjonen av samarbeidsavtalen mellom Qatar Airways Group og MotoGP™ (Foto: Qatar Airways)

Som det offisielle fraktflyselskapet for MotoGP vil Qatar Airways Cargo tilby flytransport av konkurranser og motorsykkelsutstyr for alle MotoGP-løp over hele verden.

Partnerskapet ble kunngjort kvelden før den franske Grand Prix 2024 og bygger på suksessen med sesongåpningen på Lusail International Circuit i Qatar.

Signeringsseremonien fant sted før starten av Qatar Airways Grand Prix 2024 og inkluderte prominente personligheter som Qatars minister for sport og ungdom, Sheikh Hamad bin Khalifa bin Ahmed Al-Thani, konsernsjef for Qatar Airways, Badr Mohammed Al-Meer, administrerende direktør for Dorna Sports, Mr. Carmelo Ezpeleta, og Mr. Abdulrahman bin Abdullatif Al-Mannai, styreleder for Qatars motor- og motorsportforbund, samt representanter fra Lusail International Circuit.

Konsernsjefen for Qatar Airways Group, Badr Mohammed Al-Meer, sa:

– Qatar fortsetter å vise sitt engasjement for å være en ledende knutepunkt for motorsport, og vårt nye partnerskap med MotoGP driver oss bare fremover. Qatar Airways Grand Prix i Qatar var den perfekte sesongåpningen for oss å ønske dette unike partnerskapet velkommen som forener verdener av luftfart og motorsport. Qatar Airways og Qatar Airways Cargos globale nettverk vil fungere som den perfekte forbindelsen for fans å koble seg til med sine favorittlag og gjøre de kommende sesongene eksepsjonelle.”

Mark Drusch, leder for frakt på Qatar Airways Cargo, sa:

– Enten det er en klassiker, en prototyp eller ditt favorittsett med hjul, tilbyr Qatar Airways Cargo skreddersydde løsninger for å transportere kjøretøy med fly. Som verdens største fraktflyselskap, med en moderne og ung flyflåte samt et omfattende globalt nettverk og skreddersydde charterløsninger, oppfyller vi kravene for å være et dedikert fraktflyselskap for MotoGP. Fraktteamet og jeg ser frem til vårt første store sports partnerskap med Dorna Sports og ser frem til å transportere motorsykler til deres globale arrangementer.”

Carmelo Ezpeleta, administrerende direktør for Dorna Sports, som har rettighetene til MotoGP, bekrefter det nye partnerskapet og sier:

– Vi er veldig glade for å ønske Qatar Airways velkommen som offisiell flyselskap. MotoGP er en global sport, og for å kunne bevege oss over hele verden som vi gjør, har en partner som Qatar Airways enorm verdi for vårt personale, vår frakt og hele depotet. Effektivitet og ekspertise er våre ledende prinsipper, og det samme gjelder for Qatar Airways. Det er ingen bedre partner å bli offisielt flyselskap for MotoGP.”

MotoGP™ i Qatar (Foto: Qatar Airways)

Qatar blir stadig mer anerkjent som et knutepunkt for motorsport, der det arrangeres flere internasjonale konkurranser og utstillinger. Qatar har forpliktet seg til å investere i toppmoderne infrastruktur for å lette reisen for fans til disse globale motorsportbegivenhetene. Dette gjøres gjennom det nasjonale flyselskapets omfattende kommersielle passasjernettverk med over 170 destinasjoner.

Bare i Asia betjener Qatar Airways Cargo 88 destinasjoner som kombinerer passasjer- og fraktdestinasjoner. Partnerskapet vil tillate MotoGP å imøtekomme etterspørselen fra asiatiske fans – et marked der sporten fortsetter å vokse eksponentielt.

Dette engasjementet overfor sportsfans gjenspeiles også i Qatar Airways’ omfattende portefølje av sports partnerskap. Qatar Airways er det offisielle flyselskapet for Formel 1, FIFA, Asian Football Confederation, Paris-Saint Germain (PSG), Internazionale Milano, The Royal Challengers Bangalore (RCB), CONCACAF, FIA World Endurance Championship, IRONMAN Triathlon Series, United Rugby Championship (URC) og European Professional Club Rugby (EPCR), The Brooklyn Nets NBA Team, samt flere andre idretter inkludert australsk fotball, ridesport, kitesurfing, motorsport, squash og tennis.

Flere nyheter og artikler om Qatar Airways finner du HER

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

(Foto: Apollo Reiser)

Apollo lanserer reiser til Gambia

(Foto: Davy Byrnes/Dublin City)

Utforsk Dublin i fotsporene til Leopold Bloom under årets Bloomsday Festival

(Foto: Visit Maldives)

Maldivene – en pioner innen bærekraftig turisme

(Foto: RundtomiN)

Åpent skip med Havila Pollux i Stavanger

F.v. Bård Espeland, Head of fleet sales i Harald A. Møller AS, Jørn E. Skjeldrum, Fleet and Insurance Director i Hertz Norge, Trygve Simonsen Adm. dir. i Hertz Norge, og Ulf Tore Hekneby Adm. dir. i Harald A. Møller AS (Bildekilde: Hertz)

Hertz akselerer elbilsatsingen i Norge