logo-white

Eventyrlystne norske pensjonister klare for å reise inn i livets gullår med stil

Hvem sa at man mistet eventyrlysten med alderen? Neste gang du er på strandfest i Ibiza eller surfer i Australia, så bør du holde utkikk etter bestemoren din. En ny undersøkelse fra Hotels.com™ viser nemlig at pensjonistene våre er klare for livets eventyr. Over en fjerdedel (26%) av norske pensjonister svarer at de vil reise utenlands og 15% svarer at de har lyst på eventyr når de reiser. Det er det snakk om globetrottere. Det er på tide å bestille turen, for så å reise siden.

Christina Schollin - skuespiller - Sverige - GoldenGapYear - Hotels.com
Christina Schollin (Bildekilde: Hotels.com)

De gode tidene er langt fra over for norske pensjonister. Hele 48% svarer at de reiser mer nå enn de gjorde i 20- og 30-årene. De er likevel fylt av anger for reisene de ikke tok, og over en tredjedel (36%) svarer at de skulle ønske at de reiste mer når de var yngre.

Pensjonistene vår skyr ikke unna utfordringer – 75% vil beskrive seg selv som eventyrere. Hele åtte av ti (79% svarer likevel at de aldri har tatt et friår for å reise. Uavhengig om det er for å smake seg gjennom Frankrikes vinutvalg (36%), å se alle de 52 amerikanske stater (27%) eller å interraile seg gjennom Europa (14%), så er ikke bestemor og bestefar klare for å pakke tursekkene helt enda.

For å gjøre drømmen til en realitet, så vil Hotels.com gjøre det gyldne reiseåret en realitet for én heldig pensjonist. Nedstengning kan byttes ut med fallskjermhopp etter å ha vunnet et gavekort på 60.000 NOK.2

Christina Schollin, Sveriges nasjonalskatt, lanserer konkurransen. Schollin oppfordrer alle eventyrlige besteforeldre til å omfavne sin ville side, ta frem selvlysende maling og ikle seg sine harembukser for det ultimate gyldne reiseår.

– Det har vært et tøft år for oss pensjonister, men jeg vil i hvert fall ikke la alderen stoppe meg fra å komme meg på reisefot igjen. Nesten én av fem (19%) norske pensjonister har ni reiser på ønskelisten sin som de har lyst å gjennomføre. Jeg er en av dem! Eventyr er uten aldersgrense og familien min har overbevist meg om at det aldri er for sent å dra på ditt livs reise. Jeg er klar til å sparke i gang mitt gyldne reiseår på Hotels.com. Bestill når så du er klar til å reise når du kan, sier den eventyrglade Christina.

Alt nordmenn trenger å gjøre for å delta i konkurransen er å besøke Hotels.com sin egen kampanjeside for det Gyldne Reiseår. Der de kan nominere deres mest eventyrlystne slektninger eller pensjonister til gavekortet de kan bruke på en reise for livet. Er du over 65 år kan du nominere deg selv på samme måte!

Overraskende nok, så avslørte norske pensjonister seg i undersøkelsen som nasjonens sanne adrenalinjunkier. Camping i vill natur (36%), rafting i ville elver (16%) og rallykjøring (13%) toppet ønskelisten for neste ferie. En imponerende femtedel (19%) vil virkelig sette hjertet i sving ved å hoppe i fallskjerm.

To tredjedeler (65%) av norske pensjonister sier at de aldri vil slutte å føle seg eventyrlystne, så det er bare å komme seg tilbake i salen. Toppvalg for turer er å oppdage nye steder (60%), å oppleve nye kulturer 49%), møte nye mennesker (36%) og å prøve ny mat (32%). Etter at reising fikk en brå slutt i fjor, ønsker nå 45% av norske pensjonister å oppleve et sted de aldri har opplevd før.

– Det har vært et tøft år for alle, men særlig for pensjonister klare for et eventyr. To av fem (40%) over 55 år har allerede bestilt eller planlegger å bestille en reise for når restriksjonene avtar. Vi er er klare til å hjelpe dem med å planlegge ferien de har drømt om. Hva med yoga, strikkhopping eller haidykking? Det er aldri for sent å oppdage sin ville side, sier Emma Tagg, global sjef for merkevare i Hotels.com.

Selv om vi ikke kan fly av sted til fremmede steder helt enda, så kan vi bestille nå. Hotels.com har drømmerommet ditt klart med fleksible bestillingsløsninger klare.

Flere relaterte artikler finner du HER

Fotnoter:

(1) Undersøkelsen ble gjort for Hotels.com basert på én spørreundersøkelse i mai 2021. 800 nordmenn over 55 år deltok.

(2) For å delta må man nominere ens utvalgte pensjonist ved å laste opp navn og grunn for at de fortjener å vinne til denne nettsiden. Den som nominerer må også laste opp sitt navn, epostadresse, telefonnummer, og alder for å bli tatt med i utvelgelsen. Nomineringer utenfor den offisielle nomineringsmetoden blir ikke tatt med. Konkurransen er åpen frem til kl. 11.59 (CET) den 16. juni 2021.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

Polarsirkelen lufthavn - Mo i Rana - Illustrasjon

AF Gruppen skal bygge ny flyplass i Mo i Rana

Stena Estelle _Ferje - Karlskrona - Sverige

Stena Estelle sejler fra d. 4. september

Crew - Norse Atlantic Airways - BER - Berlin International Airport Willy Brandt

Norse starter Berlin – Fort Lauderdale – Blir størst på langdistanse ut fra Berlin

Restaurant - Spania - Verdens 50 beste restauranter 2022 - Spanias turistkontor

Seks spanske restauranter er blant de 50 beste i verden

Janne Johansen - Hotelldirektør - Quality Hotels - Nordic Choice

Janne Johansen overtar ledelsen av Quality Hotel 33