logo-white

Helårsdestinasjonen Fýri videreutvikles sammen med to OL-stjerner

Fýri Resort videreutvikler helårsdestinasjonen Fýri sammen med to OL-stjerner. Når skiheisen stenger, blir det stille i bygda. Det er virkeligheten for mange av destinasjonene i fjellheimen – og slik har det også vært for Hemsedal siden den første skiheisen fraktet folk opp i fjellet i 1961.

Fýri Resort ligger i Hemsedal, helt nord i Viken fylke (bildekilder: fyriresort.com/essgroup.se)

Fýri Resort har nå bestemt seg for å endre på dette en gang for alle, og det med hjelp av ikke bare én anerkjent idrettsstjerne, men to. 62 år senere er det på tide med en storsatsing i de skandinaviske Alpene, og det gjøres i nært samarbeid med OL-gullvinneren Aksel Lund Svindal og fristilutøveren fra OL, Julie Brendengen Jensen.

ESS Group, opplevelsesfamilien og selskapet bak Fýri Resort, blåser nå enda mer liv i mountain resorten som åpnet i 2019 i Hemsedal, sin største investering i Hemsedal siden Fýri åpnet i 2019. Til sammen investerer gruppen 50 millioner svenske kroner når de nå lanserer Fýri Sports Club – et unikt aktivitetssenter med mål om å gjøre Fýri og Hemsedalsfjellene til et sted å besøke – og forelske seg i – året rundt.

Fýri Sports Club (bildekilder: fyriresort.com/essgroup.se)

Knapt tre timer fra Oslo, midt i Hemsedal, ligger Skandinavias første Mountain Boutique Resort. Med denne nyheten håper vi å skape følelsen av at dette virkelig er verdt turen, sommer som vinter.

Fýri Resort er destinasjonen som er skapt for reisende som setter pris på det lille ekstra – her møter storslåtte fjellomgivelser en lun oase. I hotellets Pool Club kan gjester bade utendørs med utsikt til fjellene, og restaurant Livs lokaler praktisk talt transporterer gjestene direkte til Aspen, men uten å måtte fly.

2023 har så langt levert snørekorder i Hemsedalsfjellene, og med den attraktive beliggenheten der du kan ta på deg skiene rett utenfor døren, har destinasjonen hatt en sterk vintersesong. Nå er forberedelsene til sommeren i full gang, og tilbudet av aktiviteter blir større enn noensinne. Hva kommer det av? – Lanseringen av Fýri Sports Club, som blir gjort i nært samarbeid med Aksel Lund Svindal og Julie Brendengen Jensen.

Fra Après Ski til Après Sun – Aksel, Julie og Fýri sammen

1 Juli 2023 åpner Fýri Sports Club. Et nytt aktivitetssenter tredve skritt fra bassengkanten med mål om å bli et eventyrsenter for alle som vil skape uforglemmelige opplevelser på fjellet året rundt. Her kan du få dages turtips og utstyr til fjellturen, spille en runde padel omgitt av fjelltopper eller leie terrengsykkel for dagen. Eller hva med å slå deg ned i Rambler – restauranten som kan beskrives som en forlengelse av en alpin stue.

Arbeidet med å utvikle vår-, sommer- og høstsesongene i Hemsedal har skjedd i samarbeid med Aksel Lund Svindal, som har fungert som testperson og rådgiver for aktiviteter, innhold og utforming av produkter og opplevelsen på stedet.

– Jeg har vært en del av Fýri Resort siden det åpnet i 2019, og jeg er utrolig imponert over den atmosfæren og kvaliteten ESS Group har klart å bygge. Fjellene er fantastiske, så kombinasjonen Fýri Resort og Sports Club blir et perfekt utgangspunkt for en komplett feriested-året-rundt-opplevelse. Jeg gleder meg til å komme på besøk! – sier Aksel.

