logo-white

Opplev Den kinesiske mur i det nordvestlige USA

Få tenker på USA når de hører navnet Den kinesiske mur, men faktisk er det en steinklippe i Bob Marshall Wilderness Area i delstaten Montana i det nordvestlige USA som har fått navn etter det kinesiske landemerket.

Montanas “Kinesiske Mur” ligger i Bob Marshall Wilderness Area – rundt 500 kilometer nordvest for delstatens største by Billings (pressebilde: visitmt.com/related.dk)

Den kinesiske mur i Montana er en 300 meter høy og 24 km lang skrent som ble dannet av naturlig erosjon for millioner av år siden og som utgjør en del av den kontinentale kløften på det nordamerikanske kontinentet.

Muren nås etter noen dagers vandring langs ruten Benchmark Trailhead som starter i byen Augusta. Camping er ikke tillatt på muren på grunn av det skjøre økosystemet, så det mest åpenbare alternativet er å gå til Indian Point og overnatte her før du starter på siste etappe mot muren dagen etter.

Les mer om Montanas “Kinesiske mur” HER og om delstaten Montana HER

Les også: Reis i fotsporene til Netflix-hiten 1883 i MontanaUtendørs høsteventyr i MontanaEn lekeplass for alle som elsker friluftsliv

Flere nyheter og artikler om Montana og The Great American West finner du HER og HER

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

Norwegian - Boeing 737-800 - Alicante-Elche Airport

Norwegians mest populære reisemål høsten 2023

Interessen for luksuriøse, eksotiske vinterdestinasjoner har økt betydelig i vinter. Bestillinger til Maldivene og Mauritius har økt med henholdsvis 17 og 37 prosent, sammenlignet med i fjor. Zanzibar er allikevel den ubestridte norske favoritten med en økning på hele 83% (Bildekilde: TUI Group)

Stadig flere nordmenn unner seg en tur til paradis

(photosource: by tamarmarcopolostyle)

Cutting edge of fall veggies from The Chef’s Garden!

Fersk frugt på landsbymarkedet  (foto: ©otoerres)

Barcelonas markedshaller

Britannia Hotel Trondheim - London Taxi - fasade

Enæs-Hanssen ny Commercial Director for Britannia Hotel