logo-white

Fem unike naturopplevelser i Oman

I naturskjønne Oman venter alt fra sanddynene i Sharqiyah-ørkenen til det majestetiske fjellet Jabel Akhdar. Du kan også slå leir under stjernene eller se skilpaddene legge egg på strendene – eller ta en seiltur i en tradisjonell trebåt. Her er fem unike naturopplevelser i Oman.

Telt - Camping - Beduiner - Ørken - Oman
Ørkencamping i Oman (Foto: Sultanat d’Oman)

1. Overnatting i beduinleir

Den enorme Sharqiyah-ørkenen sør for Muscat strekker seg 180 km fra nord til sør og 80 km fra øst til vest. Bortsett fra en rekke tradisjonelle beduinleirer er det ikke mye annet enn sand her, men det er likevel en helt spesiell opplevelse å overnatte i sanden under stjernene i en av beduinleirene.

Turen starter vanligvis på ryggen av en kamel til du ser leirens røde teltduker i horisonten. Her lages det mat over åpen ild, og det er alltid varm te på kjelen. Når dagen nærmer seg slutten, kan du være heldig å se en helt oransjerød sol gå ned over sandbankene før melkeveien dukker opp på den svarte nattehimmelen.

Les mer om Sharqiyah-ørkenen HER (nord) og HER (syd)


2. Se skilpaddeegg klekkes

I landsbyen Ras Al Hadd i den østlige delen av Oman kan du oppleve hvordan biologer jobber med å rehabilitere skilpaddebestandene i Oman. Ras Al Hadd er en av få hekkeplasser i verden for en rekke skilpaddearter.

Les mer på UNESCOs nettsider HER

På guidede turer kan du tidlig på morgenen før soloppgang eller sent på kvelden følge med når hunnskilpadden kommer på land og legger eggene sine i et stort reir i sanden. Og når tiden er inne, kan besøkende også se skilpaddeunger som klekkes og løper ut i havet.

Hajar Mountains - Oman
Hajarfjellene i Oman (Foto: Sultanat d’Oman)

3. Dra på et yogaretreat i 2000 meters høyde

I Hajar-fjellet ved byen Nizwa foregår livet i et helt annet – og mye langsommere – tempo enn i for eksempel hovedstaden. Fjellene er derfor et opplagt bakteppe for en yogaferie. Det har den femstjerners boutique-resorten Alila Jabal Akhdar på fjellet Jabel Akhdar oppdaget. De arrangerer derfor spesielle yogaretreater i 2000 meters høyde, hvor du virkelig kan gire ned – og selvfølgelig nyte utsikten over fjellene. Programmet byr på både yoga, meditasjon og sunn mat og drikke.

Kameler - Ørken - Solnedgang - Oman
Kameler i ørkenen (Foto: Sultanat d’Oman)

4. Løp maraton i ørkenen

Er du glad i å være aktiv på ferie, er det gode muligheter for både løping, golf og sykling i Oman. I tillegg til de ulike løpe- og sykkelrutene som alle kan benytte fritt, arrangeres det årlig flere ulike løp.

Hvert år i februar kan du for eksempel løpe gjennom ørkenen i det spesielle Oman Desert Marathon. Og det er ikke bare det myke underlaget som er utfordrende. Du må nemlig ta med egen oppakking for å sove i telt eller under åpen himmel.

Les mer om Oman Desert Marathon HER

Ad Dakhiliyah - Jebel Akhdar -Oman
Utsikt fra Ad Dakhiliyah, Jebel Akhdar (Foto: Sultanat d’Oman)

5. Seil mellom Midtøstens fjell

Musandam-halvøya i den nordlige og mindre kjente delen av Oman er en tur i en tradisjonell trebåt – en dhow – noe du bør få med deg. Musandam er kjent som Midtøstens Norge på grunn av det karakteristiske landskapet med høye fjell og dype fjorder.

Her er det flere muligheter for å bestille en organisert båttur, hvor du for eksempel kan snorkle, nyte en ettermiddag med frisk sjøluft eller spise middag på åpent hav. Noen ganger kan du til og med få øye på delfiner, fargerike fisker, rokker og blekksprut på turene.

Båtliv - Bading . Musandam - Oman
Båt og badeliv utenfor Musandam-halvøya i det nordlige Oman (Foto: Sultanat d’Oman)

Les mer om Oman HER

Les også: Sju ting du kanskje ikke visste om Oman

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

Oslo lufthavns lounge på utland har gjennomgått omfattende oppussing (Foto:  Avinor)

Oslo lufthavns lounge på utland pusset opp

Hannover: Slott Herrenhausen med Herrenhausen hager, "Großer Garten" med fotene (Foto: ©HMTG / Hars Gerhardts)

Hannover – en by av superlativer

(Foto: Spanias Turistkontor)

På jakt etter et unikt venue i verdens mest ettertraktede møtedestinasjon?

World of Volvo åpnet dørene søndag den 14. april 2024 (Foto: World of Volvo)

Gøteborg ønsker velkommen til nye World of Volvo

(Foto: Johner)

Sikkerhet på hjul: Lovpålagt forsikring for elsparkesykler