logo-white

Matmarkeder på Balearene

Matelskere som besøker Balearene, kan se frem til en overflod av matmarkeder – spekket med lokale råvarer og delikatesser fra det spanske kjøkkenet. Her er fire som er vel verdt en anbefaling.

Ikonisk Palma-marked på Mallorca

Det ikoniske mallorcanske matmarkedet Mercar de l’Olivar ligger sentralt i Palma og er en favoritt blant matelskere. Her er et stort antall boder med produkter fra hele øya, og du kan kjøpe fersk fisk, fjærfe, frukt, grønnsaker og ost. Flere steder selger de også den tradisjonelle mallorcanske pølsen «Sobrassada», som er en krydret pølse med paprika. Du kan også finne lokale viner og olivenolje.

Markedet er åpent hele året, mandag til lørdag. Mandag til torsdag er markedet åpent fra 07-14.30, fredag fra 07-20 og lørdag fra 7-15.

Les mer om Mercar de l’Olivar HER

Lokalproduserte produkter på Ibiza

Uansett hvor du er på Ibiza, er du sjelden langt fra et matmarked. Øya er full av både store og små markeder som er åpne hele året. Her kan du kjøpe lokalt produserte produkter. Spesielt olivenolje, vin, likør og honning er verdt å handle med hjem.

Hvis du er på vestsiden av Ibiza, kan du besøke Mercat de Forada like utenfor byen Sant Antoni. Markedet er åpent hver lørdag hele året fra 10-16. Er du derimot i Ibiza by på den sørøstlige delen av øya, kan du besøke Mercat Nou i bydelen Eixample, som er åpen om morgenen hver dag unntatt søndag.

Les mer på Facebooksidene til Mercat de Forada HER

Menorcas største matmarked

Claustro del Carmen-markedet er det største matmarkedet på Menorca og ligger i øyas hovedstad, Mahón. Her kan du gå på jakt etter alt fra menorcanske pølser, oster og kjøtt til nøtter og oliven samt frukt og grønnsaker. På markedet er det også en restaurant hvor du kan smake på tradisjonelle delikatesser.

Er du på jakt etter suvenirer, er det også mulighet for å handle håndlagde kjoler samt flettede vesker og hatter. Markedet er åpent hele året på hverdager fra 19-21, lørdager fra 07-18 og søndager fra 7-15.

Les mer om Claustro del Carmen-markedet på Menorca HER

Lokalt gårdsmarked på Formentera

Matmarkedet Mercat Pagès ved Antoni Tur Gabrielet-senteret i byen Sant Francesc Xavier på øya Formentera har nylig gjennomgått en større renovering. Her kan du kjøpe sesongens frukt og grønnsaker produsert og høstet av lokale bønder. Om vinteren er markedet åpent mandag, tirsdag, fredag ​​og lørdag fra 9-13 og om sommeren fra mandag til fredag ​​kl. 9-13.30.

Les mer om Mercat Pagès på Formentera HER

Les mer om Balearene, som omfatter øyene Formentera, Ibiza, Mallorca og Menorca HER

Les flere reisetips, nyheter og artikler om Balearene HER og HER

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

(foto: kentuckytourism.com/related.dk)

Seks naturskjønne steder hvor du kan koble av

(Foto: ©Paulo Magalhaes)

Sykkelritt returnerer til Algarve

(pressebilde: tourismireland.com/related.dk)

Naturskjønne vandreruter i det sentrale Irland

Bandet klipptes av Jan-Olof Jacke, VD för Svenskt näringsliv, Per Vorberg, kommunstyrelsens ordförande i Härryda, Anna Strömwall, flygplatschef, Peter Grönberg CEO Göteborg & Co och Jonas Abrahamsson, vd och koncernchef Swedavia (Foto: Swedavia)

Den nya terminalen på Landvetter är nu officiellt invigd

(foto: cmport.com)

København kåret til Nordeuropas bedste krydstogthavn af spansktalende rejsende