At Fýri tar i bruk tidligere aktive idrettsstjerner ender ikke med Aksel. Ansvarlig for Fýri Sports Club er ingen ringere enn Julie Brendengen Jensen, fristilutøveren som representerte Norge i vinter-OL 2010 og som kjenner både fjellet og stedet som sin egen bukselomme:

– Jeg håper og tror at Sports Club skal bli et bra tilskudd til alle våre eventyrlystne gjester og lokale Hemsedøler. På Sports Club vil du møte et team med gode ambassadører for Fyri og Hemsedal, som ønsker å inspirere til å bruke fjellene og alle aktivitetene Hemsedal har å by på. Samtidig har vi en ambisjon om å virkelig skape en sosial møteplass året rundt, sier Julie Brendengen Jensen, som i mars tiltrådte rollen som daglig leder av Sports Club.

Satsingen på helhetsopplevelsen og service i verdensklasse er synlig i alle ledd på Fýri; allerede i juni kan du nyte Après Sun – med en DJ som kompletterer sommerstemningen, mens duften av napolitansk pizza ønsker sultne gjester velkommen etter en heldag på fjellet.

Fýri Sports Club Restaurant (bildekilder: fyriresort.com/essgroup.se)

Når andre stenger, satser Fýri

ESS Group er opplevelsesfamilien og selskapet bak noen av Sveriges mest prisbelønnede hotelldestinasjoner, som Ystad Saltsjöbad og Luxury Boutiquehotellet Pigalle i Göteborg. I motsetning til mange andre hotellaktører velger de å satse på en fjelldestinasjon – og gjøre det året rundt.

– Man kunne tro at vi stod ved et veivalg, men sannheten er at vi alltid har satset. Helt siden starten i 2007, da tallene til vår første destinasjon, Ystad Saltsjöbad, lyste rødt i ni måneder av året og alle sa at vi ikke burde satse, har vi gått vår egen vei. Vi driver ikke hotell, vi skaper destinasjoner. Og nettopp derfor var det aldri noe spørsmål – selvfølgelig går vi helhjertet inn. Og at vi i tillegg får gode råd og ledelse av Aksel og Julie er prikken over i-en. Det skaper troverdighet, energi og et internasjonalt høyt nivå som vi håper flere vil prøve, sommer som vinter,sier Henric Jacobsson, administrerende direktør på Fýri Resort.

Tidligere i vår ble løpet Fýri Trail by Salomon kunngjort, og det går av stabelen i september. Allerede 15. juni kan du delta på en Yoga & Hike-weekend med treningsprofilen Maria Cerboni. Flere guidede fotturer gjennomføres fortløpende for både pensjonister og de som er noe yngre.

Fýri Sports Club – i korte trekk: – Åpner 1 juli 2023

  • Tilbyr tre padelbaner, restaurant, butikk med et håndplukket utvalg av merkevarer og utstyrsutleie.
  • For de mer adrenalinsøkende, kan aktiviteter som Via Ferrata, Mountain Cart, elvesnorkling og SUP bestilles her.
  • Samarbeidspartnere: Wilson Sporting Goods, MOH+ Sport, Salomon

Les også: Fyri Resort gjenåpnet med ny Mountain Pool Club (august 2020)

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

- Rentebærende kredittkortgjeld utgjør nå 42,9 mrd. og har steget jevnt de siste månedene. Dette gir grunn til bekymring siden dette er kreditter med en veldig høy rente, sier Svein Ove Karstensen daglig leder i Norsk Gjeldsinformasjon (Foto: Shutterstock)

Rentebærende kredittkortgjeld har økt med 0.7 milliarder

(Foto: Ministry of Heritage and Tourism Sultanate of Oman)

De skjulte perlene i Oman

Henningsvær Bryggehotell til Classic Norway hotels

Togpassasjer - Tog - Jernbanestasjon - Fremtid

Flere og dyrere reiseskader i 2023

(photo: airBaltic.com)

airBaltic Celebrates 20 Years of Connecting Oslo to Riga