logo-white

Norwegian går frem i global klimamåling

Norwegian øker og får toppscore i flere kategorier for sitt arbeid med å redusere klimautslipp fra organisasjonen CDP. Høyest rangering får selskapet for sitt arbeid med risikostyringsprosesser, risikorapportering, og for rapportering og verifisering av direkte utslipp og indirekte utslipp fra energiforsyning (scope 1 og 2).

Norwegian - Boeing 737-800 - Pyreneene - Spania
Norwegian får toppscore av organisasjonen Carbon Disclosure Project (CDP) (Foto: Dfly.no)

Organisasjonen Carbon Disclosure Project (CDP) gjennomfører rangeringen årlig, og Norwegians klimastrategi blir målt på en rekke kategorier. For arbeidet i 2023 får selskapet vurderingen “B”, som er en forbedring fra “B-” i fjor. Dette er en viktig anerkjennelse av selskapets bevisste arbeid for å redusere klimagassutslipp.

– Vi har satt oss ambisiøse mål og arbeider bevisst med klimatiltak. Det er derfor utrolig flott og motiverende å se at det arbeidet vi legger ned gir positiv uttelling i flere kategorier enn tidligere. Det betyr mye for oss, fordi vi ser at strategien virker, sier Anders Fagernæs, bærekraftsdirektør i Norwegian.

Norwegian har siden 2021 offentliggjort selskapets klimaarbeid gjennom CDP, og resultatene har vært positive. Å jobbe med åpenhet gjennom Carbon Disclosure Project er et sentralt element i Norwegians håndtering av den økende etterspørselen etter informasjon om klima og miljø, både fra investorer og finansinstitusjoner, så vel som kunder og beslutningstakere.

– Vi har lagt en strategi for klimaarbeidet, og det vi mener gir best effekt i nær fremtid er å tilføre mer bruk av fossilfritt flydrivstoff. Fornyelse av flyflåten og bruk av avanserte værsystemer for mer drivstoffeffektiv navigasjon er også virkemidler som gir umiddelbare resultater i form av mindre utslipp i dag. Ved å være åpne og dele det vi faktisk gjør, setter vi også kundene i bedre stand til å ta kvalifiserte valg, sier Fagernæs.

Les mer om Organisasjonen Carbon Disclosure Project (CDP) HER

Flere nyheter om Norwegian finner du HER

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

KLM - Embraer 190 - Billund

Passasjernedgang og fraktøkning i Billund lufthavn

(Foto: ©Clément Louineau)

Jeans-merke med eget boutiquehotell på St Martin

Havila Capella - Kystruten Bergen - Kirkenes - Cartagena - November 2021

Havila Kystruten styrker ledelsen

Alpine Craft Festial i Hochkönig, SalzburgerLand (Foto: Hochkoenig Tourismus)

Gastronomi på hög nivå i skidparadiset SalzburgerLand

- Rentebærende kredittkortgjeld utgjør nå 42,9 mrd. og har steget jevnt de siste månedene. Dette gir grunn til bekymring siden dette er kreditter med en veldig høy rente, sier Svein Ove Karstensen daglig leder i Norsk Gjeldsinformasjon (Foto: Shutterstock)

Rentebærende kredittkortgjeld har økt med 0.7 milliarder