logo-white

FITUR starter onsdag

FITUR, verdens neste største reisemesse, går fysisk av stabelen onsdag den 19. januar i Madrid – for tredje år på rad under pandemien. Til sammenligning har ITB Berlin blitt avlyst de tre siste årene, mens World Travel Market i London ble arrangert i fjor og skal også gjennomføres senere i år.

FITUR - Reisemesse - Spania
FITUR 2022 finner sted i dagene 19. til 23. januar (Fotokilde: Spania turistkontor)

Så hva er grunnen til at FITUR har klart å gjennomføre en fysisk messe under hele pandemien? Vel, de har satset stort på en rekke effektive smitteverntiltak. Noen av disse tiltakene er obligatorisk bruk av maske, kontroll av temperatur på de besøkende, digitale pass, luftfiltre og utbytting av all luft hvert tyvende minutt. De har også satset på et oppfølgingssystem hvis noen av de besøkende skulle teste positivt.

I forbindelse med FITUR-messen i 2021 ble det utviklet et digital plattform for de besøkende som ikke kunne delta fysisk: FITUR LIVEConnect. Her deltok det i fjorårets utgave mer enn 5000 bedrifter fra 55 land. LIVEConnect-plattformen, utviklet med teknologi av kunstig intelligens, er operativ mellom 20. desember og 4. februar. Den gir den besøkende oppfølging av aktiviteter i messen og inkluderer diskusjoner om sentrale spørsmål i reiselivsnæringen via live streaming.

 Messen retter seg både mot bransjen (Fitur Mice 17-18 januar) og publikum (19-23 januar).

Men Madrid har mye mer å by på om du først skal avlegge FITUR et besøk. På Euromonitors 2021 liste over Top 100 City Destination Index ble Madrid rangert som den fjerde mest attraktive reiselivsdestinasjonen og intet mindre enn den ledende i verden innenfor bærekraft! Enten du har vært i Madrid før eller turen blir din første, anbefaler vi deg å ta et dypdykk inn i den spennende historien, kulturen, tradisjoner og ikke minst levesettet og gastronomien!

Ja, for mat må man ha og i Madrid kan man virkelig lide valgets kvaler. Byen er et eldorado for foodies! Hva med å starte turen med å avlegge den nye mathallen Galería Canalejas et besøk?

Denne åpnet i desember 2021 og tilbyr med sine 13 restauranter den besøkende en kulinarisk reise blant nasjonale, internasjonale og fusion matretter. Galleriet skal tilby en kombinasjon av restauranter og eksklusive butikker. Hermes og Cartier har allerede åpnet sine dører og til våren åpner de resterende luksusbutikkene. Spanias første Four Season hotell åpner også her. 

Ferdig med å spise deg gjennom dine favoritter på Canalejas og i tvil om hvor turen skal gå videre? Hva med å unne deg noe ekstra etter et par år med pandemi og begrensede reisemuligheter?  Madrid vil i 2022 ha hele 21 stjerner i Michelinstjerne universet! DiverXo med hele 3 stjerner, fem med 2-stjerner (Smoked Room, Paco Roncero, Ramón Freixa Madrid, DSTAgE og Coque) og 15 restauranter med 1- stjerne (Kabuki, Ricardo Sanz Wellington, Lúa, A’Barra, Gaytán, Cebo, Yugo, La Tasquería, Clos Madrid, El Corral de la Morería Gastronómico , El Invernadero, Gofio, Saddle y Deessa og Quimbaya)!

Eller hva med å kombinere mat med utsikt? Restaurant Elkar er Spanias høyestliggende med beliggenhet i 33. etasje i bygget Torre Emperador Castellana!

God og mett og vel oppdatert på nye trender via Fitur? Da kan vi avslutningsvis kanskje friste med litt fysisk aktivitet? Madrid har i år mottatt tittelen «Verdens Sportsdestinasjon 2022». Dette er en tittel tildelt av ACES Europe (European Capitals and Cities of Sports Federation) og Madrid har oppnådd denne takket være byens omfattende sportsinfrastruktur, det diverse tilbudet, satsingen på tilrettelegging av sport for handikappede og sist men ikke minst for den imponerende kalenderen innenfor internasjonale events.

Virkelig mye som rører seg i Madrid i år og med Iberia ankommer du byen direkte fra Oslo!

Les mer om FITUR HER, om Galería Canalejas HER, om Spanias høyest beliggende restaurant HER, om Madrids Michelin- stjerne restauranter HER og om Euromonitors rangering av verdens ledende reiselivsdestinasjoner HER

Flere relaterte nyheter og artikler finner du HER, HER, HER og HER

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

(Foto: Emirates Airline)

3000 tonn bærekraftig drivstoff til Emirates på London Heathrow

Oslobuss kjøper Unibuss Tur AS. Kontrakten ble inngått mandag 27. mai ( Foto: Unibuss Tur)

Unibuss Tur solgt til Oslobuss

(illustrasjon: plinko-norway.com)

Spillstrategi for Plinko: Nøkkelråd for å vinne

Det store antallet passasjerer som skal reise til og fra Oslo lufthavn i løpet av sommeren, gjør det nødvendig å utnytte gatene på en mer fleksibel måte enn tidligere (Foto: Avinor/Catchlight)

Buss for gate på Oslo lufthavn

Svak krone betyr dyrere ferie for nordmenn som skal til utlandet i sommer (Fotokilde: Pixabay)

Advarer mot rådyre ferier i år