logo-white

Kontinental eller engelsk frokost ?

Er du en av dem som har opplevd å glede deg til en fantastisk hotellfrokost med alt du måtte ønske deg, for så å finne ut at måltidet kun består av en croissant, juice og kaffe? Hotellsøkesiden Hotels.comTM har satt sammen en guide over ulike frokosttyper for å hjelpe deg å finne vei i frokostjungelen.

Frokostsalen hos Hotel Lucentum i Alicante (foto: ©otoerres)

Gratis frokost er noe av det vi mener er aller viktigst når vi skal bo på hotell. Det viser en undersøkelse Hotels.com gjennomførte tidligere i år blant nærmere 5000 fritidsreisende over hele verden.

Charlotte Bosson fra Hotels.com er ikke overrasket. Hun mener det er flere grunnen til at hotellfrokost rangerer høyt blant de reisende.

– Noe av det mest behagelige med å bo på hotell er å kunne stå opp om morgenen og vite at frokosten allerede er servert. Svært mange setter pris på å slippe å vandre rundt i en ukjent by og lete etter et sted å spise. Samtidig sørger frokosten for en god start på dagen ved at man får fylt kroppen med nok energi til alt det som står på agendaen.

Men hva du kan forvente å få servert, avhenger i stor grad av hvor i verden du befinner deg i og hvilken type frokost det spesifikke hotellet tilbyr. Mens mange skandinavere er vant til et rikt frokostbuffet med mange valgmuligheter hjemmefra, er tradisjonene annerledes jo lengre bort du reiser.

Meininger Hotels - frokost - Berlin
Frokosten hos Meininger Hotel Berlin Airport (foto: ©otoerres)

Selv om de store hotellene med mange stjerner som regel har et større utvalg enn mindre hoteller, kan de ulike frokosttypene i hovedsak deles i tre kategorier:

1. Amerikansk frokost — inneholder som regel stekt eller posjert egg, bacon og pølser, brød og loff med smør og syltetøy, pannekaker med sirup, frokostblanding, appelsinjus, kaffe og te.

2. Engelsk frokost — kan bestå av blant annet av stekt egg, bacon, tomatbønner, grillet tomat, stekt sjampinjong, blodpudding, ristet brød, syltetøy, frokostblanding eller grøt, kaffe og te.

3. Kontinental frokost — som oftest bestående av bakervarer som croissant, bagett og brødskiver, smør og syltetøy, eventuelt ost eller skinke, fruktjuice, kaffe og te.

I tillegg varierer det om hotellet serverer en frokostbuffet (velg selv hva du vil ha og spis så mye du vil), A  la carte (du bestiller rettene fra en frokostmeny) eller «in-room», som betyr at frokosten blir levert på rommet dersom du ønsker det.

– Amerikansk og engelsk frokost er typisk for hoteller i henholdsvis USA og Storbritannia, men også bedre overnattingssteder andre steder i verden kan tilby disse typer frokost. Kontinental frokost er mest vanlig i sør- og vesteuropeiske land som Frankrike, Italia, Spania og Portugal, mens i Nederland, Belgia, Tyskland, Østerrike, Sveits og lengre østover består frokostbuffeten ofte av egg, brød, et utvalg av ost og skinke, frokostblanding, grøt, yoghurt, grøt, fruktjuice, kaffe og te, forklarer Bosson.

Hun anbefaler å sjekke hvilken type frokost hotellet tilbyr og lese tilbakemeldingene fra tidligere gjester før man booker et rom, for å unngå skuffelse.

– Vi har flere enn 17 millioner anmeldelser fra gjester som faktisk har bodd på hotellene, og tilbakemeldingene gir et godt pekepinn på standarden — både på hotellet og frokosten, som tross alt er dagens viktigste måltid for mange, avslutter Bosson.

Frokost hos Clarion Hotel Friends i Stockholm (ill. foto: ©otoerres)
Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

Trondheim lufthavn Værnes(foto: ©otoerres)

Åtte serveringskontrakter lyses ut på Trondheim lufthavn Værnes

Gate - Boarding - Billund lufthavn - Danmark

Spændende vintersæson skudt i gang i Billund Lufthavn

Uber - Reinsdyrslede - Lappland - Finland

Nå kan du bestille reinsdyrslede med Uber

Servitør - Landmar Hotels - Tenerife - Kanariøyene

Kanariøyenes første hotellkjede med «Great Place to Work»-sertifisering

kiev - badestrand - 1971

Reiselivsavisa sin sending på RadioRiksOslo uke 48 – 2022