logo-white

Opplev Mallorca på to hjul

Mallorcas varme vår gjør øya til et ideelt reisemål for idrettsentusiaster som ønsker en aktiv ferie. Her kan du for eksempel sette deg på sykkelsetet og oppleve det varierte og naturskjønne landskapet i Tramuntana-fjellene og de sjarmerende fjell- og havnebyene.

Med mer enn 2000 kilometer med veier og stier er Mallorca lett å utforske på sykkel. Her kan syklister legge ut på alt fra ruter med høye stigninger i fjellet til ruter i de små sjarmerende landsbyene (Fotokilder: fundaciomallorcaturisme.net/related.dk)

Rute til Mallorcas høyeste punkt

Vil du ha høydemeter i beina kan du sykle til Puig Major, som med sine 1436 høydemeter er Mallorcas høyeste punkt. Ruten starter i byen Sóller, hvor du sykler forbi byens sjarmerende havn før du fortsetter opp i det fjellrike landskapet. Ruten er hard og har en gjennomsnittlig stigning på seks prosent, men underveis blir du belønnet med vakker utsikt. Ruten er omtrent 14 kilometer lang.

Sykkeltur til pittoreske Valldemossa

Du kan også gå en litt lengre tur, fra Palma, hovedstaden på Mallorca, til den pittoreske byen Valldemossa, som ligger ved foten av Tramuntana-fjellene. Ruten er relativt flat og passer derfor for alle. Underveis kan du nyte en panoramautsikt over Palmabukten og til slutt den sjarmerende byen Valldemossa.

Frédéric Chopin - Byste - Valldemossa-klosteret - Mallorca - Spania
Byste av den polske komponisten Frédéric Chopin foran Valldemossa-klosteret hvis historie går tilbake til 1200 tallet (Fotokilder: fundaciomallorcaturisme.net/related.dk)

Sjekk formen på stigningen til Sa Calobra

Hvis du ønsker deg en beinhard sykkelutfordring, kan du legge ut på en rute som strekker seg fra Inca til Sa Calobra. Ruten følger svingete veier og er 70 kilometer lang med en gjennomsnittlig stigning på sju prosent. Her følger du de bratte bakkene til Sa Calobra, hvor en del av veien virkelig setter beina på prøve med en stigning på hele 12 prosent. På den endelige destinasjonen ved Sa Calobra kan du trekke pusten og ta en avkjølende dukkert på de to skjulte strendene gjemt mellom steinene.

Vakker utsikt fra Deiá til Port de Sóller

Sykkelruten fra Deiá til Port de Sóller er en kortere rute som er innom to av Mallorcas mest kjente byer. Ruten starter i fjellandsbyen Deiá, som har utsikt over vakre olivenlunder, og fortsetter langs den vakre steinete kysten av Tramuntana-fjellene med utsikt over det glitrende vannet i Middelhavet. Ruten ender i den sjarmerende havnebyen Port de Sóller.

Les også: Mallorca på en bærekraftig måte Utforsk Mallorca fra sykkelsetet – Opplev Balearene på sykkelsetet

Les mer om sykling på Mallorca HER (ekstern lenke) Les mer om Mallorca HER og HER

Flere artikler om Mallorca finner du HER og om sykkelferie HER

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

(Foto: Canary Island Tourism)

Her nytes Kanariøyenes beste kaffe

Norwegian Spirit seiler ut fra Tokyo (Yokohama) (Bildekilde: NCL.com)

NCL øker i Asia, Stillehavsområdet, Australia og New Zealand

BCD’s travel buyer survey reveals shifting priorities in corporate travel policies

Luksushotellet The Mora Zanzibar ligger ved vakre Muyuni Beach (Foto: TUI)

TUIs nye varemerke tar luksus til nye høyder

Torsdagen den 13 juni välkomnades Air Canada på Stockholm Arlanda Airport med en invigningsceremoni inför de första flygningarna till Toronto och Montreal. På ceremonin deltog H.E. Jason LaTorre, Kanadas ambassadör i Sverige, Jonas Abrahamsson, vd Swedavia, och MD, International Sales, Mr. Rocky Lo, Air Canada. Med två direktlinjer till Toronto och Montreal fem gånger i veckan blir Air Canada ett viktigt tillskott till Stockholm Arlanda och kopplar samman den svenska huvudstaden med Kanada såväl som den nordamerikanska marknaden. (Bildkälla: Swedvia)

Air Canada på Stockholm Arlanda Airport med nya linjer till Toronto och Montreal