logo-white

LO til kamp mot endring av luftfartsloven

LO truer med rettsak for å stanse regjeringens forslag til endring av utlendingeforskriften i luftfartsloven. Frykten er at norske fly i fremtiden skal bli bemannet av utenlandsk arbeidskraft på lave lønninger.

Peggy Hessen Følsvik ( Foto: Trond Isaksen)
Peggy Hessen Følsvik ( Foto: Trond Isaksen)

Landsorganisasjonen (LO)  samt medlemsforbundene Norsk Cockpitforbund og Norsk Kabinforening blåser nå til kamp mot forslaget om å endre den norske utlendingeloven for luftfarten, skriver Aftenposten.

Den foreslåtte endringen åpner for at arbeidstakere fra land utenfor EU/EØS-området kan jobbe på norskregistrerte fly i interkontinental trafikk. Til nå har forskriftene krevd at slike jobber bare kan besettes av personer med arbeidstillatelse i Norge.

Nå vil regjeringen oppheve denne forskriften for luftfartens vedkommende . Dette for å ivareta Norges internasjonale forplikselser, mener Arbeids og sosialdepartementet.

Dette er LO sterkt uenig i og varsler rettsak mot staten, dersom forslaget settes ut i livet.

— Vi har gitt regjeringen frist til 18. juni og avventer tilbakemelding. Vi regner med at regjeringen er positiv til muligheten for å få en rettslig avklaring av Schengen-reglene for domstolene. Regjeringen kan ikke gjemme seg bak jussen og løpe fra det politiske ansvar som forslaget innebærer, mener LOs førstesekretær, Peggy Hessen Følsvik til avisen.

Statsekretær Christl Kvam (H) i Sosial- og arbeidsdepartementet sier til avisen at LO skal få svar på sine innvendinger innen fristen den 18. juni.

Norwegians kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen mener LO`s og medlemsforbundenes frykt for endringen er grunnløs. Han mener regjeringens presisering av utlendingsforskriften vil bidra til å skape nye arbeidsplasser i Norge og trygge eksisterende arbeidsplasser både i lufta og på bakken.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

(Foto: Singapore Airlines)

Singapore Airlines leverer rekordhøyt nettoresultat

(Foto: Markus Gjengaar)

Citybox lanserer innsjekkingsterminaler sammen med teknologiselskapet Heisenbug

(Kilde bildestrøm: Hotels.com)

Den ultimate K-beauty opplevelsen i Seoul: Hotels.com lister de beste spa-hotellene for strålende hud

(Foto: Royal Caribbean)

Royal Caribbean presenterer sitt nye cruiseprogram

Danmarkshallen summede af liv og glæde weekenden lang (Foto: MCH/Lars Møller)

Forrygende feriefest fortsatte i Herning