logo-white

Musikkopplevelser i Liverpool

Liverpool vil i 2023 sette en tykk strek under sitt allerede etablerte rykte som musikkby. Den britiske byen skal arrangere årets Eurovision Song Contest på vegne av Ukraina, som stakk av med seieren i fjor.

Beatlesskulpturen ved Three Graces i Merseyside, Liverpool (Foto: VisitBritain/Quintin Lake/Andy Edwards)

Eurovision Song Contest starter med de to semifinalene som avholdes henholdsvis 9. og 11. mai, før selve finalen går av stabelen lørdag 13. mai. Men hvis du ikke er i Liverpool i de dager, er det også en rekke permanente musikkopplevelser i byen.

Liverpool er navngitt som en UNESCO City of Music – en tittel gitt til byer med en unik musikkhistorie.

Det er spesielt byens største elsklinger, The Beatles, som har skapt byens musikkhistorie. Bandet, som ble etablert i Liverpool, feires blant annet på det prisbelønte museet The Beatles Story, hvor du kan finne ut mer om livet til de fire musikerne fra barndommen til berømmelse over hele verden.

Du kan også stikke innom Cavern Club, et legendarisk sted som har blitt besøkt av musikere fra hele verden de siste sju tiårene. Og på det storslåtte museet The British Music Experience kan du få et omfattende innblikk i britisk musikk. Her er det for eksempel utstillinger med håndskrevne tekster fra Adele, kostymer fra Spice Girls-konserter og instrumenter fra Oasis-ikonet Noel Gallagher.

Les mer om årets festivaler i musikkbyen Liverpool HER, samt om The Beatles Story HER, Cavern Club HER, The British Music Experience HER, Liverpool by HER og Eurovision Song Contest HER

Flere relaterte artikler, nyheter og reisetips finner du HER og HER

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

Bydelen Alfama i Lisboa - hovedstaden i Portugal (Fotokilde: Qatar Airways)

Qatar Airways gjenopptar Lisboaruten

Hundespann ankommer båten i isen i Tempelfjorden på Svalbard. "Båten i isen" var i sin tid et nytt og innovativt reiseprodukt på øygruppen (Foto:  Basecamp Explorer Spitsbergen)

Arktisk eventyrer fyller 25 år

Norsk F-35 på Evenes flystasjon under Cold Response 2022 (Foto: Ole Andreas Vekve, Forsvaret)

Økt militær flyaktivitet ut fra Evenes flystasjon

Från Gimo herrgård i Östhammars kommun (Bildkälla: Countryside Hotels)

Fem svenska hotelltrender 2024

Vårstemning i Paris (foto: ©otoerres)

Reiselivsmagasinet på RadioRiksOslo torsdag 22. februar 2024