logo-white

Høstens begivenheter på Balearene

Hvis du planlegger en høstferie på Balearene, kan du delta i en lang rekke forskjellige arrangementer – inkludert årets vinhøst på Mallorca, en musikkfestival på Menorca, idrettsbegivenheten Ibiza Trail Marathon og den tradisjonelle feiringen av Nuestra Senora del Pilar på Formentera.

Vinmarker - Balearne - Spania
Vinmark på en av de Baleariske øyene (Foto: AETIB/Related.dk)

Den årlige vinhøsten på Mallorca

Mallorcas høstsesong begynner når vinhøsten begynner. Hvis du er på øya i oktober, må du ikke gå glipp av en tur innom en av øyas mange vingårder mens innhøstingen pågår. Med mer enn 70 vingårder over hele Mallorca er utvalget stort, og mange av dem tilbyr guidede turer.

Landsbyene nær vingårdene holder også ulike festivaler for å feire årets innhøsting av lokale råvarer som sopp, mandler og pinjekjerner. Det er også rikelig med anledning til å smake på råvarene, siden de ofte spiller en stor rolle i den tradisjonelle matlagingen på restaurantene rundt om på øya.

Musikkfestival på Menorca

Cranc Festival er en liten musikkfestival som finner sted på Menorca hvert år i slutten av september. Festivalen foregår blant annet på terrassen ved Es Claustre, som tidligere var et kloster, men som nå fungerer som et av øyas kulturelle knutepunkter. Cranc Festival byr på en rekke lokale og internasjonale musikere, matboder og kunstutstillinger.

Går du glipp av festivalen, arrangeres det også ulike konserter på Es Claustre gjennom hele året. Program og billetter er tilgjengelige HER. Det anbefales å kjøpe billett på forhånd.

Maratonløp i Ibizas fjell

Søndag den 16. oktober kan du løpe maraton på fjellene på naturskjønne Ibiza når Ibiza Trail Marathon arrangeres. Ibiza Trail Marathon samler nærmere tusen nasjonale og internasjonale idrettsutøvere som må navigere noen av øyas mest uberørte landskap. Løpet er en maratondistanse, men det er også mulighet for å løpe enten 21 km eller 10 km. Løpene starter og slutter ved havnen i byen Sant Antonio på vestlige Ibiza.

Betlem - Alcudiabukten - Malllorca - Spania
Fra Betlem som ligger på østsiden av Alcudiabukten på det nordlige Mallorca (Bildekilder: AETIB/Related.dk)

Tradisjonell fest på Formentera

Den tradisjonelle Nuestra Senora del Pilar-feiringen holdes hvert år 12. oktober i byen El Pilar de la Mola Formentera. Festen feirer Jomfru Maria og historien om at hun, mens hun bodde i Jerusalem, på overnaturlig vis viste seg for apostelen Jakob den store i år 40 e.Kr. mens han forkynte i det som nå er Spania.

Under festlighetene kan du blant annet oppleve markeder med tradisjonelle produkter og kunst, levende musikk og lokale dansere. Det står også vegetarmat på menyen. Feiringen sammenfaller tradisjonelt med årets griseslakt, en skikk som har gått i arv gjennom mange generasjoner i distriktene, og som gir god anledning til å smake på lokale spesialiteter som sobrassada, en spesiell pølse som spises mye på Balearene.

Les mer om Balearene, som omfatter øyene Formentera, Ibiza, Mallorca og Menorca, HER

Les flere reisetips, nyheter og artikler om Balearene HER og HER

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

(Bildekilde: NCL.com)

NCL utvider til Sør-Afrika og Namibia

VIVA MOMENTS utenfor Düsseldorf (Foto: ©VIVA Cruises)

VIVA har startet 2023 med vintercruises

Gründerne av Bædi & Børdi: (fv) Linda Skipnes Strand, Aleksander Leines Nordaas og Helen Amundsen Halten (Foto: Bædi & Børdi)

Bædi & Børdi vinner i UNWTOs Awake Tourism Challenge

Søndag 5. februar er det klart for Kom deg ut-dagen igjen! (FOTO: Line Hårklau)

Sparker i gang turåret med Norges største utedag

(Fotokilde: Norwegian air Shuttle)

Hit reiser nordmenn i vinterferien