logo-white

Julelandsbyer på Kypros

Mange steder rundt om i verden hevder å ha den beste julefeiringen, men ingen feriedestinasjoner tilbyr julelandsbyer som ligner på øya Kypros.

Christmas Village - Julelandsby - Kypros
Lørdag 26. november starter festlighetene i de sju julelandsbyene på Kypros (Foto: Visit Cyprus)

Med festligheter som starter 26. november og varer til midten av januar, arrangeres en rekke aktiviteter, gateforestillinger, skreddersydde opplevelser og guidede turer i julens magiske ånd. Denne sesongen handler om å skape juleminner å ta vare på hele livet!

Det var ifjor, 2021 at turistrådet på Kypros lanserte de første julelandsbyene som ligger i hjertet av Troodos-fjellene. Her tilbys de besøkende pittoreske tradisjonelle landsbyer, frisk luft og fantastisk utsikt. I år går julebyene fra vest til øst. Og så tar Agros, Deryneia, Fikardou, Κalavasos, Kalopanagiotis, Kyperounta og Polis Chrysochous på seg sine fineste festantrekk for å spre julestemning.

Kom og smak, lukt, berør, kjenn og lev julen i syv unike landsbyer på Kypros! Se opp for julenissen som gjør entré på en båt i Polis, begynn å lage din egen zesto krasi (varm vin) i Agros, dykk ned i hemmelighetene og luktene til varme milopittes (eplepai) i Kyperounta, følg juletoget og syng melodiske salmer i Kalopanagiotis, sykle og lære å lage juleoppskrifter i Kalavasos, bake ditt eget brød og kjeks med lokalbefolkningen i Deryneia, kle deg ut som i middelalderen og bli ett med Fikardous strålende fortid.

Du kan kombinere den kypriotiske juleopplevelsen med organiserte vandreturer i hjertet av våre deltakende landsbyer, og dermed lære deres historie og tradisjoner, deres lokale håndverk og autentiske delikatesser. I nærheten av julelandsbyene våre vil du bli kjent med naturrikdommen til denne vakre øya, dens fascinerende naturstier, dens endemiske plantearter og dens magiske utsiktspunkter som tar pusten fra deg!

Selvfølgelig er ingen julefeiring komplett uten en tradisjonell fest! Så i julelandsbyene våre vil du bli bortskjemt med deilige menyer på lokale restauranter og hoteller, alt med et glimt av kypriotisk gjestfrihet og andre overraskelser! Og det er ikke alt! Det er omtrent 300 workshops om tradisjonelt håndverk, lokal gastronomi og mer som du også kan oppdage!

Les mer om julelandsbyene på Kypros HER (ekstern lenke)

Flere nyheter og artikler om Kypros finner du HER

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

Trondheim lufthavn Værnes(foto: ©otoerres)

Åtte serveringskontrakter lyses ut på Trondheim lufthavn Værnes

Gate - Boarding - Billund lufthavn - Danmark

Spændende vintersæson skudt i gang i Billund Lufthavn

Uber - Reinsdyrslede - Lappland - Finland

Nå kan du bestille reinsdyrslede med Uber

Servitør - Landmar Hotels - Tenerife - Kanariøyene

Kanariøyenes første hotellkjede med «Great Place to Work»-sertifisering

kiev - badestrand - 1971

Reiselivsavisa sin sending på RadioRiksOslo uke 48 – 2022