logo-white

Fem opplevelser du bør få med deg i Palma

Mallorcas hovedstad Palma er en levende by med en rik kulturarv og en god blanding av moderne livsstil og tradisjonell spansk sjarm. Her er det opplevelser for enhver smak, uansett om du reiser alene, som par eller som familie. Du kan for eksempel se det kongelige palasset, sykle langs strandpromenaden eller smake på lokale delikatesser. Her er fem aktiviteter vi kan anbefale i Mallorcas største by. 

Det kongelige slottet Almudaina Palace ligger i hjertet av Palma de Mallorca (Fotokilder: fundaciomallorcaturisme.net/related.dk)

Utforsk livet under havoverflaten

Midt i Palma ligger akvariet Palma Aquarium, hvor barn og voksne kan lære om livet under havets overflate. Akvariet er delt inn i soner som representerer ulike marine miljøer. Her finner du blant annet det frodige Middelhavet, det harde Atlanterhavet og det mystiske Stillehavet. Du kan også se fargerike fisker og eksotiske planter i en sone om Amazonas regnskog.

Besøk det kongelige slott

Almudaina Palace ligger i hjertet av Palma og er et arkitektonisk mesterverk fra 1300-tallet. Palasset er sammen med Palmas katedral to av øyas mest ikoniske historiske severdigheter. Det er også her den spanske kongefamilien gjerne bor når de oppholder seg på øya. Innvendig kan du for eksempel se de gamle arabiske badene og en stor sal i gotisk stil.

Fra Palma Aquarium (Fotokilder: fundaciomallorcaturisme.net/related.dk)

Nyt en spabehandling

Hvis du har lyst til å skjemme deg selv bort, finnes det et mangfold av spa- og velværesentre i byen. Du kan for eksempel prøve termiske bad, dampbad med aromaterapi og badstuer. De fleste steder kan du også bestille massasje og skjønnhetsbehandlinger.

Sykle langs strandpromenaden

Selv om landeveissykling i fjellet er en av Mallorcas største attraksjoner, trenger du ikke å være en erfaren syklist eller forlate byen for å nyte en sykkeltur. Langs Palmas strandpromenade kan du sykle på rolige sykkelstier, hvor du også får en fin utsikt over Middelhavet. I byen er det flere offentlige steder for sykkelutleie for hele familien.

Smak på lokal mat på Santa Catalina-markedet

Palma byr på et vell av kulinariske opplevelser, og spesielt byens matmarkeder er et godt sted å smake på lokale delikatesser. På Santa Catalina-markedet kan du blant annet sette tennene i den krydrede pølsen sobrasada, ulike spanske oster, lokalprodusert olivenolje og viner. Markedet er åpent kl 07.00-19.00 hver dag unntatt søndag.

Les mer om Palma HER og om Mallorca HER og HER

Flere artikler om Mallorca finner du HER

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

(Foto: Ivan Sardi)

Økende interesse for sykkellandet Kroatia

Sykehusskip: Håndterapeut Yieddy Ferreira jobber med mobilitet sammen med en pasient (Foto: Tirsa Tapia Zamora)

Nytt sykehusskip for gratis kirurgi og opplæring i Afrika sør for Sahara

Fra mellomoppgjøret i 2023 (Foto: HK/LO)

Fare for streik i taxfree i Norge

Illustrasjonsbilde: Avinors elfly over Trondheim lufthavn, Værnes (Foto: Øystein Løwer / Avinor)

Norge skal etableres som internasjonal testarena for null- og lavutslippsluftfart

(Illustrasjonfoto OFV/Bo A. Bergan)

Norge vs. Europa: Laveste snitthastighet mellom storbyene