logo-white

Kontinental eller engelsk frokost ?

Er du en av dem som har opplevd å glede deg til en fantastisk hotellfrokost med alt du måtte ønske deg, for så å finne ut at måltidet kun består av en croissant, juice og kaffe? Hotellsøkesiden Hotels.comTM har satt sammen en guide over ulike frokosttyper for å hjelpe deg å finne vei i frokostjungelen.

Frokostsalen hos Hotel Lucentum i Alicante (foto: ©otoerres)

Gratis frokost er noe av det vi mener er aller viktigst når vi skal bo på hotell. Det viser en undersøkelse Hotels.com gjennomførte tidligere i år blant nærmere 5000 fritidsreisende over hele verden.

Charlotte Bosson fra Hotels.com er ikke overrasket. Hun mener det er flere grunnen til at hotellfrokost rangerer høyt blant de reisende.

– Noe av det mest behagelige med å bo på hotell er å kunne stå opp om morgenen og vite at frokosten allerede er servert. Svært mange setter pris på å slippe å vandre rundt i en ukjent by og lete etter et sted å spise. Samtidig sørger frokosten for en god start på dagen ved at man får fylt kroppen med nok energi til alt det som står på agendaen.

Men hva du kan forvente å få servert, avhenger i stor grad av hvor i verden du befinner deg i og hvilken type frokost det spesifikke hotellet tilbyr. Mens mange skandinavere er vant til et rikt frokostbuffet med mange valgmuligheter hjemmefra, er tradisjonene annerledes jo lengre bort du reiser.

Meininger Hotels - frokost - Berlin
Frokosten hos Meininger Hotel Berlin Airport (foto: ©otoerres)

Selv om de store hotellene med mange stjerner som regel har et større utvalg enn mindre hoteller, kan de ulike frokosttypene i hovedsak deles i tre kategorier:

1. Amerikansk frokost — inneholder som regel stekt eller posjert egg, bacon og pølser, brød og loff med smør og syltetøy, pannekaker med sirup, frokostblanding, appelsinjus, kaffe og te.

2. Engelsk frokost — kan bestå av blant annet av stekt egg, bacon, tomatbønner, grillet tomat, stekt sjampinjong, blodpudding, ristet brød, syltetøy, frokostblanding eller grøt, kaffe og te.

3. Kontinental frokost — som oftest bestående av bakervarer som croissant, bagett og brødskiver, smør og syltetøy, eventuelt ost eller skinke, fruktjuice, kaffe og te.

I tillegg varierer det om hotellet serverer en frokostbuffet (velg selv hva du vil ha og spis så mye du vil), A  la carte (du bestiller rettene fra en frokostmeny) eller «in-room», som betyr at frokosten blir levert på rommet dersom du ønsker det.

– Amerikansk og engelsk frokost er typisk for hoteller i henholdsvis USA og Storbritannia, men også bedre overnattingssteder andre steder i verden kan tilby disse typer frokost. Kontinental frokost er mest vanlig i sør- og vesteuropeiske land som Frankrike, Italia, Spania og Portugal, mens i Nederland, Belgia, Tyskland, Østerrike, Sveits og lengre østover består frokostbuffeten ofte av egg, brød, et utvalg av ost og skinke, frokostblanding, grøt, yoghurt, grøt, fruktjuice, kaffe og te, forklarer Bosson.

Hun anbefaler å sjekke hvilken type frokost hotellet tilbyr og lese tilbakemeldingene fra tidligere gjester før man booker et rom, for å unngå skuffelse.

– Vi har flere enn 17 millioner anmeldelser fra gjester som faktisk har bodd på hotellene, og tilbakemeldingene gir et godt pekepinn på standarden — både på hotellet og frokosten, som tross alt er dagens viktigste måltid for mange, avslutter Bosson.

Frokost hos Clarion Hotel Friends i Stockholm (ill. foto: ©otoerres)
Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

KLM - Embraer 190 - Billund

Passasjernedgang og fraktøkning i Billund lufthavn

(Foto: ©Clément Louineau)

Jeans-merke med eget boutiquehotell på St Martin

Havila Capella - Kystruten Bergen - Kirkenes - Cartagena - November 2021

Havila Kystruten styrker ledelsen

Alpine Craft Festial i Hochkönig, SalzburgerLand (Foto: Hochkoenig Tourismus)

Gastronomi på hög nivå i skidparadiset SalzburgerLand

- Rentebærende kredittkortgjeld utgjør nå 42,9 mrd. og har steget jevnt de siste månedene. Dette gir grunn til bekymring siden dette er kreditter med en veldig høy rente, sier Svein Ove Karstensen daglig leder i Norsk Gjeldsinformasjon (Foto: Shutterstock)

Rentebærende kredittkortgjeld har økt med 0.7 milliarder