logo-white

Lønningen lystgård er flyttet til Bergen botanisk have på Milde

Lystgården ble flyttet i forbindelse med byggingen av den nye flyterminalen på Bergen lufthavn Flesland. Nå åpner Lønningen lystgård, fullstendig rehabilitert, i nye flotte omgivelser. Avinor har gitt bygget i gave til Universitetet i Bergen.

Lønningen lystgård er flyttet til Bergen botanisk have på Milde ved Fanafjorden (Bilde: Avinor Bergen lufthavn)

Huset har tjent som lystgård, barnehjem, bolig for lufthavnsjefen og ellers store og små anledninger i Avinors eie. Nå er det naboene på Milde og alle som besøker botanisk hage som kan glede seg over det vakre bygget.

Da den nye flyplassterminalen skulle bygges, ble det tidlig klart at Lønningen lystgård ikke kunne fortsette å stå der den hadde stått siden 1780. Da ville den hindret en optimal og fremtidsrettet utbygging av Bergens storstue og Vestlandets hovedflyplass.

Aslak Sverdrup, lufthavndirektør på Bergen lufthavn fortalte under åpningen:

– Vi fikk flere henvendelser fra folk som ville kjøpe Lønningen lystgård. Da bygget ble fredet, og vi skulle sette det opp igjen selv, falt valget på botanisk hage og med Universitetet i Bergen som fremtidig eier.

– Her har dedikerte og profesjonelle tømrere og arkitekter i Gamle 3 Hus AS og Nævdal Bygg utført fantastisk håndverk. En rekke dyktige kvinner og menn har diskutert seg fram til moderne funksjonelle løsninger, samtidig som huset er vel ivaretatt som kulturminne. Jeg vet at det har vært et komplekst prosjekt, men vi har fått det til takket være innsatsen alle sammen har lagt ned. Så tusen takk til dere alle sammen!

Sverdrup sa også at Avinor er svært stolt over å kunne overrekke praktbygget som gave til Universitetet i Bergen.

Lønningen lystgård er et kulturminne, som rommer mange flotte minner. Nå får Lønningen lystgård igjen nye funksjoner til glede for voksne og barn.

Les flere saker om Bergen lufthavn Flesland HER 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

Luksushotellet The Mora Zanzibar ligger ved vakre Muyuni Beach (Foto: TUI)

TUIs nye varemerke tar luksus til nye høyder

Torsdagen den 13 juni välkomnades Air Canada på Stockholm Arlanda Airport med en invigningsceremoni inför de första flygningarna till Toronto och Montreal. På ceremonin deltog H.E. Jason LaTorre, Kanadas ambassadör i Sverige, Jonas Abrahamsson, vd Swedavia, och MD, International Sales, Mr. Rocky Lo, Air Canada. Med två direktlinjer till Toronto och Montreal fem gånger i veckan blir Air Canada ett viktigt tillskott till Stockholm Arlanda och kopplar samman den svenska huvudstaden med Kanada såväl som den nordamerikanska marknaden. (Bildkälla: Swedvia)

Air Canada på Stockholm Arlanda Airport med nya linjer till Toronto och Montreal

Solsenger og paraplyer - Paleochora - Chania - Kreta - Hellas - Apollo

Hellas er sommerens store ferievinner!

(Foto: John McArthur / Unsplash)

Amadeus styrker sin posisjon innen flydistribusjon

Arctic Race of Norway byr på naturopplevelser få andre kan matche. Og kanskje er det det som skal til for at Chris Froome og Mark Cavendish tar turen til Nord-Norge (Foto: Rune Dahl/Arctic Race of Norway)

Ni Tour de France-lag til Arctic Race of Norway