logo-white

Nye unike overnattinger i Sverige

Tilbring en natt i et historisk fyr, flytende i en igloo eller med privat basseng på en vingård! Her er seks nye unike overnattingssteder i Sverige!

Dalslands Stugbåtsuthyrning i Bengtsfors – noen mil fra grensen mot Norge (Foto: Laurence Ogiela/westsweden.com)

Overnatting med det lille ekstra er noe som ser ut til å holde seg stabilt populært de siste årene og stadig dukker det opp nye steder litt utenom det vanlige i nabolandet. Dette er noen av årets nyheter:

Fyret i havgapet

Pater Noster – Vest-Sverige

I 150 år loset fyret Pater Noster båter trygt inn til kysten av Bohuslän. Nå er husene på øya blitt til et unikt deisgnhotell, hvor du kan sove godt under fyrlykten.

Etter møysommelig renovering har den gamle fyrmesterboligen blitt hotell og Pater Noster er så spesielt at det til og med han vunnet flere internasjonale priser. The Telegraph utnevnte stedet til ett av “tiårets 10 mest spektakulære hoteller” og de vant den “Stora Turismpriset” i 2022. Pater Noster har ni rom med vakker utsikt over havet og totalt soveplass til 24 gjester.

På Pater Noster kan du nyte design, øyliv og frisk havvind (Foto: Erik Nissen Johansen)

En natt i en flytende Igloo

Yggdrasil Igloo Water Huts – Årjäng

Yggdrasil Igloo Water Huts er en unik, miljøvennlig og luksuriøs måte å overnatte ute i naturen på. Her bor du i komfortable igloo-flåter hvor du kan nyte panoramautsikten over vannet og landskapet fra sengen.

Like over grensen ligger Yggdrasil Igloo Water Huts (Foto: Visit Årjäng)

I sommerhalvåret ligger de på vannet, og er utstyrt med en elektrisk motor som gjør det mulig å kjøre rundt på sjøen. Hyttene er lokalisert ved den vakre innsjøen Västra Silen, som er en del av det kjente kanalsystemet Dalslands kanal. I området er det mange fine strender, urørt natur og bra fiskemuligheter.

Overnatt i minihus med egen terrasse på stranden

Kottehuset – Halland

Nysgjerrig på glamping med nærhet til både hav, natur og byliv? I Kottehuset på Söder i Halland bor du bekvemt på 10 kvm og sover godt i en deilig dobbeltseng. Våkne opp til bruset fra bølgene og spis frokost på terrassen med havet som nærmeste nabo.

Solnedgang ved stranden på Kottehuset i Halland (Foto: Jessica Claren)

I de lave sanddynene på Västra stranden i Halmstad ligger fem små Kottehus. De små husene er koselig innredet og hver morgen leveres en velsmakende frokostkurv til gjestene. Kun et steinkast fra husene ligger strandrestauranten Söderpiren, som har badstue og stamp.

Basseng, spa og Michelin-mat på en vingård

Ästad Vingård – Halland

Ästad Vingård ligger midt i hjertet av Halland, blant enger og bøkeskog. Nå har vingården utvidet med ny restaurant og 28 nye rom med egne basseng rett utenfor døren.

De nye rommene på Ästad Vingård (Foto: Ästad Vingård)

Sommeren 2023 innvies den nye “sjöparken” der du kan overnatte i rom med basseng, badebrygge, utedusj, brygge og egen badstue. Et unikt alternativ for deg som elsker avslapping, god mat og spa. Michelin-restauranten ÄNG tilbyr gjestene gourmetmat og vingårdens egenproduserte vin.

Bo som en fyrvokter

STF Lurö Vandrarhem – Värmland

Midt ute i Vänern, Sveriges største innsjø, ligger Lurö skjærgård. Et vakkert naturreservat en time med båt fra fastlandet. Her ute finner du STF Lurö Vandrarhem, som tilbyr komfortabel overnatting i et naturskjønt og rolig miljø.

Idyllisk fyrferie på Lurö (Foto: Visit Säffle)

Den gamle fyrmesterboligen leies ut til gjester som ønsker en overnatting med historisk sus. Huset består av sju soverom, med 14 senger, stue og utsikt til skjærgården og havet. Nede på vannet ligger det en flytende badstue og stamp for de som ønsker litt ekstra avslapping og velvære.

Flytende hytter i Dalsland

Dalslands Stugbåtsuthyrning – Bengtsfors

På vakre Dalslands kanal kan du overnatte på bøljan blå i koselige hyttebåter  en naturopplevelse av de sjeldne. Unn deg noen spennende dager som hyttekaptein, med vannet rett utenfor stuevinduet.

På Dalslands Stugbåtuthyrning kan du få en vuggende ferie (Foto: Laurence Ogiela/westsweden.com)

Turen med hytteflåten tar deg rundt innsjøen Lelång  hvor du kan gjøre stopp på strender underveis, fiske fra flåteterrassen eller ta et forfriskende bad.

Les mer om flere unike overnattinger i Sverige HER – Les mer om Vest-Sverige HER og om Sverige HER

Flere artikler, nyheter og reisetips om Sverige finner du HER

Kottehusen i Halmstad, Halland (Foto: Jessica Claren)
Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

Avinor Oslo lufthavn (foto: ©otoerres)

Flystreik avverget – Fellesforbundet og NHO Luftfart enige om ny overenskomst

(Foto: TUI)

Prisras på restplasser til «Syden»

Fra innspillingen av Bodkin i fiskeværet Union Hall. Fra venstre:  Robyn Cara som spiller Emmy Sizergh, Siobhán Cullen som  Dove og Will Forte som Gilbert Power. Bildet er fra episode 102 (Foto: Enda Bowe/Netflix ©)

Ny Netflix-serie etterforsker et mysterium i irsk kystby

(Foto: @LUCID/Visit Flandern)

Kulinarisk guide til Antwerpen

(Foto: Wyoming Office of Tourism)

Bli en del av Dutton-familiens cowboyliv i den populære serien Yellowstone