logo-white

Hit reiser nordmenn i høstferien

Høstferien står for døren, og reiselysten er på topp. I år er ni av ti destinasjoner til varmere steder. London og Bangkok bytter plass på toppen som årets mest populære reisemål i høstferien. I år gjør Barcelona comeback og klatrer opp til fjerdeplass på topplisten, fra åttende i fjor. Her kommer Tickets ti-på-topp for høstferien.

London, her med Big Ben, Palace of Westminster (Parlamentet) og Themsen, har i flere årtier vært nordmenns storbyfavoritt i høstferien – og juleshoppingen (Fotokilde: Ticket)

Høstferien er et populært tidspunkt å reise til utlandet for barnefamilier, da det er den eneste skoleferien mellom sommer og jul. Mange benytter anledningen til å lade batteriene med sol og nye opplevelser før årets mørke og kalde måneder. I år er London det mest populære reisemålet, med sitt pulserende bymiljø og verdenskjente severdigheter som tiltrekker seg besøkende år etter år.

– London er en klassiker når det kommer til høstreiser. Alt finnes her – shopping, severdigheter, spennende mat og man finner noe som passer for alle, sier Ellen Wolff Andresen som er markeds- og administrasjonssjef i Ticket.

Sammenlignet med høstferien 2022 ser vi noen interessante endringer. Barcelona, ​​​​Antalya og Roma har økt i popularitet, mens Amsterdam har tapt terreng, og ertsattes av solfylte Roma på topplisten. Den kanskje mest interssante nyheten er imidlertid at London har kuppet førsteplass på topplisten og dermed gått forbi Bangkok.

– Thailand har alltid vært en ferieklassiker blant nordmenn, men de siste årene har de fleste naturlig nok valgt å holde seg innenfor Europa på ferien. Det er så fint å se at nordmenn igjen reiser til vakre, eksotiske Thailand, sier Ellen Wolff Andresen.

Toppdestinasjonene for høstferien

  1. London (2)
  2. Bangkok (1)
  3. Alicante (3)
  4. Barcelona (8)
  5. Gran Canaria (6)
  6. Mallorca (4)
  7. Antalya (Ny)
  8. Malaga (10)
  9. Roma (Ny)
  10. Kreta (9)

Kilde: Tickets bookingstatistikk, reiser med avreise i høstferieukene (uke 40 + 41) bestilt t.o.m. 10. september 2023 sammenlignet med samme uker i 2022. Tallene i parentes viser plassering i 2022.

Flere relaterte nyheter finner du HER, HER, HER og HER

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

Norwegian - Boeing 737-800 - Alicante-Elche Airport

Norwegian starter Riga – Alicante

(fotokilde: goturkiye.com)

Sykkelferie langs den tyrkiske rivieraen

En landsdekkende undersøkelse viser at en fjerdedel av nordmenn som skal til utlandet i sommer, er bekymret for ekstremvær og naturkatastrofer (Foto: Espen Bierud/Unsplash)

En av fire reisende frykter ekstremvær i sommer

(kilde: travelmarket.dk)

Dansk Flyprisindex – Uge 28 2024

(Foto: Icelandair)

Icelandair økte med 29 prosent i mai