logo-white

Katy Perry døpte Norwegian Prima i champagne og musikk

Norwegian Cruise Lines (NCL) første «Prima Class» skip ble offisielt innviet og døpt i Reykjavik. Norwegian Prima`s verdensberømte gudmor og prisvinnende popstjerne Katy Perry holdt konsert og døpte skipet med 2500 gjester til stede. Et av de første cruisene går til de norske fjordene, med anløp i Oslo allerede 14. september. Deretter følger stopp i Kristiansand og Bergen, før siste stopp blir vakre Geiranger og Ålesund den 17. september.

Kate Perry - Skipsdåp - Reykjavik -- Norwegian Prima - Cruiseskip - 2022 - NCL - Norwegian Cruise Line
Det var stor stemning under dåpen av Prima. Her Katy Perry i midten med CEO i NCL Harry Sommers til høyre for henne. (Photo by Tristan Fewings/Getty Images for Norwegian Cruise Line)

Norwegian Prima er det første av totalt seks skip i den helt nye skipskategorien Prima Class. Det er første gang en så stor skipsdåp har tatt plass i den islandske hovedstaden, og gjestene fikk en opplevelse for livet da Katy Perry svingte champagnen mot skroget og døpte det 294 meter lange fartøyet.

Norwegian Prima - Cruiseskip - 2022 - NCL - Norwegian Cruise Line
Prima har en standard både på aktiviteter, plass om bord, underholdning og mat som få andre i bransjen kan måle seg med. (Bildekilde: NCL.com)

– Det var helt herlig å få drysse litt «gudmor-støv» over Norwegian Prima, og sende henne ut på det åpne hav. Jeg setter selv stor pris på både familieferier og «once-in-a-lifetime» opplevelser, så det var flott å kunne ønske alle gjestene en riktig god reise, sier Katy Perry.

Les også: Katy Perry døper Norwegian Prima (mars 2022)

En milepæl for cruiseindustrien

På Norwegian Prima er det lagt ekstra stor vekt på store, åpne utearealer og romslige lugarer. Dette skaper en plassfølelse som knapt har eksistert ombord på et moderne cruiseskip før. Ved fullt belegg har det drøyt 143,000 bruttotonns fartøyet plass til 3100 gjester om bord. Norwegian Prima har foruten romsligheten også det høyeste nivået på bemanningen målt mot passasjerer sammenlignet med skip i samme kategori.

Det nye cruiseskipet tilbyr videre det største utvalget av ulike typer suiter til havs, og de ekstra heldige har nøkkelkort til The Haven by Norwegian – et eksklusivt skip-i-skip-konsept.

Adrenalin og gokart

Aktivitetene og rekreasjonsområdene ombord er også i særklasse. Ocean Boulevard er et område på over 4000 kvadratmeter som strekker seg rundt hele skipet. De som elsker fart og spenning kan se frem til en tur på «The Rush and The Drop» – verdens raskeste sklie til sjøs med fritt fall over 10 etasjer. Eller hva med go-kart på verdens første bane over tre etasjer til havs? Prima Speedway er en bane som har full havutsikt hele veien rundt.

For de som foretrekker et roligere tempo anbefales en spasertur på Oceanwalk, eller et besøk i skipets utendørs skulpturhage, The Concourse, med kunst for flere millioner dollar. For de som ønsker sol og bad anbefales Infinity Beach og en dukkert i et av de fristende evighetsbassengene.

Reykjavik - Norwegian Prima - Cruiseskip - 2022 - NCL - Norwegian Cruise Line
Reykjavik ble valgt for dåpen av Norwegian Prima i den helt nye skipskategorien Prima Class til NCL. (Bildekilde: NCL.com)

Derfor valgte vi Reykjavik

– Med sin imponerende design og mange unike tilbud ombord, er Norwegian Prima i en klasse for seg. Som bransjens romsligste cruiseskip og med eksklusive «kun-ombord-Prima-opplevelser», viderefører hun rederiets arv som pionér i cruiseindustrien. Vi ønsket å lansere Norwegian Prima på et sted som er like spesielt og unikt som henne selv, og Reykjaviks spektakulære landskap har vært en perfekt ramme for denne store milepælen. Så takk til lokalsamfunnet her i Reykjavik for å ha tatt imot oss med åpne armer, sier Frank Del Rio, president og Chief Executive Officer i Norwegian Cruise Line Holdings Ltd (NCLH).

Musikalsk dåpsfest

Før gudmor Katy Perry gikk på scenen for å døpe Norwegian Prima, opptrådte det islandske bandet Daði og Gagnamagnið som ble nummer fire i Melodi Grand Prix 2021. Etter det islandske bandet gikk popstjernen selv på scenen i det tre etasjer høye Prima Theatre & Club. Her sang hun noen av sine mest berømte låter som California Girls, Teenage Dream, Roar og Firework.

– Vi har planlagt og sett frem til denne helt spesielle dagen i flere år. Med Norwegian Prima starter et nytt kapittel for NCL. Det er en glede å se vår visjon bli til virkelighet i denne banebrytende dåpsseremonien. En seremoni som setter tonen for de uforglemmelige cruiseferiene som våre gjester vil oppleve om bord i mange år fremover. Vi er takknemlige for alle i rederiet og partnere over hele verden som har gjort Norwegian Prima drømmen til virkelighet, sier Harry Sommer, president og Chief Executive Officer i Norwegian Cruise Line.

Kate Perry - Skipsdåp - Reykjavik - Norwegian Prima - Cruiseskip - 2022 - NCL - Norwegian Cruise Line
Det ble stor stemning om bord da Norwegian Primas gudmor Katy Perry holdt konsert etter dåpen av Norwegian Cruise Lines splitter nye skip. (Photo by Tristan Fewings/Getty Images for Norwegian Cruise Line)

De norske fjordene – et av Primas første cruise

Etter dåpsseilasen seiler Norwegian Prima fra Amsterdam før hun setter kurs for de norske fjordene den 13. september. Prima anløper Oslo allerede den 14. september, og fra Oslo går ferden videre til Kristiansand og deretter til Bergen. Siste stopp blir vakre Geiranger og Ålesund den 17. september før hun setter kursen mot vintersesongen under karibisk himmel. Men allerede fra mai neste år blir hun igjen å se langs vår norske kyst.

Flere artikler og nyheter om NCL – Norwegian Cruise Line finner du HER

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

(Foto: Andy Prhat)

Apollo inngår milliardavtale med SAS

(pressebilde: visitmalta.com/related.dk)

Drømmebryllup på Malta

(pressebilde: visit flandern/related.dk)

Familieferie i Flandern

(Foto: Skara Sommarland)

40-årsfirande Skara Sommarland öppnar 25 maj

(Foto: Apollo Reiser)

Apollo lanserer reiser til Gambia