logo-white

Flyr med fyllingsgrad på 77 prosent i november – i rute med kostnadskuttene

November var preget av et justert rutetilbud fra Flyr for å møte et endret etterspørselsmønster gjennom lavsesong. Totalt 57 500 gjester reiste med selskapet denne måneden og fyllingsgraden var på 77 prosent. Flyr gjennomførte alle planlagte flygninger og hadde dermed en regularitet på 100 prosent. 

Flyr - Boeing 737-800 - Stavanger lufthavn
Flyr har en flåte bestående av Boeing 737-800 og 737-8 (Foto: Dfly.no)

– Vi er godt fornøyde med at vi leverer en fyllingsgrad denne måneden som er i tråd med vår oppdaterte plan for å bli et finansielt bærekraftig flyselskap. Fremover skal vi på årsbasis levere en fyllingsgrad på mellom 80 og 90 prosent, og det betyr at vi vil ligge på 70-tallet i lavsesong og over 90 prosent i høysesong, sier administrerende direktør Brede Huser i Flyr.

– Vi er i rute med å realisere kostnadsbesparelser gjennom vinteren og opplever samtidig god respons på billettsalget. Vi ser også allerede effekten av å være tilgjengelige hos Berg Hansen, selv om vårt produkt akkurat nå ikke er godt nok tilpasset forretningsreisende. Hvis vi opplever at dette fortsetter, vil vi raskere enn antatt kunne øke tilbudet på norsk innenriks på ukedagene, sier Huser.

Ledig midtsete for bedre komfort

For reisende som ønsker litt ekstra plass, tilbyr Flyr ledig midtsete på rad 1 til 6 for et lite pristillegg. Det betyr at den kommersielle fyllingsgraden er noe høyere enn hva selskapet rapporterer. I november hadde selskapet i snitt 179 seter for salg på hver flygning, mens fyllingsgraden baserer seg på en tilgjengelig setekapasitet på 189 seter. Hvis man justerer for ledige midtseter, var fyllingsgraden 82 prosent.

Flyr hadde i snitt 5-6 fly i drift i november. Yielden var NOK 0,48, og enhetsinntekten (PASK) var NOK 0,39. Snittdistansen på selskapets flygninger i november var 1 991 km mot 1 262 km i oktober og 148 prosent lengre enn samme periode i 2021. Nedgangen i snittinntekt per setekilometer (Yield og PASK) drives av at selskapet nå flyr flere lange sektorer enn tidligere, blant annet til Las Palmas, Malaga og Alicante.

Fram til mars vil Flyr betjene 5-6 fly på ruter til flere populære europeiske destinasjoner, inkludert Alicante, Malaga, Las Palmas, Barcelona, Roma, Paris, Nice, Berlin og Brussel, samt til skidestinasjonene Milano Bergamo, Salzburg og Genève. Selskapet vil også tilby flyreiser fra Oslo til Bergen og Trondheim, samt «Juleruter» mellom flere byer i Norge i desember. Etterspørselen etter juleruter har vært svært god, og Flyr øker antall avganger for at folk skal komme seg hjem til jul.

– Vi har mange som heier på oss, både av våre gjester og samarbeidspartnere og vi skal vise at selskapet har kommet for å bli, slik at norske forbrukere og næringsliv har et alternativ som sikrer kombinasjonen av gode priser og et godt produkt. Gjennom vinteren vil vi tilby ruter til de mest populære feriedestinasjonene i Sør-Europa og helgeturer mellom de største byene i Norge, og ser fram til å ønske trofaste og nye gjester velkommen om bord i Nordens nyeste og mest utslippsvennlige flåte, sier Huser.

Flere nyheter og artikler om Flyr finner du HER

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

Swiss - Airbus A 220-100

SWISS åpner direkterute mellom Oslo og Genève

Frem til sommeren skal Scandic Oslo City gjennom en stor renovering. Hotellet holder åpent for gjester i hele perioden (Foto: Scandic Norge)

Scandic Oslo City skal renoveres før sommersesongen

(Foto: SkiStar)

Nu kommer glamping till Sälen: bo i en IGLOO

(foto: kentuckytourism.com/related.dk)

Seks naturskjønne steder hvor du kan koble av

(Foto: ©Paulo Magalhaes)

Sykkelritt returnerer til Algarve