logo-white

Museum of the Future har åpnet

Dubai`s nye Museum of the Future har åpnet dørene for besøkende. Her får du en sniktitt på hvordan livet ser ut i år 2071 innenfor temaer som verdensrommet, natur og trivsel og helse.

Museum of the Future - Dubai
Det 77 meter høye bygget til Museum of the Future har en karakteristisk form. Det er nemlig konstruert med parametrisk design og en spesiell 3D-teknologi. Det er ikke et eneste skarpt hjørne på utsiden av bygget (Bildekilde: visitdubai.com/related.dk)

Det etterlengtede fremtidsmuseet, Museum of the Future, har nå endelig åpnet dørene for besøkende.
Her kan du bli med på en reise til år 2071 og se hvordan livet kan se ut på den tiden når det gjelder utnyttelse av verdensrommet, økosystemer og bioteknologi, helse, velvære og spiritualitet.

For eksempel kan du på utstillingen «New Moon» oppleve en gjenskaping av en romstasjon 600 kilometer over jordens overflate og lære mer om livet i rommet – og se hvordan månen i fremtiden kan bli en kilde til fornybar energi.

I utstillingen med naturtema kan du utforske Amazonas regnskog og komme tettere innpå arter og detaljer som er usynlige for det blotte øye. Og i velværeutstillingen blir besøkende tatt med til en digital hverdag der man oppfordres til å gjenopprette forbindelsen mellom kropp og sinn.

Museet har sju etasjer, hvorav fem rommer de ovennevnte utstillingene. Hele første etasje er dedikert til «fremtidens helter», nemlig barna. Her kan de utforme, bygge og være kreative under veiledning av lokale guider.

Et av verdens vakreste museer ifølge National Geographic

Museum of the Future ble sist kåret til et av verdens 14 vakreste museer av det globale reisemediet National Geographic – og selv om du bare ser museet på bilder, forstår du hvorfor: Det 77 meter høye museet har en helt spesiell, rund form, skapt med parametrisk design og en spesiell 3D-teknologi. Bygget har ingen skarpe hjørner, noe som i seg selv er en nytenkning innen arkitektur.

Museets fasade består av 1024 paneler i rustfritt stål, som til sammen dekker et areal på 17 600 kvadratmeter. Panelene er laget av roboter og består av fire lag hver. Hvert panel ble satt opp individuelt, og det har derfor tatt mer enn halvannet år å ferdigstille fasaden. Museet får strøm fra et 4000 megawatt solcelleanlegg som er koblet til bygget.

Nettsidene til Museum of the Future finner du HER

Les mer om Dubai HER — Finn flere nyheter og reisetips om Dubai HER og HER

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

Uterestaurant - Pub - Pärnu - Estland

Reiselivsradioen på RadioRiksOslo uke 22 – 2023

Fra venstre: Lasse A. Vangstein, Bent Martini og Johanna Hansli (Foto: Havila Kystruten)

Havila Kystruten gjør endringer i organisasjonen

Nå kommer feriepengene, men hvor mye blir det i år? Simployers eksperter forklarer (Foto: Dreamstime)

Hvor mye feriepenger blir det i år?

SAS Heart Aerospace elfly  ES-30 (Fotokilde: SAS AB)

Reserver plass på SAS´ første flyvning med elfly 2028

Rød stuga i Dalsland  (arkivbild: otoerres)

Fire av ti endrer ferieplaner på grunn av økonomi